Ja se ni ne usuđujem ponovo otići kod Šverka, mislim da je sve više-manje isto kao kad sam ja razgledavao, što je bilo prije petnaestak godina. A bilo je tamo još zanimljivih automobila, imam negdje i popis svega što je tada bilo u kolekciji, preko pedeset automobila, a sigurno je još ponešto u međuvremenu nabavio...
Što se tiče ove gole karoserije, to je valjda ona koja je godinama bila na krovu neke radionice na Aleji Bologne, stalno sam je iz busa za Samobor gledao...
Ima kod nas nekoliko 190 SL, čak i urednih i reganih. A za 300 SL, zar nije Braco Radovanović kupio jedan? Netko kaže da ima čak i dva... A postoji i legenda o roadsteru u jednoj spektakularnoj kolekciji Mercedesa u nekoj skrivenoj garaži u podsljemenskoj zoni, no nemam nikakvu potvrdu o tome.
Po pitanju replika, potkraj osamdesetih su na ex-YU tržištu nuđene Cobre i GT40, neka beogradska firma, ali ne znam jesu li išta prodali. A tu je, naravno i Ivičekova Cobra. A vidio sam i sliku jedne crvene Cobre negdje u Opatiji...