Autor Tema: premjestanje serva od kocnice?Pomoc???  (Posjeta: 8527 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

sreto

• Gost
premjestanje serva od kocnice?Pomoc???
« : 08 Listopada, 2009, 09:07:45 »
E ovako,okrenuo sam  motor u calibri i sada je uzduzno postavljen ismeta mi servo od kocnica tj vrlo je blizu razvodnika paljenja e sad me zanima jel ima kakvo rjesenje da se taj servo skloni u stranu a da se ona sipka sto ide iz njega zavari na el tako da bi njega mogao pomaknuti u stranu.zanima me da li bi se to sta odrazavalo na kocenje tj dal bi jednako prenosilo silu kao ravna poluga ili ima neko drugo rjesnje samo da razvonik ne premjestam.

miljan

• Gost
« Odgovori #1 : 08 Listopada, 2009, 14:24:17 »
imas rijesenje da razvodinik prebacis na prednju stranu motora. da ti nije nazad. to mozes postici koristenjem razvodnika od rekorda 1.8 ohc ili da pravis kod tokara.

ako se ne snadjes, javi se. mogu ti nabaviti jedan...

sreto

• Gost
« Odgovori #2 : 08 Listopada, 2009, 21:46:04 »
ma ne da mi se razvodnik mrdati hledacu da nadjem servo sa manjim precnikom da bi dobio na prostoru.

Offline ledeni09

Re: premjestanje serva od kocnice?Pomoc???
« Odgovori #3 : 09 Listopada, 2009, 00:17:05 »
Citat: sreto
E ovako,okrenuo sam  motor u calibri i sada je uzduzno postavljen ismeta mi servo od kocnica tj vrlo je blizu razvodnika paljenja e sad me zanima jel ima kakvo rjesenje da se taj servo skloni u stranu a da se ona sipka sto ide iz njega zavari na el tako da bi njega mogao pomaknuti u stranu.zanima me da li bi se to sta odrazavalo na kocenje tj dal bi jednako prenosilo silu kao ravna poluga ili ima neko drugo rjesnje samo da razvonik ne premjestam.

Mozes slobodno premjestiti nema neke stete samo moras dobro ucentrirati sipku koja je spojena na servo al nebi ti preporucio varenje bolje narezi na sipku iz komada navoj i rijesio si problem ako mozes tako izvest da ti ta sipka bue iz komada.Ako ne onda probaj sa sistemom poluga u èvrstoj vezi.
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

sreto

• Gost
« Odgovori #4 : 09 Listopada, 2009, 12:37:21 »
ma nije mi problem napraviti i narezati sipku samo se bojim dal ce ona ravno vuci klip od serva jer ako imalo bude islo na koso stetit ce cilindru propustice semerinzi.

Offline ledeni09

« Odgovori #5 : 09 Listopada, 2009, 16:46:12 »
ma nije mi problem napraviti i narezati sipku samo se bojim dal ce ona ravno vuci klip od serva jer ako imalo bude islo na koso stetit ce cilindru propustice semerinzi.

Znam kolega sta da ti kazem probaj pa ces vidjet,mozda ti se rijesenje samo nametne.
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

sreto

• Gost
« Odgovori #6 : 09 Listopada, 2009, 18:05:54 »
ma mora se nametnuti rjesenje samo kontam mozda se neko susretao sa takvim problemom a rjesenja uvjek ima  :)

Offline kile

« Odgovori #7 : 09 Listopada, 2009, 19:36:22 »
Rješenje s razvodnikom je po meni puno bolje nego premještanje serva ili stavljanje manjeg.

Offline ledeni09

« Odgovori #8 : 10 Listopada, 2009, 13:21:44 »
Samo manji servo nemoj ni u ludilu stavljat,a sad sto se tice premjestanja razvodnika probaj jednostavnije je mozda nego ova kemija sa servom.Al opet sve ostaje na tebi.

sreto

• Gost
« Odgovori #9 : 13 Listopada, 2009, 15:45:21 »
Dal bi se mogla iskoristiti hidraulika od kvacila pa da ona gura onu sipku sto ulazi u kocioni cilindar,koliko je to normalno rjesenje???

Offline ledeni09

« Odgovori #10 : 14 Listopada, 2009, 01:09:19 »
Dal bi se mogla iskoristiti hidraulika od kvacila pa da ona gura onu sipku sto ulazi u kocioni cilindar,koliko je to normalno rjesenje???

Ja da sam na tvo mijestu to nebi radio pogotov zato sto to nije namjenjeno za kocnice a misli da ti nebi pasalo samo po sebi.

Offline kile

« Odgovori #11 : 14 Listopada, 2009, 08:41:43 »
Ne razumijem u èemu je tako velik problem da se prebaci razvodnik, pa da to ne želiš napraviti.
Bolje da ti u vožnji prdne motor, nego koènice.

Offline st.lete

• Senior member
« Odgovori #12 : 14 Listopada, 2009, 09:38:27 »
Citat: kile
Ne razumijem u èemu je tako velik problem da se prebaci razvodnik, pa da to ne želiš napraviti.
Bolje da ti u vožnji prdne motor, nego koènice.

I meni nije jasno ?

sreto

• Gost
« Odgovori #13 : 14 Listopada, 2009, 11:04:01 »
ma u skorijem roku taj motor ide van i ubacujem mv6 pa mi onda nece smetati razvodnik pa bi servo vratio gdje jeste a ovako moram cackati oko motora a ne da mi se ovo mi izgleda lakse.....

Offline dr_t

• Antique Member
« Odgovori #14 : 14 Listopada, 2009, 11:54:04 »
imam ti ja razvodnik od rekorda 1.8
Svijetom vladaju.... pitate se tko??...Oldschool pile!!!