Autor Tema: Fiat Uno Turbo by Ipod  (Posjeta: 15779 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #15 : 20 Prosinca, 2009, 23:00:55 »
Je auto je bio u sibeniku prvo i onda je zavrsio uČakovcu i onda kod mene, Iz Čakovca je dosao u ocajnom stanju i onda je usljediloi slaganje. PS ako znas nesto vise sta je sve bilo radeno na motoru posalji mi na Pm

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #16 : 20 Prosinca, 2009, 23:01:44 »
hahaha Da samo sam ga ja takvoga kupio i onda metnuo nove lampe i ostale sitnice da ga malo proljepsam

Offline Meta

• Junior member
  • **
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #17 : 20 Prosinca, 2009, 23:51:41 »
Koliko vidim straga nema auspuha pa bi trebao biti sidepipe urezan u stražnjem kraju lijevog praga.Barem je tako bilo prije i to je bilo odlično riješenje (kao i za sve turbake).Šta si ti radio na motoru?

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #18 : 21 Prosinca, 2009, 00:05:15 »
hahah kako zna da samo sam ja malo doradio prag jer je bio samo izrezan a onda je na tim dijelovima bilo i vlage i rupa. A u pravilu sam ga preslozio da bude u nekoj kao serijali ali ima par sitnica koje otskacu od toga i slozio motor da bude ispravan i siguran. Ali moram sada se igrat sa elektronikom ili ti Maf senzorom ,lambdom i Cpu-om jer nes nevalja i automatski auto dobiva gro benzina kojega mu npr na leru toliko netreba. Tako da imam jos podosta posla :P

Offline Meta

• Junior member
  • **
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #19 : 21 Prosinca, 2009, 00:25:56 »
Citat: ipodairbrush;128020
hahah kako zna da samo sam ja malo doradio prag jer je bio samo izrezan a onda je na tim dijelovima bilo i vlage i rupa. A u pravilu sam ga preslozio da bude u nekoj kao serijali ali ima par sitnica koje otskacu od toga i slozio motor da bude ispravan i siguran. Ali moram sada se igrat sa elektronikom ili ti Maf senzorom ,lambdom i Cpu-om jer nes nevalja i automatski auto dobiva gro benzina kojega mu npr na leru toliko netreba. Tako da imam jos podosta posla :P

Ako si već slagao "serijala" motor onda mi i nije čudno da sada imaš viška goriva s obzirom na to kako je motor bio složen prije.Bio je debelo iznad tvorničkih postavki motora,vrhunski složen šta se tiče svega od strojne obrade do xxxx dijelova.Trošio je taman duplo više od standardnog cca. 10-12 litara lagane vožnje.:ghh:

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #20 : 21 Prosinca, 2009, 00:40:56 »
ma znam ali je bio lagano Sheban kada sam ga ja kupio. Jer znam dok je bio u šibeniku da jebio mrak a kod mene je dosao u losem stanju, Daa ako imas informaciju dali je sta dirano po Kompjutoru, i elektornici da znam jer osatalo je Ok, samo moram saznat zasto trosi toliko a to koliko sada trosi nije 10-12 litara nego 10-12 litara na 30km a ne na 100km sto je itekako punoooo i daje mi znakove da nesto ne mjeri kako spada od indikatora i daje krive informacije ili racunalu ili maf senzoru Razumijes.

Offline Meta

• Junior member
  • **
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #21 : 21 Prosinca, 2009, 00:51:24 »
Citat: ipodairbrush;128025
ma znam ali je bio lagano Sheban kada sam ga ja kupio. Jer znam dok je bio u šibeniku da jebio mrak a kod mene je dosao u losem stanju, Daa ako imas informaciju dali je sta dirano po Kompjutoru, i elektornici da znam jer osatalo je Ok, samo moram saznat zasto trosi toliko a to koliko sada trosi nije 10-12 litara nego 10-12 litara na 30km a ne na 100km sto je itekako punoooo i daje mi znakove da nesto ne mjeri kako spada od indikatora i daje krive informacije ili racunalu ili maf senzoru Razumijes.

