Autor Tema: golf mk1 ugradnja str. disk koč.  (Posjeta: 6757 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline spazic

• Senior member
golf mk1 ugradnja str. disk koč.
« : 01 Travnja, 2010, 16:48:47 »
molio bih za savjet, ugradio bi stražnje disk kocnice sa glofa 2 gti-a na keca, običnog, pa me zanima šta sve treba jer znam da je to moguce.
prije toga cu montirat servo na taj isti kec(sve sam nabavio), ali da slučajno nešto ne fulam, za servo, na jednoj temi pročitah da je neki tip montiro 5.cil. šta je to,jel on to mislio na gl. koč. cil. ili tu postoi još neki cil.
HVALA...
DONNE E MOTORI, GIOIE E DOLORI.

daracMK1

• Gost
« Odgovori #1 : 01 Travnja, 2010, 18:03:50 »
nemoj to raditi osim estetike neces nista dobiti samo ce ti bacati straznji kraj na kocenju jer je kec pre lagan iza, bolje ti je staviti pakne od gti-a jer ima vece nego obicni kec:palac:

SCARY

• Gost
« Odgovori #2 : 01 Travnja, 2010, 18:36:47 »
5 koč cilindar = razdjelnik sile kočenja za stražnju osovinu
funkcija mu je da u ovisnosti o opterećenju pojačava/smanjuje silu kočenja stražnje osovine...
drugim riječima, pod većim opterećenjem stražnja osovina jače koči i obrnuto...
najčešće je smješten na školjku kod nosača stražnjeg mosta i mehanički povezan s ovjesom jednoga kotača...

Offline spazic

• Senior member
« Odgovori #3 : 01 Travnja, 2010, 18:59:52 »
hvala na savjetima! na kraju u oba slučaja ima puno logike tako da sad ni sam neznam ča da delan...:eek:
za pakne od gti-a treba mijenjat mehanizam u bubnju ili se samo namontiraju?

daracMK1

• Gost
« Odgovori #4 : 01 Travnja, 2010, 23:59:26 »
Citat: SCARY;151108
5 koč cilindar = razdjelnik sile kočenja za stražnju osovinu
funkcija mu je da u ovisnosti o opterećenju pojačava/smanjuje silu kočenja stražnje osovine...
drugim riječima, pod većim opterećenjem stražnja osovina jače koči i obrnuto...
najčešće je smješten na školjku kod nosača stražnjeg mosta i mehanički povezan s ovjesom jednoga kotača...

kec gti to ima orginal a i decki su probavali opet prejako koci, neces neista dobiti osim estetskog izgleda:palac:

Offline roki_actros

« Odgovori #5 : 02 Travnja, 2010, 22:00:54 »
Ja sam isto tako cuo dosta prica kada sam na svog Renault-a 5 htio staviti nazad most od GT Turba koji ima disk kocnice...Kako ce auto bacati, kako nista ne dobijam, kako se ne osjeti na kocenju i sl...Nista od toga nije bilo tacno..Auto ne baca, osjetno bolje koci i bolje hvata nego li dok su bili dobosi, jedino je rucna kocnica nesto slabija jer ipak su diskovi u pitanju..To je moje iskustvo kada su u pitanju diskovi nazad...Jedina razlika je kad ima peti kocioni i kad nema petog kocionog...Osjetno bolje koci sa petim kocionim bilo prazan ili pun ...
Renault 5, tako mali a tako veliki...

http://www.projekt5.ba

daracMK1

• Gost
« Odgovori #6 : 03 Travnja, 2010, 04:16:29 »
Citat: roki_actros;151414
Ja sam isto tako cuo dosta prica kada sam na svog Renault-a 5 htio staviti nazad most od GT Turba koji ima disk kocnice...Kako ce auto bacati, kako nista ne dobijam, kako se ne osjeti na kocenju i sl...Nista od toga nije bilo tacno..Auto ne baca, osjetno bolje koci i bolje hvata nego li dok su bili dobosi, jedino je rucna kocnica nesto slabija jer ipak su diskovi u pitanju..To je moje iskustvo kada su u pitanju diskovi nazad...Jedina razlika je kad ima peti kocioni i kad nema petog kocionog...Osjetno bolje koci sa petim kocionim bilo prazan ili pun ...

golf jedan ne postoji sa straznjim diskovima u seriji, da je to dobro to bi onda zmislili injzenjeri u njemacke:cool:

Offline bvlahov

« Odgovori #7 : 03 Travnja, 2010, 11:42:44 »
Da to nije dobro, danas bi svi i dalje imali doboše!

Frend ima na kecu iza diskove i auto koči bolje, bez ikakvih bacanja.
Treba samo dobro rasporediti sile kočenja. Idealno, sa dodatnim regulatorom.

Offline mattax

• Antique Member
« Odgovori #8 : 03 Travnja, 2010, 12:59:49 »
tehnika napreduje neprestano. Glede teme zadnjih diskova na Golfa Mk1, nije loša ideja, s tim da treba prebaciti sve komponente od drugog auta. Znači, ako ide sa modela Mk2, onda je pametno prebaciti i prednje čeljusti i diskove (ako su veći od 239 mm), servo bubanj, servo pumpu, glavni kočioni sa regulatorima sile ( ako su na njemu), iza sigurno ide i taj tzv. 5.kočioni cilindar.

Onda se postavlja pitanje da li će sve to funkcionirati ako se samo na postojeći servo bubanj sa njegovom servo pumpom i gl.kočionim (sa Mk1, predviđen da su iza doboši) stavi zadnji dio trapa od Mk2 gdje su diskovi?

Mislim da tu ima velike razlike. Ja sam slagao GTi-a DX, u postojeći 1.3 GF, s tim da sam sve komplet prebacivao (kupovao i skupljao godinu dana dijelove, potrošio hrpu love za reparaciju svega-zadnji trap doboš,kompletan od GTi, sa 5.cilindrom, BEZ DISKOVA) i rezultat je bio fantastičan.

Uglavnom, ako se iza ubacuju diskovi, onda je potrebna kompletna prerada kočnica da bih to bilo to.

S tim da Mk2(facelift model, duboki branici, '90. i '91. godina) već serijski ima zadnje diskove ( paleta benzinskih motora : 1.6, 1.8, 1.8 8v GTi, 1.8 16v GTi)
« Zadnja izmjena: 03 Travnja, 2010, 13:05:01 mattax »
...DNK rulz...

Offline dominko2511

• Senior member
« Odgovori #9 : 04 Travnja, 2010, 19:23:46 »
mogu zada diskovi i auto ce bolje kocit. triba stavit dodatni peti cilindar na zadnji trap ili na karoseriju kao sto je kolega scary vec objasnijo i nece auto zanosit. najjednostavnije je pribacit sve s g2 gti, samo neznan jeli ti to uopce potrebno. stavi ventilirajuce diskove i kociona kljesca od gti-a, opletena crijeva i jedinica staje bez vecih problema

Offline spazic

• Senior member
« Odgovori #10 : 04 Travnja, 2010, 23:00:47 »
ma nego šta treba to sve gore namontirat kako je na g-2 i gas.
hvala na savjetima...:gosp: