Autor Tema: Restauracija, dali se da ća napraviti!?  (Posjeta: 9153 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Boksi

• Antique Member
Restauracija, dali se da ća napraviti!?
« Odgovori #15 : 01 Studenoga, 2009, 22:17:21 »
mmm da...motor ispravan....no comment!

provjerili ga kao, i motor je stvarno proradio! Osim toga palili smo ga bez ključa, ali veli da ima doma rezervni! :rolleyes:

a osim toga je onda u jednom trenu motor, stao! I nije dalje išlo! Pa smo pogledali ulje i bilo je ....da suho!

neznam ća da velim na tu cijenu!

sad mi se zgadilo sve to!
HF and Milano

Offline chaos

« Odgovori #16 : 01 Studenoga, 2009, 22:21:31 »
Ako želiš nešto restaurirati sam, najprije kupi najosnovniji alat (to se ne posuđuje samo tako) i sav potrošni materijal za alat (zbog uštede vremena).
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #17 : 01 Studenoga, 2009, 22:26:33 »
Aha...dobro! Hvala na informaciji! ĆU se malo i ja raspitati okolo u vezi toga, jel vidim da je cijena za tu alfu sad smiješna s obzirom na stanje!
HF and Milano

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #18 : 01 Studenoga, 2009, 22:29:15 »
Citat: Boksi;119780
mmm da...motor ispravan....no comment!

provjerili ga kao, i motor je stvarno proradio! Osim toga palili smo ga bez ključa, ali veli da ima doma rezervni! :rolleyes:

a osim toga je onda u jednom trenu motor, stao! I nije dalje išlo! Pa smo pogledali ulje i bilo je ....da suho!

neznam ća da velim na tu cijenu!

sad mi se zgadilo sve to!

u tom slučaju poslušaj vlastiti instinkt ;)

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #19 : 01 Studenoga, 2009, 22:34:56 »
Nakon što sam mu tražio gumicu od kardana koju je gotovo nemoguće nači i set za reparaturu karburatora, i našao mu sve!!!!.....a on da tako diže cijenu...nebih rekao da ću se zabavljati s time, strašno, baš mi je sad žao što je takav!
HF and Milano

Offline Ivan L

• Antique Member
« Odgovori #20 : 01 Studenoga, 2009, 23:23:57 »
Prije godinu dana jedna dubrovacka GTV je za 5 000 kn otisla iz Dubrovnika, registrirana svaku godinu i u solidnom stanju.

Po mom misljenju ova iskljucivo kao donator.
    www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,

Offline profesor

• Antique Member
    • http://www.lulu.hr
« Odgovori #21 : 07 Studenoga, 2009, 20:34:25 »
Oćeš savjet... a reka si da imaš garažu. Onda prvo strpaj auto u garažu i baci ključ, osnovni alat u ruke i rastavljaj sve do zadnje vide, ali sve spremi tako da posli to i pronađeš... u kutijice, kesice, ladice, ispod kreveta i fino napiši točno šta je šta. Jedino šta nečeš rastavit su trapovi da auto ostane u mobilnom stanju da ga možeš odvest u limara, a i da ga dok se ne odlučiš definitivno počet radit primištat po garaži. Pa onda četke, brusilice, paint-off, pikete i razna druga sredstva za otkrivanje rana u ruke i sretno. Vrijeme će ti pokazat koliko si uporan jer ono šta vidiš na površini je isto ka i santa leda

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #22 : 23 Studenoga, 2009, 10:18:47 »
Hvala na savjetu :palac:

Kad sam alfu rastavljao bio (moju) onda sam trpao stvari gdje sam stigao! Pa je bilo veselo poslije i hrpu viška dijelova i šarafa. Sad ne radim više tako, več kako si ti naveo:gosp:

od ove sam odustao, neću iz principa a limarijski nisam sposoban, pa bi mi previše para otišlo na to!

