Autor Tema: premjestanje serva od kocnice?Pomoc???  (Posjeta: 8513 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

FANGIO

• Gost
premjestanje serva od kocnice?Pomoc???
« Odgovori #15 : 15 Listopada, 2009, 12:58:19 »
Tvoje rješenje sa šipkom je bolje nego stavljanje manjeg serva, ili premještanja razvodnika.
Naèi manji servo iste koèijone sile je malo veæi problem, malo manji je premještanje razvodnika, ali je opet problem, a šipku ako osmisliš fino, sila æe biti ista.
Izvini što te pitam: Zašto si okretao motor?

sreto

• Gost
« Odgovori #16 : 15 Listopada, 2009, 15:07:20 »
zato sto je 4x4 pre slab tj njegova konstrukcija je preslaba tako da svake godine po jedan transferbox strgam,a ovako na zadnji pogon plus 45 posto spere cini mi se jako dobro rjesenje za vecu snagu.Radove sam obustavio posto cekam 3.0 mv6 a on je za klip kraci tako da mi nece smetati nista pri njegovoj ugradnji tako da necu izgleda nista morati izmjestati posto taj motor stane bez problema jedino jos moram vidjeti kako upasati balans stangu.
Evo kako su izgledali radovi sa 2.0 turbom,al posto dolazi veci motor ubacujem njega pa vise nemam ove probleme.U svakom slucaju hvala svima na savjetima.
http://yfrog.com/3bimage208jx

Offline st.lete

• Senior member
« Odgovori #17 : 15 Listopada, 2009, 15:46:37 »
S obzirom da prelaziš sa prednjeg na zadnji pogon bilo bi poželjno pomaknuti motor što je moguæe više prema nazad što znaèi da servo jednostavno smeta na mjestu na kojem se sad nalazi.

sreto

• Gost
« Odgovori #18 : 15 Listopada, 2009, 16:08:39 »
pa to mi i jeste bio cilj da je motor sto vise nazad al kad je ovaj 2.0 i dugacak motor i visok,a 3.0 v6 je siri sto mi ne smeta a kraci je za cilindar po duzini a i nizi je zbog toga sto glave idu na V pa sam se odlucio na njega tj atmosferca sa nitrom.

Offline Keko

• Junior member
  • **
« Odgovori #19 : 15 Listopada, 2009, 16:58:41 »
Kad smo kod serva i tih stvari...Jel mi moze neko pojasniti ovo to

http://www.wilwood.com/Start/Products/005-PedalAssemblies/002-FSMP/fsmtmc/index.asp

Zast svaka pedala ima svoju posudu i jel to onda teze za stiskat ili....?

a112

• Gost
« Odgovori #20 : 15 Listopada, 2009, 17:06:43 »
Sve ti piše "Pedal with Optional Master Cylinders*

FANGIO

• Gost
« Odgovori #21 : 15 Listopada, 2009, 17:44:57 »
Citat: Keko
Kad smo kod serva i tih stvari...Jel mi moze neko pojasniti ovo to

http://www.wilwood.com/Start/Products/005-PedalAssemblies/002-FSMP/fsmtmc/index.asp

Zast svaka pedala ima svoju posudu i jel to onda teze za stiskat ili....?

kako sam ja shvatio jedna je pedala od kvaèila, a druga je od koènice, samo što je ovo klasièni cilinder bez serva.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #22 : 21 Listopada, 2009, 23:37:56 »
dva cilindra za koènice, jedan za kuplung...
obièno se koristi jedan cilindar za stražnje a jedan za prednje koènice

Offline KAISER SOZE

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #23 : 14 Studenoga, 2009, 00:49:19 »
Citat: miljan;115232
imas rijesenje da razvodinik prebacis na prednju stranu motora. da ti nije nazad. to mozes postici koristenjem razvodnika od rekorda 1.8 ohc ili da pravis kod tokara.

ako se ne snadjes, javi se. mogu ti nabaviti jedan...
zajedno sa remenicom bregaste i nosačem? koja lova je u pitanju?

sreto

• Gost
« Odgovori #24 : 17 Prosinca, 2009, 22:57:56 »
evo mene opet sad sa drugim motorom ubacio sam mv6 i sa idejom da kocioni cilindar gura cilindar od kvacila,znaci da imam cilindar na papucici koji gura drugi cilindar tj odvaja kvacilo e sad dal on ima dovoljno snage da potisne kocioni cilindar.sve sam to ovako namontirao i prilikom ozracivanja sistema propisa mi cilindar od kvacila sto potiskuje kocioni cilindar.e sad il on nema snage il je los i bio....

Offline kowalski

• Antique Member
« Odgovori #25 : 18 Prosinca, 2009, 02:14:19 »
misliš, vezao si cilindar na cilindar, nešto kao master-slave sistem?
to bi moglo raditi, tako mini ima;glavni cilindar kvačila koji onda gura sekundarni cilindar koji gura ruku kvačila i tako odvaja (uostalom, kao i svi drugi auti sa hidrauličnim kvačilom).
sekundarni cilindar nije ništa posebno, samo pazi da nije premalen površinski, i koji mu je hod.

sreto

• Gost
« Odgovori #26 : 18 Prosinca, 2009, 16:30:12 »
da spojio sam cilindar sto odvaja kvacilo da gura kocioni cilindar,nadam se da ima dovoljno velik hod i snagu da ga gurne skroz do kraja jer ipak mislim da treba i veci hod i veca sila da se odvoji kvacilo nego za stisak kocnice....

sreto

• Gost
« Odgovori #27 : 18 Prosinca, 2009, 16:38:53 »
evo ilustrovano,kako sam cuo da ovaj sistem ima volvo s80 cini mi se

Offline kowalski

• Antique Member
« Odgovori #28 : 18 Prosinca, 2009, 18:06:29 »
sad tek vidim da ti tu imaš  TRI cilindra, ja sam mislio da su samo dva.
ne znam, sustav ti ima previše premosnica i "mekanih" mjesta, sa kočnicama se ja baš ne bi tako igrao.

e da; ako već ustraješ u takvoj kemiji, onda obavezno taj drugi cilindar u seriji mora biti sa šeširić gumicom (onog punog profila, ne sa prstenastom), inače će propišati.

sreto

• Gost
« Odgovori #29 : 18 Prosinca, 2009, 18:26:33 »
ako moze objasnjenje kako si ti mislio,tacno izmedju drugog i treceg cilindra mi je propisalo ulje al ne znam zasto ako mi mozes to objasniti.kako si mislio da uvezem drugacije jel imas kakvu semu.....