Autor Tema: Limarenje  (Posjeta: 34421 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Žein

Limarenje
« Odgovori #30 : 12 Srpnja, 2010, 23:36:39 »
Ista pjesma ako imas oslabljeni lim opet nastaju rupe
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Žein

Limarenje
« Odgovori #31 : 13 Srpnja, 2010, 00:25:36 »
Sto se spajanja dva lima tice to nebi vjerovao koliko je to zajebana stvar.

PONEKAD

Imao sam slucaj da sam morao napravit cjev ali je bila lose zaokruzena/odrezana i na nekim mjestima je zjevala po 0.3mm cim sam ju krenuo variti po duzini rubovi su se poceli skupljati.

Jednostavno ponekad varenje radi princip ciferslusa samo se pocne zatvarati a nekad se i otvori
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Denis

• Veteran member
Limarenje
« Odgovori #32 : 01 Rujna, 2010, 21:53:02 »
Da malo dignem temu iz mrtvih,zanimaju ma neke stvari u vezi limarije na autu:
1.Trebao bi pojacati spojeve,pa me zanima kako skinuti farbu na  spojevima da mogu varit,dali da skidam sa žičanom četkom na brusilici  ili kako,sa kojom žicom da zavarim,sa 0.6 ili 0.8 i sa čime da zaštitim  prije lakiranja u boju auta

2.Kad trebam mjenjat komad lima ili kad skinem farbu do lima na  blatobranu,haubi,vratima,krovu kako da to zaštitim prije lakiranja u  boju auta

Offline dvojka

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #33 : 02 Rujna, 2010, 01:07:01 »
ne kuzim zasto prag variti punim varom, ok to da se spoj unutarnjeg praga i poda ak oje tako konstruirana karoserija spaja punim varom, ali zasto vanjski prag kojeg wheeler misli tockasto povariti, to je jedina ispravna varijanta sa co2 ujedno sto se tice tog dijela, ako hove na cvrstoci dobiti onda ce sloziti jos jedan "unutarnji prag" a to je siroka traka lima 1mm od gornje do donje tocke spajanja tvornicki namjenjenog unutarnjeg i vanjskog praga, to je CAKA na golfovima kecevima a i na tom passatu koja zlata vrijedi

ujedno bi apelirao da najvise racuna vodite o tome da se DORADE na karoseriji i zamjenskim djelovima izvode u punom varu, samo pozor, bez prepaljivanja, zj. pregrijavanja, time materija gubi jako bitna svojstva, izvija se, te postaje podloznija koroziji, tj. beskoristan mrtav element na autu

kad smo kod elemenata na autu, tj. element karoserije, bio to prag, krak sasije ... itd, kada se radi sa co2, isti zamjenski element se prvo zastiti sa kasnije nedostupnih mjesta reaktivnom, te se pripase na karoseriju, u vecini slucajeva pritisne stezaljkama, te na par rubnih mjesta povari varom duzine cca 3-5cm, i nastavi toskastim varom,

denis- postruzes sa mesinganom cetkom na busilicu, reaktivna temeljna, e sada nastaje problem, ja se nadam da nisim mislio spojeve pojacati punim varom, jer time samo pravis problem, karoserija je tako zamisljena da "dise" a ako je ti na taj nacin ukrutis da joj elasticne elemente umrtvis doci ce do pucanja, radije slagati ovako kako sam malo vislje naveo primjer za golf keca, automatski si auto pojacao po duzini, i jos ga povezes po sirinama i to bi bilo dobro, ne znam za yuga, karoseriju nemam bas u glavi, znam da je problem zadnji dio mosta i vjerujem napred slabi vezni lim i krakovi, na tome poraditi pojacavanjem, ali varove puniti nikako
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline Wheeler

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #34 : 02 Rujna, 2010, 18:48:05 »
Znači preporučaš mi dodavanje srednjeg praga? (napominjem da sam nove pragove dao izraditi od 1mm lima)

E i, kad točno treba prestati variti, tj. kako znati kad treba pustiti da se lim ohladi? Jedan čovjek mi je rekao da variš sve dok možeš ruku u rukavici držati na limu.

Također, kad režemo lim koji je prije bio iz jednog komada te krpamo komadima (gdje prije nije bio spoj, nego smo odstranili hrđavi dio većeg komada lima) kako dovršavamo var (do punog vara) nakon što je dio pričvršćen točkama? Točka na točku ili kraći var pa pauza pa kraći var itd...