Sad si sređujem Lancicu, youngtimer, ali kad tad old timer :rolleyes:. I s njom radim polako, a usput si tražim neku novu alfu, možda 75. Ima ih malo češče u hrvata a nisu toliko cijenjene kao GTV, jest da mi po ljepoti nije ni blizu GTv:aa:. I nju polako sređivati, onu prije zadnjeg modela ili možda i Giuliettu!
« Zadnja izmjena: 23 Studenoga, 2009, 10:50:30 Boksi »
HF and Milano

Offline mattax

• Antique Member
« Odgovori #23 : 25 Studenoga, 2009, 14:56:31 »
stare jurilice su uvijek koštale, a vjerujem da je sve teže nać original dijelove i cijena im neprestano raste neovisno o stanju truleži. Ja sam uvijek za kupnju stare rage, čak i za 1500 e, ali garaža je po meni bitna stvar.... ne isplati se kupiti auto sa livade i preparkirati (ili čak šlepati) na drugu livadu da dalje trune.... meštre, ako imaš praznu garažu i nećeš biti gladan kruha, kupuj... ako imaš djecu, uzmi u obzir da će dijete htjet komp jednog dana, maturalac, otić na slajac, NEKE RUŽNE TENISICE ZA SKUPU CIJENU i tak....

sorry ak je ovo OT
...DNK rulz...

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #24 : 14 Prosinca, 2009, 12:04:57 »
Citat: mattax;123641
stare jurilice su uvijek koštale, a vjerujem da je sve teže nać original dijelove i cijena im neprestano raste neovisno o stanju truleži. Ja sam uvijek za kupnju stare rage, čak i za 1500 e, ali garaža je po meni bitna stvar.... ne isplati se kupiti auto sa livade i preparkirati (ili čak šlepati) na drugu livadu da dalje trune.... meštre, ako imaš praznu garažu i nećeš biti gladan kruha, kupuj... ako imaš djecu, uzmi u obzir da će dijete htjet komp jednog dana, maturalac, otić na slajac, NEKE RUŽNE TENISICE ZA SKUPU CIJENU i tak....

sorry ak je ovo OT

Nisi skrenuo s teme, dobro si rekao:palac:

Imam garažu, imam volje(ponekad:ghh:) , alata baš nemam ali polako kupujem! Djecu još nemam:o

Problem mi je to što ljudi cijene takve stare aute u nebesa a auto trul i treba uložiti 6000 eura! A za to nemam volje nit mi se da natezati. A ovaj s GTV-om je shvatio da je ljudi traže pa ajmo dignuti cijenu......za to što ima može jedino sad u prešu dati!

Rezervne dijelove, ja mogu lako nači za Alfe:). frend restaurira Giuliu, na forumu uvijek netko prodaje, ima sajam u Padovi i Imoli, a tam ose uvijek neađe dio! A tu je i E-bay . Tako da to nije problem!:palac:

sad čekam neku jeftinu staru kramu da naleti do 4 mjeseca, pa ću onda vidjeti! Jedna garaža je trenutno zauzeta alfom, a druga je sad za lanciu, ali lako napravim mjesta:ghh:
HF and Milano

Offline mattax

• Antique Member
« Odgovori #25 : 04 Siječnja, 2010, 19:15:37 »
samo pamet u glavu i sretno sa projektom
...DNK rulz...

Offline ledeni09

« Odgovori #26 : 05 Siječnja, 2010, 00:13:44 »
Dobra pila sretno sa projektom.
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #27 : 10 Veljače, 2010, 08:06:40 »
EVO OPet sam nešto našao pa idem vidjeti jedan dan kako to sad izgleda i dali je moguće išt s njom :D

HF and Milano

Offline Goc127

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #28 : 10 Veljače, 2010, 08:23:01 »
Dućan u Minhenu sve za Alfe ja sam tamo kupovao dijelove

http://www.okp.de/t3/index.php?id=34

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #29 : 10 Veljače, 2010, 10:20:27 »
Citat: Cortina Mk2;138118
Dućan u Minhenu sve za Alfe ja sam tamo kupovao dijelove

http://www.okp.de/t3/index.php?id=34

a ti si naručivao preko neta ili si direktno tamo išao?

Ovo je odličan link i vidim da ima puno što bi mi trebalo !!

Inače gore se radi o Alfetti iz 77 1.6 motor 108 konja, te uz nju se dobije hrpu rezervnih dijelova te jedan motor 1.8 od 120 konja :o
HF and Milano