Kada si reparirao čeljusti vjerovatno si i zamjenio gumice u čeljustima.
Jako je važno da su gumice nove, iz iste kutije (mislim da su iz istog kompleta) jer ako su i malo rabljene onda jako treba paziti kako se vračaju s obzirom na istrošenost rubova - ova se istrošenost "vidi" kao sjajan rub na kočionim gumicama. Ako si stavio stare gumice onda si ljevu stavio okrenutu za 180 stupnjeva. Naime u kočenju se, osim što dihta, gumica izvija uz klip koji kreće napred. Nakon kočenja gumica se vraća na početni položaj te mrvicu povlači klip za sobom. Kad se potroše pakne klip iziđe više van te "proklizne pored gumice, ali ga ona nakon kočenja ipak malo vrati. Ako je gumica istrošena onda klip odmah klizne pored nje te ga gumica ne vrati, ALI u slijedečem kočenju moment kočenja na tom kotaču počinje prije (jer gumica nije vratila klip 0,5-1 mm) te to rezultira ranim kočenjem tog kotača i zanašanja vozila u tu stranu.
Kod tebe je osim ovoa moguće i da se napuhava crijevo (mala vjerovatnost), ali to se može i osjetiti pod rukom (makar sam do sad vidio ispucala crijeva koja se nisu napuhavala jer su armirana) pa provjeri.
No provjeri da nije negdje crijevo presavinuto ili da nije negdje lajtung udaren / stisnut.
A moguća je neravnomjernost i kod glavnog kočionog samo ako imaš posebno lijevi i posebno krug za desni kotač.
Na početku sam te i pitao kak da desni ne koči jer ja imam takvu povremenu pojavu, da uvijek jedan koči prejako, i do sada je uvijek bila stvar u gumicama ili "blatu" - aluminijskom talogu u cilindru. Čak : različiti proizvođači imaju različite smjese gume te se opet javlja ili nejednaka potrošenost ili nejednaka elastičnost koja dovodi do ove pojave.- znači gumice mijenjati uvijek u paru, a ne samo jedan kotač.
Aj sam se raspisal...................