Autor Tema: galvaniziranje  (Posjeta: 13942 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kiki

• Veteran member
galvaniziranje
« Odgovori #30 : 22 Ožujka, 2011, 20:29:24 »
znači relativno povoljno dobiti ovakav efekat kao na gornjim šarafima je nemoguća misija?

Offline Fiat1100

• Oldschool rookie
galvaniziranje
« Odgovori #31 : 22 Ožujka, 2011, 20:47:23 »
Mene interesuje gdje bi se mogla nabaviti literatura vezana za Galvanizaciju?
Molio bih kolege s ovog foruma, koji studiraju na nekom tehnološkom fakultetu da mi odgovore.
Moguće je da sebi nabavim KADU jako veliku i ispravljač uz koji bi dobio dosta bakrenih i niklovanih ploča koje se koriste u postupku.
MOLIM pomoć!
Hvala unaprijed.

Offline gigi V8

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #32 : 22 Ožujka, 2011, 21:17:11 »
Citat: Kiki;225504
znači relativno povoljno dobiti ovakav efekat kao na gornjim šarafima je nemoguća misija?

ne želim te obeshrabriti,,,ali je tako.....
kod nas je takvo tržište - nezastupljeno...........
vani je to industrija, kao i oldtimeri i prateči sadržaj..
kod nas je to - tako kako je- nikud nikam......
od toge nemožeš živjeti....
nažalost...:gosp::gosp:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
galvaniziranje
« Odgovori #33 : 22 Ožujka, 2011, 21:35:23 »
Kromiranje... Dobra fora... Jednostavno - u Hrvatskoj to NITKO NE RADI!!!! da, dobro ste procitali... Problem je u pripremi, nitko to nece raditi, a ako netko i hoce - to su kvakice, ruckice i slicne sitnarije...
Kromirati branik ili felguje u Hrvatskoj nemoguca misija. Ja sam od toga odaaavno odustao.
Rijecka galvanizacija - kod ''Tete rože'' na krimeji i ne radi kromiranje nego nikolvanje i to bez bakrenja. Mozda ima nekih novosti u vezi izrecenog, ali ne vjerujem... To bi se do danas proculo i svi bi tamo isli kromirati. Navodno velike povrsine ne mogu raditi jer nemaju jaki ispravljac bla-bla-bla, ne interesira me...
Galvanizacija Lovric pored Pule...  Ista prica - ne branike, ne felge, ne branike, ne nista veliko... A kad hoces sitnarije - onda opet ne rade jer nemaju vremena za to... Ne isplati im se... Olfa, prekidaju proces... Mijenjanje kemikalija... Bla-bla-bla - No me interesa. Plus ne rade pripremu. Znaci - samo cincaju ograde i oluke.
To je moje iskustvo... Bar u Hrvatskoj... Teze iskromirati felgu nego ishodovati papire za... Bilo sto u Hrvatskoj. :mellow:
Sto je najgore - ono sto je spomenuto... Odakle dolaze sve te silne kromirane stolice...? Stupovi...? Điđe-miđe...? :confused:
Ako je ovo sto Gigi kaze za Domzale... Rada se nova nada u mome svračjem oku... :D:D
Vec se vidim... Preko grane ''tamo'' ratlook - preko grane ''vamo'' Pinkići na fuuul gas:
Remember when you were young, you shone like the sun.
Shine on you crazy diamond.
Now there's a look in your eyes, like black holes in the sky.
You were caught on the crossfire of childhood and stardom,
blown on the steel breeze.
Come on you target for faraway laughter,
come on you stranger, you legend, you martyr, and shine!
You reached for the secret too soon, you cried for the moon.
Threatened by shadows at night, and exposed in the light.
Well you wore out your welcome with random precision,
rode on the steel breeze.
Come on you raver, you seer of visions,
come on you painter, you piper, you prisoner, and shine!  

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline YUGOABARTH

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava Yugo, Renault 4 TL
galvaniziranje
« Odgovori #34 : 22 Ožujka, 2011, 21:48:06 »
...da ovi na Sušaku koji nikliraju ne mogu napravit delo kako treba,probali smo mi dat neke dijelove od motora i nisu se baš pokazali. Ne mogu nanest bakar prije nikliranja i to baš neće dugo,samo je malo vode palo na jedan dio i zajno je ruzeno izbilo van.

Offline gigi V8

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #35 : 23 Ožujka, 2011, 15:57:01 »
ja radim pripremu za kromiranje....
upravo mi je čovjek iz Nove Gradiške - poslao ogroman branik za napravit, i nikakav problem,,
ljudi misle da se recimo stari ispucani krom da ispolirat???!!
nemoguća misija...
a kad im se veli da taj dio treba prvo DEKROMIRAT-skinuti stari krom dole, pa "proces" ispočetka- odustaju ubrzo ...
a stari krom brusit, pa brusit nikal pa onda bakar- KRVAVI POSAO...
imam i previše OPREMA za poliranje i pripremu... a katkad običan branik nemogu napravit ni za 8-10 sati,, ako se skida krom brušenjem...
a ako je dekromiran-onda metal- "omekša" i napraviš ga relativno brzo, osim ako se kod dekromiranja-ne pojave rupuce i kiselina - ne pojede  hrđu.........
onda opet problemi- jer to treba -"zakrpat",,,
uglavnom- sex do jaja...............

i kad sve napraviš, onda pojedinci očekuju da mu taj dio koji si napravio i da mu još odvezeš u Domžale- napraviš za 200kn sve zajedno...

ne vrijeđam ovim nikog, već velim kako stoje stveri...

a GALMA je provjerena, a čovjek koji je mene tamo uputi ŽIVKO SKUHALO- kod njih godinama radi, a čovjek ima i svoj privatni muzej oldtimer motora i bicikala...

tko treba kakvu informaciju ili savjet-slobodno se obrati-rado ću svakome pomoć..

pozz!!

PREDSJEDNIK

• Gost
galvaniziranje
« Odgovori #36 : 23 Ožujka, 2011, 20:14:14 »
A da li mogu pobakriti, poniklati i finalno kromirati reflektor staroga fara da ga dovedem u prvobitno stanje?

Offline gigi V8

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #37 : 23 Ožujka, 2011, 21:07:38 »
Citat: PREDSJEDNIK;225667
A da li mogu pobakriti, poniklati i finalno kromirati reflektor staroga fara da ga dovedem u prvobitno stanje?

iskreno - nikad to nisam radio...
ali ne znači da se neda napraviti kao i sve drugo...
:gosp::gosp:

Offline dvojka

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #38 : 23 Ožujka, 2011, 21:09:59 »
to smo rekli da se zove metalizacija. provjeri na netu proces metalizacije i tko bi to radio
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358