Javiti ću ti neke detalje na PM.:bye:

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #22 : 21 Prosinca, 2009, 00:53:19 »
Hvala Punoooo biti ce nadam se od Koristi

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #23 : 24 Prosinca, 2009, 13:07:02 »
Eto jucer i ovih dana kao sta je danas predivan dan malo smo se igraliii.he he
Kako je auto regan bilo je par stvari za otkriti i prokuziti o cemje rijec. pokusajem Eliminacije elek. i cpu-a i vakuma bas i nismo puno pridonjeli. Stavljanjem Maf senzora malo se ljepse ponasa auto ne troka,manje propucava, mirnije radi i ler mu je ljepsi. S time da pokusajem metanja Drugoga Cpu-a nismo nis naprvaili jer kada smo metnuli od Una orginal nece da pali mali. NIs ajmo dalje
isao gledat i samim dizanjem Turba ili ti tlaka sa 05-08bar-a dosli smo do nekih 1-1.5 bar-a i tako se auto najbolje ponasa. Iskreno cini mi se da me jebucka i paljenje i bobina jer sam Jutros prilikom voznje kada je normalno upalio i vozi , pri preparkiravanju i drugom paljenju nakon par sec skuzio da auto troka i radi na 3cilindra sta mi je bilo cudnooo.
Nis sav lud odem obaviti neke stvari tra la la nakon nekih 2sata upalim auto i normalno radi I Jednostavno NEVJERUJEM.
Ps Molba Tko ima iskustva sa svjecicama na TURBACIMA Koje su najbolje i koliko imaju ulogu jer sada ima svjecke onako ne nis posebno pa molba ako tko zna ili prteporucuje koje. PS hvala Na svemu SVAKI KOMENTAR ILI MOGUCA INF dobrodosla je.

Offline Meta

• Junior member
  • **
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #24 : 24 Prosinca, 2009, 18:45:47 »
Šta se tiče svjećica za manji tlak (do 0,8 bar) kupi NGK Platinum,a svako veće povećanje tlaka kupi Denso Iridium IK16.Kod Denso iridium svjećica moraš posebno paziti da je sustav paljenja i dovoda goriva dobro podešen jer su jako osjetljive na detonacije i nepravilan rad motora.Ako slučajno pukne komad iridija klip i cilindar ti neće preživjeti.

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #25 : 24 Prosinca, 2009, 18:52:24 »
Pa iskreno cuo sam za Denso da je najbolji ali, to sto ti kazes jos uvijek nisam dosegnuo zasto malo nemirno radi tako da cu vidjet, e sada jedino ako nije bobina i paljenje jebi ga Kemijanje do bolaaaaa

Offline TheBIG

Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #26 : 24 Prosinca, 2009, 19:06:47 »
uno bi se trina poviše 1.2 bara gasit jer mu se pali safty mode ...si prčka po tome ili ?

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #27 : 24 Prosinca, 2009, 19:24:34 »
Ne velim ti da ti je sve predimenzioniranoooo Ili ti da nije komp od Una nego vjerojatno od Punta i jos Mapiran Zatooooo

Offline natan

• Antique Member
  • Spol: Muški
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #28 : 24 Prosinca, 2009, 23:35:50 »
ako nisi već probao provaj zamijeniti senzor temperature motora koji daje informaciju kompjuteru jer može biti da ne radi ispravno npr. daje ti informaciju da je motor hladniji nego što je pa mu daje previše goriva i zato može puno trošiti i imati nemiran rad

Offline ipodairbrush

• Senior member
Fiat Uno Turbo by Ipod
« Odgovori #29 : 27 Veljače, 2010, 15:51:13 »
he he Happy Happy Happy Napokon stiglo nesto sta vec duze vremena ocekujem i planiram. sada sam napokon dosao na Old School varijantu he he
ATS Classic 7j 13" sada jos piknem neke Gume gore i milina. S time sada kada je auto naklocan imam volje napraviti jos par stvari koje su zeznute i doraditi motor.
Nadam se da sa ovime pocinjem biti pravi Clan Old School-a

Ostatak slika kada ih odvezem u garazu pa poslikam:))))
Old school Uno Turboooo Mit Ats Classic :)
« Zadnja izmjena: 27 Veljače, 2010, 15:53:27 ipodairbrush »