evo unatrag nekoliko godina nakon limarijske i početne restauracije, došlo je vrijeme do 'polugeneralke' tehničkih stvari na fići. Jedan od glavnijih popravaka ( čitaj slučaj ) je bio ugradnja starog Hitachi radija kojeg smo mi u obitelji imali u starome fići, a što sam prepustio kolegi Fodoru koji kada je provozao auto, pitao : da li sam ja siguran u svome autu ? i od onda je to sve krenulo prije nekih mjesec dva - bumo to pogledali , pa zamjenili i za dva - tri dana auto je doma. Da, moguće ?! nije sigurno. Prvo smo pogledali kočnice koje su bile u relativno dobrome stanju ali po riječima Fodora u k.....cu, lufta u sponama i krajnicima relativno malo ali po riječima Fodora u . . . . . . I onda je bilo, ma daj rasturi auto do desanta na Ozalj ( nisam išao jer je auto bio u rinfuzi ) ali na kraju je rješen do najvažnijeg desanta, onog na Samoborsko tj Žumberačko gorje u organizaciji Fićo foruma i najbolje ekipe !
pokušat ću dočarati što smo ( Fodor većinom, ja sam nadgledao radove ) sve prepravili, zamijenili i stavili na svoje mjesto. Uz primarno djelo ugradnje auto radija, radilo se na zamjeni svih spona, krajnika, vilica i dr koje smo sve zamijenili novima ili napravili kod 'bravara' generalku. Svi doboši su dobili novi 'facelifting' uz izradu kočionih obloga prema njima, novi lajtunzi; feder plata je zamijenjena novom uz prethodno rastavljanje, čišćenje, farbanje i sklapanjem kako spada uz posebnu mast koja ide između. Kod motora, poštelani ventili pomoću 'pajsera' zezam, velikih klješta i na kraju izbalansirano pomoću labele ili kak se već to zove ( vidi se iz priloženog na slici ). Prednji branik je nov uz nabavku i stavljanje novih kromiranih bubrega koji su nažalost svi za jednu stranu pa sada malo to čudno stoji. Od dodatne opreme uz radio, tu je naravno vrlo važna stvar - termostat sa kučištem i senzorom koji je tijekom vožnje pokazivao cca 78 stupnjeva , a kada je vani malo viša temperatura onda se vrti na 90 ili malo više Nabavljene su i Abarth cromodora felgice ali neću stavljati na fiću ( iako su već na pjeskarenju par mjeseci sa finim prahom a boja će biti neka Porsche ). U skorije vrijeme još stavljam bočne žmigavce i prednje komplet lajsne i to bi bilo to.
Slikice govore sve, mjesto radnje 'Fodor work shop',

nije baš pre uredno poslikano ali bitno je da fićo ide i dobro koči. Da, zaboravio, i odlično grije . . .
Fodor = mehaničar, vlasnik fiće, prijatelj, dosta iskusan što se fića tiče.
lp iz Čakovca