Autor Tema: desni kotač ne koči  (Posjeta: 7119 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ajkulae21

• Veteran member
desni kotač ne koči
« : 11 Prosinca, 2009, 18:26:33 »
naime promjenio sam čeljusti,reparirao ih,stavio nove pločice,bilo je dobro mjesec dana i opet ista priča...desni kotač je mrtav,ne koči...diskovi su dobri!POMOĆ!:gosp:
"Isusek, Isusek, kaj mi bu ve Regica rekla!"

Joe

• Gost
desni kotač ne koči
« Odgovori #1 : 11 Prosinca, 2009, 18:50:58 »
Crevo?

Offline slanac

desni kotač ne koči
« Odgovori #2 : 11 Prosinca, 2009, 20:46:05 »
Kako znaš da prednji? desni ne koči?
Koji su simptomi ili koje je ponašanje auta prilikom kočenja?
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline ajkulae21

• Veteran member
kad
« Odgovori #3 : 11 Prosinca, 2009, 22:06:13 »
kad naglo zakočim volan mi zamota puni ljevi!!ko da imam auto pilota...sad sam se malo vozio,tri puta zakoči ravnomjerno,jedanput desni ne koči,pa opet pet puta normalno pa desni ne koči!

marke21

• Gost
desni kotač ne koči
« Odgovori #4 : 12 Prosinca, 2009, 00:43:14 »
probat zamijenit čeljust,glavni kočioni cilindar pa onda vidjet dal če se isto ponavljat

edit:ili ga dofuraj do mene pa da se malo ja poigram sa tim pošto sad imam vremena

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
desni kotač ne koči
« Odgovori #5 : 12 Prosinca, 2009, 08:12:48 »
A da ti možda lijevi ne blokira stalno, ono cilindar je na granici i mala sila kočenja a lijevi koči ko mutav a desni ne... Ja sam imao sličan problem, probaj se prepeljat malo sa minimum kočenja, stani probaj diskove... ako su nejednako topli... ili crijevo (gumeni dio lajtunga) ili glavni, s obzirom da su čeljusti "nove"...

Offline ajkulae21

• Veteran member
kaj
« Odgovori #6 : 12 Prosinca, 2009, 10:16:10 »
imam dva nova gumena lajtunga,može li to biti uzrok mojih problema??

Offline Srky

• Junior member
  • **
desni kotač ne koči
« Odgovori #7 : 12 Prosinca, 2009, 10:19:36 »
provjeri da su ti sva crijeva dobro zategnuta i da je cili sistem dobro odzražen. ako i dalje zeza onda je do glavnog kočionog cilindra (pod pretpostavkom da su kočione čeljusti dobro reparirane).

Offline ajkulae21

• Veteran member
sa
« Odgovori #8 : 12 Prosinca, 2009, 11:45:38 »
najnovije vijesti su da dotični desni kotač koči,blokira ali slabije od lijevog,ozračio sam sve...ali desni koči slabije!:(

Joe

• Gost
desni kotač ne koči
« Odgovori #9 : 12 Prosinca, 2009, 14:14:49 »
Zameni creva pa probaj.

Offline slanac

desni kotač ne koči
« Odgovori #10 : 12 Prosinca, 2009, 15:27:22 »
Kada si reparirao čeljusti vjerovatno si i zamjenio gumice u čeljustima.
Jako je važno da su gumice nove, iz iste kutije (mislim da su iz istog kompleta) jer ako su i malo rabljene onda jako treba paziti kako se vračaju s obzirom na istrošenost rubova - ova se istrošenost "vidi" kao sjajan rub na kočionim gumicama. Ako si stavio stare gumice onda si ljevu stavio okrenutu za 180 stupnjeva. Naime u kočenju se, osim što dihta, gumica izvija uz klip koji kreće napred. Nakon kočenja gumica se vraća na početni položaj te mrvicu povlači klip za sobom. Kad se potroše pakne klip iziđe više van te "proklizne pored gumice, ali ga ona nakon kočenja ipak malo vrati. Ako je gumica istrošena onda klip odmah klizne pored nje te ga gumica ne vrati, ALI u slijedečem kočenju moment kočenja na tom kotaču počinje prije (jer gumica nije vratila klip 0,5-1 mm) te to rezultira ranim kočenjem tog kotača i zanašanja vozila u tu stranu.
Kod tebe je osim ovoa moguće i da se napuhava crijevo (mala vjerovatnost), ali to se može i osjetiti pod rukom (makar sam do sad vidio ispucala crijeva koja se nisu napuhavala jer su armirana) pa provjeri.
No provjeri da nije negdje crijevo presavinuto ili da nije negdje lajtung udaren / stisnut.
A moguća je neravnomjernost i kod glavnog kočionog samo ako imaš posebno lijevi i posebno krug za desni kotač.
Na početku sam te i pitao kak da desni ne koči jer ja imam takvu povremenu pojavu, da uvijek jedan koči prejako, i do sada je uvijek bila stvar u gumicama ili "blatu" - aluminijskom talogu u cilindru. Čak : različiti proizvođači imaju različite smjese gume te se opet javlja ili nejednaka potrošenost ili nejednaka elastičnost koja dovodi do ove pojave.- znači gumice mijenjati uvijek u paru, a ne samo jedan kotač.
Aj sam se raspisal...................
« Zadnja izmjena: 12 Prosinca, 2009, 15:29:55 slanac »

Offline ajkulae21

• Veteran member
sd
« Odgovori #11 : 12 Prosinca, 2009, 16:50:54 »
samo ti mogu reč svaka čast!nabavio sam druge čeljusti koje nisu dirane pa ću na njih stavit pločice i vidjeti...onda bi vjerojatno to trebalo biti to,još sam ti zaboravio napisati da je samo desna čeljust reparirana a lijeva je serijala tako da si sigurno pogodio...e sad imam još jedno pitanje,auto teže skreće u lijevu nego u desnu stranu,teži je na volanu,gume su ravnomjerno napumpane...sad mi još to rastumači i imaš gajbu pive!

:gosp:

Offline ledeni09

desni kotač ne koči
« Odgovori #12 : 12 Prosinca, 2009, 23:08:29 »
Letva volana ili trap sad moze bit jos puno razloga.
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

Offline slanac

desni kotač ne koči
« Odgovori #13 : 13 Prosinca, 2009, 15:33:09 »
Opet iz mog iskustva:
Ja imam glavu volana(pužni prenos) pa od nje dugačka spona (od glave volana pa do / na desnoj strani/ pomočnog volana. Od tih (volan  i pomoćni volan) imam duge i kratke krajnike.
AKO nije istrošen koji krajnik onda je (kod mene uvjek) istrošen pomoćni volan.
Kod mene se to javlja upravo simptomima koje ti navodiš. Čak mi i u normalnoj vožnji ponekad vuće u ljevu stranu. Kako ne znam kako je kod tebe to složeno moraš provjeriti možda i gumene dijelove upravljačkog mehanizma .
A što kažu gume jesu li izlizane po rubovima?
Čak ni kontrola špura nije problem (100kn?).

Offline ajkulae21

• Veteran member
krajnici
« Odgovori #14 : 14 Prosinca, 2009, 08:01:26 »
krajnici su potpuno novi,ko i gume nemaju na sebi 1000 km tak da mi špur ne gine,i meni vuće ali u desno...niš ići ću na špur pa se opet tipkamo ak nebu valjalo!