I kako treba biti podešen aparat? Ja imam varmig 160 koji ima 4 postavke jačine struje, i piše da bi lim od 1mm trebalo variti jačinom 1, no meni se čini da dobra penetracija u razumnom vremenu nastaje tek na jačini 3...
« Zadnja izmjena: 02 Rujna, 2010, 18:55:57 Wheeler »
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline dvojka

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #35 : 02 Rujna, 2010, 23:21:26 »
e dobro ti je rekao, ja bi cak rekao da varis dok god golim prstom mozes dirati :D to bi bilo najidealnije, samo ne treba pregrijavati, a varmig 1600 ti djeluje za taj lim na 3 barem moj tako radi,

Offline TG-48

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #36 : 03 Rujna, 2010, 00:37:07 »
imam i ja par pitanja pa da ne otvaram novu temu,...napisat cu ovde!
Interesira me jel preporucljivo pjeskarit auto(u mojem slucaju mantu) koje je prilicno trulo po podovima,muldama,krakovima sasije i sl.
Hvala unaprid!
Posljednji pogon!!

Offline Wheeler

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #37 : 03 Rujna, 2010, 12:04:07 »
Citat: dvojka;177704
e dobro ti je rekao, ja bi cak rekao da varis dok god golim prstom mozes dirati :D to bi bilo najidealnije, samo ne treba pregrijavati, a varmig 1600 ti djeluje za taj lim na 3 barem moj tako radi,

Ja sam išao golim prstom, no ovaj mi je rekao da ipak ne treba toliko paziti.

A komentar na načine varenja koje sam opisao?

Hvala ti na pomoći ;)

TG 48: Mislim da pjeskarenje i služi tome da bi se vidjelo do kud sve seže hrđa, tj. ti tvoji truli podovi će biti pojedeni sve do jačeg lima, kojeg onda još malo odrežeš i variš na to. No čekaj nekog iskusnijeg.
« Zadnja izmjena: 03 Rujna, 2010, 12:09:29 Wheeler »
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Limarenje
« Odgovori #38 : 03 Rujna, 2010, 15:50:27 »
Samo sa finom granulacijom pjeska, haubu nemoj pjeskarit jer je vrag više neće dovest da bude ravna. Di je slabiji lim, pjeskarenje ga zna izlomit, pa ga više ne možeš izravnat.
I did it my way 😎

Offline TG-48

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #39 : 03 Rujna, 2010, 16:02:03 »
Fala na savjetima!
Kod mene je lim po podovima,muldama i bokovima jako protrulio i i na dosta mista je postao "tanji" zbog ruzine,..pa me zbog toga strah da pjesak ne iskrivi te povrsine-jer mi one tribaju kao sablon za uvijanje i varenje novih limova!Stavit cu veceras slike pa cete vidit kako to izgleda!
Posljednji pogon!!

Offline dvojka

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #40 : 03 Rujna, 2010, 20:43:23 »
na podovima pragovima smijes pjeskariti, samo gledaj da ti se pjesak ne zavuce  u zajebana mjesta odkud ga vrag nece izvuci jos je gorije kad se u krakovim ili pragovima naljepi na vosak, i smijes pjeskariti jos mjesta koja su kutna, spojna, rubove nekakve i to, nikako polovisu krova, haube, vrata i slicno, znaci ona mjesta koja se i pod rukom uvijaju, tj gdje nema ukruta, zbilja pjeskarenej moze iskriviti linije onda je projekt propao

Offline TG-48

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #41 : 04 Rujna, 2010, 01:07:45 »
fala,evo odlucia sam da nece bit pjeskarenja jer su mi na par mista otvoreni krakovi sasije(sine ispod podova)!
Posljednji pogon!!

Offline Boksi

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #42 : 05 Listopada, 2010, 12:36:00 »
Citat: Gorki;177841
Samo sa finom granulacijom pjeska, haubu nemoj pjeskarit jer je vrag više neće dovest da bude ravna. Di je slabiji lim, pjeskarenje ga zna izlomit, pa ga više ne možeš izravnat.

ŠTO se tiče ovog, istina je! Frend je za sciroca jedva haubu našao i onda mu majstor pokrivio sve pjeskarenjem.

Zato znam dečka koji je restaurirao jednu mantu tu u Puli (vjerovatno ju neki znaju, žutu) i još pokoji auto. Dečko vrhunski radi ali i vrhunski košta.

Što se tiče te haube.....on ima majstora koji ti može napraviti istruljelu haubu , nanovo, nebitno kakvo stanje. Savija lim točno kako treba.

Korisna informacija :)
HF and Milano

Offline Denis

• Veteran member
Limarenje
« Odgovori #43 : 20 Listopada, 2010, 21:51:26 »
Dali je bolje na limu,kada se izreže gdje je bio trul,stavljati novi lim na preklop ili odrezat novi komad lima tako da ide tocno u tu rupu koju sam odrezo(nema preklopa)
Preklop

Bez preklopa

Offline 2slow

• Senior member
Limarenje
« Odgovori #44 : 21 Listopada, 2010, 11:00:16 »
Bez preklopa jer se lakše zaštiti var a ovako ti se može vlaga zavuć između limova...
U nekim situacijama mora ić na preklop ali di se može ja sve radim bez njega.