Autor Tema: Cool "oldschool pile" photography topic  (Posjeta: 954097 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline bubuleja

Odg: Cool "oldschool pile" photography topic
« Odgovori #2475 : 22 Studenoga, 2016, 07:46:02 »
Ja bi rado sredio jednog wartburga dvotaktaša pa se vozikao okolo u njemu
...same here  :bravoo:
Adio mare

Offline bubuleja

« Odgovori #2476 : 22 Studenoga, 2016, 07:50:34 »
Kolega Krntija, mijesate ljubav prema starim automobilima i politiku. Jedan dio teksta necu niti komentirat jer bi bio jako nepristojan.  :hi:
..jerry milsim da sve to ipak ima veze sa godinom proizvodnje i kutem gledanja na stvari..krntija je ipak živio ajmo reč prije i poslije 90..pa samo ima takav štih u prići koji nekome tko je rođen iza 90 zvuči politički...vjerujem da nema takav prizvuk u njegovoj glavi  :drinks:
Adio mare

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #2477 : 22 Studenoga, 2016, 09:21:07 »
Upravo tako. Za nas gospodu u godinama jugonostalgija nije politička opcija nego prirodno i samorazumljivo vraćanje u mladost. Više-manje svakome je najljepše prisjećanje na neke, hajmo reći, tinejdžerske dane, upijanje raznih prvih iskustava punim plućima i očima, prije nego što se uvuče crv cinizma, dok su stvari još nove, šarene i bitne.
Via Ciro Menotti 322

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #2478 : 22 Studenoga, 2016, 16:21:55 »
Onda se ovdje ocito radi o nespretnom koristenju nedovoljno poznatog pojma, jer je pojam "Jugonostalgija" cisto politicki pojam nastao devedestih godina koristen od strane desnice i ljevice ovisno o tome kako je kome i u kakve svrhe odgovarao. Taj pojam se zadrzao kao takav i sada koristi u politicke svrhe. Ogradivanje od tog pojma je napisano i ovdje:
http://www.oldschoolhr.com/?page_id=13
Ceznja, nostalgija za nekim mlađim (boljim) vremenima je sasvim normalna i naravno, nismo svi rodeni u isto vrijeme pa i ne moze biti u istoj drzavi. Ja sam roden sredinom 80-tih, ali sam premlad da pamtim neki bolji dio tog vremena, ali zato jako dobro pamtim razdoblje od 1990. nadalje i sto mi je najvise zasmetalo je dio recenice "al ako se faktor rata makne, ostaje cista i zdrava Jugonostalgija". Kakav faktor? Faktor? Rat je rat gospodo draga, bio je, i ne moze se zanemariti bez obzira koliko bi neki htjeli. Napisat ovakvu izjavu je krajnje "nepametno" jer po toj logici ako se maknu neki "faktori", onda su mnogi sistemi iz razdoblja drugog svjetskog rata "prekrasni", kako bi rekla moja 98-godisnja susjeda koja je mladost provela u Njemackoj dok se zvala Treci Reich. Treba samo biti objektivan.  :hi:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline bubuleja

« Odgovori #2479 : 22 Studenoga, 2016, 18:06:47 »
Ja opet kazem..nevidim u toj poruci nesto zlobno niti lose..
Jugonostalgja nije politicki pojam come on..nostalgija znamo sto znaci i postojala je puno prije ikakvog rata..a jugo jebiga juga je bila tu i postojala kao drzava puno prije mnogo nas ..i zato..pliz..jugonostalgija kakvi politicari..po meni samo izraz sjete za vremenu u kojem se zivilo a sad mala slova..dobro zivilo kazu neki...

Samo lagano..
Adio mare

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #2480 : 23 Studenoga, 2016, 08:04:17 »
Ja sam YugoGVXnostalgičar  :P
Koriste se brojni izrazi u političke svrhe pa ne znači da su politički. Osim toga kod nas su političari najveće zvijezde što dovoljno govori o narodu i potpuno pogrešnom poimanju svrhe postojanja političara.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline chaos

« Odgovori #2481 : 23 Studenoga, 2016, 13:04:38 »

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #2482 : 23 Studenoga, 2016, 22:52:25 »

Brzo pranje i poliranje itko?? M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline Adam.

« Odgovori #2483 : 25 Studenoga, 2016, 19:10:54 »
 :shok: :shok: :shok:

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #2484 : 25 Studenoga, 2016, 19:25:10 »
Hm... Eci peci pec...  :scratch_one-s_head: :klinac:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline krntija

« Odgovori #2485 : 25 Studenoga, 2016, 19:27:29 »
 :eek:  AUKCIJA propalog Taljanca???  :biggrin: A fakat je navlekel svega ....... :rofl:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #2486 : 25 Studenoga, 2016, 20:57:06 »
Najmanje jedan naš forumaš je ondje... Kaj ima na piku, ne znam, ali ne bi me iznenadilo da se vrati s punom prikolicom...

Meni je posebno zanimljiv onaj trkaći Viper, bijeli s plavim crtama, vidi ga se na trećoj slici lijevo dolje... Auto iz originalne trkaće karijere na sebi nosi neke oznake sponzora, a jedan od njih je - Pliva!
Via Ciro Menotti 322

Offline krntija

« Odgovori #2487 : 25 Studenoga, 2016, 21:40:43 »
 :kokice:  Ajde, bravo , da neki forumas ima punu kesu... Nadam se ljepom i uspjesnom ulovu!!! :big_boss:
Letecim pregledom te zbirke , ima jako vrijednih , ljepih i skupih modela, ali nijedan me nije uspel izbacit sa stolice, jednostavno nema onih specijalnih karoserija na koje ja onaniram kad secem paviljonima Padove....... ;D
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #2488 : 26 Studenoga, 2016, 00:46:44 »
To je upravo i moj dojam - ma koliko bila zanimljiva po toj širini (gliseri, bicikli, motocikli...), kolekcija je užasavajuće predvidiva po pitanju automobila, što bih još i razumio da nije talijanska, a bar su ondje oglasi i sajmovi prepuni tih čudesnih fuoriserie uradaka...
Via Ciro Menotti 322

Offline Optimista

• Veteran member
  • Vozilo:: Zastava 750 LE; Renault Megane 2.0 16v; Clio Sport ph1
« Odgovori #2489 : 26 Studenoga, 2016, 10:42:07 »
Ovo više izgleda kao auto sajam nego aukcija, svega živoga, i samo od jednog vlasnika.. Mogli su zaradit samo od izložbe da ulaznice naplate  :lol: