Autor Tema: RESTAURACIJA Zastava 750 1967 g.  (Posjeta: 20203 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline piramida

• Junior member
  • **
RESTAURACIJA Zastava 750 1967 g.
« Odgovori #15 : 14 Travnja, 2009, 15:45:33 »
svaka èast stvarno ljepo izgleda, i vidi se da je puno truda uloženo

Mrkva

• Gost
« Odgovori #16 : 14 Travnja, 2009, 15:46:12 »
Moj deda je imao takvoga sa suicide vratima.  :haha:  :haha:  :haha:

Super izgleda.  :)

Offline mitronni

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Abarth wannabe...
« Odgovori #17 : 14 Travnja, 2009, 16:57:45 »
Odlièan figuar! :jak:
"Ako želiš ništa ne raditi,zaljubi se u ono što radiš.."

Offline MateoPahljinaZ128

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava 128 i Zastava 101
« Odgovori #18 : 14 Travnja, 2009, 19:50:40 »
kako je dobar :jak:
predobro izgleda,bas mi je drago da sam i to vidio,svaka cast
sigurno se ponosno vozis,a svi gledaju  neka,neka uzivaj):agressive:  ;)  :bye:

Offline tonac

• Olschool apprentice
  • *
    • http://www.vwclubcroatia.com
« Odgovori #19 : 27 Travnja, 2009, 01:21:35 »
pozz...

nije to možda od Bubeka kupljeno??

Offline YUREEK

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava 750 - 1970
« Odgovori #20 : 27 Travnja, 2009, 06:48:50 »
Citat: tonac
pozz...

nije to možda od Bubeka kupljeno??

NE . . .
Lefko ga najdeš, kak raj je lepi, med Murom i Dravom tam ti leži, de čuješ ftičju najlepšu popevku  - Međimurje to je - tu doma buš ti .

Offline MarxRi

• Antique Member
« Odgovori #21 : 04 Prosinca, 2010, 22:45:43 »
Citat: JURICA;68856
nabavka uljnog filtera jer sam morao objašnjavati i iskusnijim mehanicarima kako mi cofi ima uljni filter a ne procistac te gdje bih mogao nabaviti isti ( citiram : decec nema ti ficek uljni filter )- dao sam ga raditi u Medimurju prema starom uzorku.

:lizi: Odlican ti je autic. Nadam se da si uspio nabaviti branik sa bubrezima.
Nego, reci mi molim te gdje si dao raditi taj uljni filter ? Mislis da bi se jos moglo to tamo obaviti ?
SUTO BAGNA\' - SEMPRE TACA\' - NEVE IAZO  - STESO CAZO

Offline YUREEK

• Antique Member
« Odgovori #22 : 06 Prosinca, 2010, 18:14:33 »
auuuu, ja mislio da se tema već uvelike izbrisala i nestala u 'prašnjavome' arhivu. Nabavio sam nove branike i nove bubrege ( baš nove ) ali nažalost samo mislim da desne ( sva 4 ) . Za uljni filter moram vidjeti tko mi je to radio jer je to bilo negdje 2001 ili 2002. Ima ih za kupiti još na oldtimer sajmovima od 25 do 50 kuna komad. Mislim da bih trebao imati još nekoliko komada ali svakako da nije loše napraviti više i podijeliti vlasnicima fiće. Sad si digao temu iz mrtvih sada moram nekako i poslikati nove stvari - za proljeće će biti u kompletu osim prednjih svjetala.

lp
Lefko ga najdeš, kak raj je lepi, med Murom i Dravom tam ti leži, de čuješ ftičju najlepšu popevku  - Međimurje to je - tu doma buš ti .

