Autor Tema: Regulator broja okretaja  (Posjeta: 12056 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tom-127

Regulator broja okretaja
« Odgovori #15 : 15 Travnja, 2011, 15:17:09 »
nije to tako jednostavno, i potenciometar ima svoju maks snagu!
a drugo, koliko znam da se jačina regulira kod stroja sa frekvencijom. može poslužiti na kratko ali na dulje će krepati, motor će se pregrijavati.
a sljedeće, potenciometri kod brusilica su posebno rađeni i zatvoreni, te predviđeni za rad u prašini i takvim uvjetima, ovakve igre sa strujom su na vlastitu odgovornost! ja osobno to nikad nebi napravio! struja nije za igranje!!!

Offline gogot4

• Veteran member
Regulator broja okretaja
« Odgovori #16 : 15 Travnja, 2011, 16:43:22 »
Onda se neću s tim z****, kupit ću polirku i miran sam.. hvala

Offline Dobi

Regulator broja okretaja
« Odgovori #17 : 15 Travnja, 2011, 21:24:34 »
Regulacija broja okretaja frekvencijom je dobar,ali skup način...Drugi način je regulacijom napona i to je jednostavan i dobar način,ali ne direktno...Koriste se optokapleri-led dioda i fototranzistor u istom kućištu...napisati ću i objašnjenje da svi skuže čemu to-upotrebom optokaplera je na potenciometru spojen napon od par volti,a njime upravljamo naponom na izlazu do par tisuća volti ako treba,tako da u slučaju kvara bilo čega nas ne strese visok napon-i tako se i treba raditi...nađite nekog električara i on bi to trebao znati složiti za ne puno novca-to je elektronika na razini srednje skole...nisam neki majstor,možda funkcionira i ovo sa potenciometrom direktno,ali ovo sta sam napisao je elegantnije i sigurnije...to mi koristimo u firmi za regulaciju rasvjete :gosp:

Offline Stojadin

• Antique Member
Regulator broja okretaja
« Odgovori #18 : 15 Travnja, 2011, 22:20:37 »
Poteciometar sa bušilice bi trebao riješiti problem.
Naravno da ga spoji stručnjak.
Čak i pedala od Bagatice dolazi u obzir ako bušilica nije velike snage....
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!

markosan

• Gost
Regulator broja okretaja
« Odgovori #19 : 17 Travnja, 2011, 14:02:10 »
mora bit jači od brusilice ja sam probao i skurio 2 kom dok mi električar nije rekao da mora bit jači od 900w a to ima samo vimar od 400kn

Offline Wheeler

• Antique Member
Regulator broja okretaja
« Odgovori #20 : 12 Svibnja, 2011, 12:26:04 »
Neko školsko rješenje bi bilo ispravljač-čoper-izmjenjivač, ali imam osjećaj da bi to bilo prekomplicirano za ovako neku upotrebu. Najlakše ti je saznat kako je to regulirano u brusilici s regulacijom i iskopirat.
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline 2slow

• Senior member
Regulator broja okretaja
« Odgovori #21 : 12 Svibnja, 2011, 23:15:08 »
moj savjet ti je da prvo provjeriš kolika ti je snaga uređaja, na kojem naponu radi, koliko struje vuće i tek onda možeš odabrat regulator koji neće izgorit nakon 2 minute...

PREDSJEDNIK

• Gost
Regulator broja okretaja
« Odgovori #22 : 05 Prosinca, 2012, 22:10:08 »

Offline ivmatic86

Regulator broja okretaja
« Odgovori #23 : 06 Prosinca, 2012, 14:48:18 »
Ako od brusilice misliš napravit polirku NEMOJ! Brusilica se pregrijava na malon broju okretaja jer je u njoj narotoru i ventilator koji to sve skupa hladi. Neče ti dugo trajat.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!