Offline bmw007power

• Senior member
« Odgovori #23 : 06 Prosinca, 2010, 20:04:59 »
Samo naprijed:palac:
BMW starijeg godišta kupujem ponude na p.m
ili 098/97 00 038

Offline MarxRi

• Antique Member
« Odgovori #24 : 07 Prosinca, 2010, 03:47:57 »
Citat: JURICA;200156
Sad si digao temu iz mrtvih sada moram nekako i poslikati nove stvari - za proljeće će biti u kompletu osim prednjih svjetala.

lp

naravno...nema ljencarenja ;)
ako ja budem imao lijevih bubrega mozda cemo se moci mijenjati...ali jos je malo prerano da pricam o tome :)
SUTO BAGNA\' - SEMPRE TACA\' - NEVE IAZO  - STESO CAZO

Offline YUREEK

• Antique Member
« Odgovori #25 : 09 Prosinca, 2010, 19:21:09 »
evo unatrag nekoliko godina nakon limarijske i početne restauracije, došlo je vrijeme do 'polugeneralke' tehničkih stvari na fići. Jedan od glavnijih popravaka ( čitaj slučaj ) je bio ugradnja starog Hitachi radija kojeg smo mi u obitelji imali u starome fići, a što sam prepustio kolegi Fodoru koji kada je provozao auto, pitao : da li sam ja siguran u svome autu ? i od onda je to sve krenulo prije nekih mjesec dva - bumo to pogledali , pa zamjenili i za dva - tri dana auto je doma. Da, moguće ?! nije sigurno. Prvo smo pogledali kočnice koje su bile u relativno dobrome stanju ali po riječima Fodora u k.....cu, lufta u sponama i krajnicima relativno malo ali po riječima Fodora u . . . . . . I onda je bilo, ma daj rasturi auto do desanta na Ozalj ( nisam išao jer je auto bio u rinfuzi ) ali na kraju je rješen do najvažnijeg desanta, onog na Samoborsko tj Žumberačko gorje u organizaciji Fićo foruma i najbolje ekipe !
pokušat ću dočarati što smo ( Fodor većinom, ja sam nadgledao radove ) sve prepravili, zamijenili i stavili na svoje mjesto. Uz primarno djelo ugradnje auto radija, radilo se na zamjeni svih spona, krajnika, vilica i dr koje smo sve zamijenili novima ili napravili kod 'bravara' generalku. Svi doboši su dobili novi 'facelifting' uz izradu kočionih obloga prema njima, novi lajtunzi; feder plata je zamijenjena novom uz prethodno rastavljanje, čišćenje, farbanje i sklapanjem kako spada uz posebnu mast koja ide između. Kod motora, poštelani ventili pomoću 'pajsera' zezam, velikih klješta i na kraju izbalansirano pomoću labele ili kak se već to zove ( vidi se iz priloženog na slici ). Prednji branik je nov uz nabavku i stavljanje novih kromiranih bubrega koji su nažalost svi za jednu stranu pa sada malo to čudno stoji. Od dodatne opreme uz radio, tu je naravno vrlo važna stvar - termostat sa kučištem i senzorom koji je tijekom vožnje pokazivao cca 78 stupnjeva , a kada je vani malo viša temperatura onda se vrti na 90 ili malo više Nabavljene su i Abarth cromodora felgice ali neću stavljati na fiću ( iako su već na pjeskarenju par mjeseci sa finim prahom a boja će biti neka Porsche ). U skorije vrijeme još stavljam bočne žmigavce i prednje komplet lajsne i to bi bilo to.
Slikice govore sve, mjesto radnje 'Fodor work shop',

nije baš pre uredno poslikano ali bitno je da fićo ide i dobro koči. Da, zaboravio, i odlično grije . . .
Fodor = mehaničar, vlasnik fiće, prijatelj, dosta iskusan što se fića tiče.

lp iz Čakovca

Offline YUREEK

• Antique Member
« Odgovori #26 : 09 Prosinca, 2010, 19:33:36 »

nije posloženo nekim redoslijedom ali barem nešto se radilo . . .
Do proljeća ako Bog da, komplet lajsne i bočni žmigavci . . .  Velika svjetla ostaju.

lp

puyol

• Gost
« Odgovori #27 : 09 Prosinca, 2010, 21:35:29 »
bravo jurca i fodor!!!!!!!