Autor Tema: Kaj su vozili nasi stari !!!  (Posjeta: 404162 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline hary

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: P206, Fiat Tempra
Odg: Kaj su vozili nasi stari !!!
« Odgovori #1200 : 14 Siječnja, 2016, 23:29:46 »

Ne znam ko je polupa lončiće.
To šta tvoj susjed vozi stojadina, ne znači da vozi oldtimera, samo je kupio jeftino auto za svakondnevnu vožnju. Kome to nije jasno, ne mogu mu pomoći.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Inače ne ulazim u rasprave, ali ovoliko doze da se blago izrazim netrpeljivosti prema određenim markama vozila ne vidjeh često, bar ne ovdje, gdje bi kriterij za oldija trebale biti godine, a ne marka vozila.
Zadrži tu netrpeljivost u sebi, ili ju istresi u školjku, a ne po forumu.
Hvala na pozornosti.
Life is too short to drive boring cars

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #1201 : 14 Siječnja, 2016, 23:37:27 »
Jebga,pokraj tog nekakvog standarda za starost vozila...ono što zapravo veže i drži cijelu ovu priču oko oldskula je....emocija.Dakle, kad se dvoje ili više ljudi okupi oke nekakve kanturine i imaju o čemu saaatima razgovarati ...to je ta emocija.
E sad...MA KAKO SE TA KANTURINA ZVALA,to ili kužiš ili ne.....sorry .
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline linoleumboy

« Odgovori #1202 : 14 Siječnja, 2016, 23:49:23 »
Lorenso...ako tebi nije jasno da svaki ali bas SVAKI automobil koji navrsi 30g postaje oldtimer onda idi pa se vozi u svoj jaguaru e-typu ili sta vec imas...

radnik....mene znaju frendovi pitat sta se imam s nekim razgovarat sat vremena na mobu...nazovem nekog ili neko mene za neke dijelove ili slicno pa se raspricamo u nedogled i u tome ima gusta makar pricali o yugicima ili bilo kakvim starim poluproizvodima
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline Darjan

« Odgovori #1203 : 14 Siječnja, 2016, 23:51:44 »

Ma vi niste svoji. To znači sad bi se trebali divit Protonu, koji je kopija Mitchubishija?! A ne original Mitshubishiju. Ili bi trebali nakitit Protona Evo6 kitom i onda sebe i ljude oko sebe uvjeravat da je to Evo6 origigi?! (Fiat-Zastava pa onda Abarth na osnovi Zastave?!)
Ne znam ko je polupa lončiće.
To šta tvoj susjed vozi stojadina, ne znači da vozi oldtimera, samo je kupio jeftino auto za svakondnevnu vožnju. Kome to nije jasno, ne mogu mu pomoći.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poistovjetio si pojam oldtimera sa vrijednošću vozila. Da nemaš neke veze sa HROSom?

Svatko se pokriva onoliko koliko je lancun širok, ali svaku restauraciju treba cijeniti, bez obzira radi li se o Tomosu, Stojadinu, traktoru ili Ferrariju čija se vrijednost mjeri u milijunima. Ovdje na forumu ima ljudi koji su u posjedu oldtimera čija vrijednost premašuje cijenu prosječnog stana u središtu metropole, pa nisam nigdje primjetio toliko pljuvanja po Zastavi ili ne znam čemu. Vjerojatno zato jer su zauzeti poslom/restauracijama/životom/čimeveć, pa im iznošenje frustracija po forum ne predstavlja neki faktor u životu. A vjerujem da će svatko iole normalan potvrditi da je Mercedes kvalitetniji od Zastave.

Tako ti je to kod nas, do podne mrziš sebe, a od podne čitav svijet.
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline krntija

« Odgovori #1204 : 14 Siječnja, 2016, 23:53:12 »
Znamo svi da je Zastava i Yugo svakodnevan i jeftin klasicni auto i oldtimer! To ne znaci da ga svi vole, neki ga mogu i mrzit, pogotovo zbog mjesta rodjenja!  :biggrin: Zato se ne treba previse uzbudjivat, to je Balkanska svakodnevica ali mislim da je ipak 2/3 onih koji gaje barem malo dobrih emocija prema jedinom pravom domacem autu!  :klinac:
Naletio na ovaj clanak Engleza koji  Yuga skuplja kao classic car, malo drugaciji , ali opet CLASSIC CAR!!  :big_boss:

http://www.wsj.com/articles/one-mans-mission-to-redeem-the-yugo-1410886887

Phil Dust, 42, a science teacher from Ipstones, England, on the cult of the Yugo, as told to A.J. Baime:

Mr. Dust says he is 'passionate about classic cars that aren't part of the normal classic car scene!
The Yugo became notorious in the 1980s. Built in communist Yugoslavia, it was the cheapest car money could buy. People didn't look after them; they were seen as throwaways. The car gained more notoriety when a lady driving one fell off a famous bridge in Michigan. The claim was, the car was so light, it was blown off, which was of course not true.

‘If you look at all the Eastern bloc cars of the time, the Yugo was always considered the best.’

—Phil Dust
 .The cars started to disappear in America and the U.K in 1992 after war broke out in the Balkans. Dealers pulled apart new cars for parts, so they could honor warranties on the cars they'd already sold. Still, Yugos continued to be built in Serbia until 2008.

My fascination began when I went looking on eBay for a car for my son. I bought a Yugo; now I have four. I started the Zastava and Yugo Owners Club in 2010, and we've found out that there are only 25 road-going Yugos left in the U.K.

My latest acquisition: a yellow Yugo 311 that had been sitting in a woman's garage for 28 years. I bought it for £150, gave it a clean, a service, and replaced the brakes. The day The Wall Street Journal photographer came, I took the car for its first real drive in 28 years.

Our club motto is: Somebody has to look after these cars, or they will disappear forever.

« Zadnja izmjena: 15 Siječnja, 2016, 00:01:54 krntija »
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline issigonis

• Antique Member
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #1205 : 15 Siječnja, 2016, 00:00:30 »
Ja nikak ne mogu svatit ZAŠTO Zastavina vozila po tebi ne pripadaju na ovaj forum???
Jel ima neko tajno društvo koje nakon vječanja i bacanja pilečih kostiju i graha odluči koji auti pripadaju a koji ne? Baš  na ovom forumu nema elitizma i određivanja šta pripada šta ne.To ti prolazi kod Presečkog.

Takvih smo se baljezganja nauživali (kao Mini klub)prije 20 godina  od ekipe koji ne jbu pol posto ništa ispod 100 somova eura.To su inače bili ovi "bogovi" od PV tablica.

To kaj ti je susedov šogor pričal da je kumov bratič jednom vidil stojadina koji ide na šrek pripada rezoniranju i pisanju stručnjacima u Auto klubu i na Forum Hr.
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #1206 : 15 Siječnja, 2016, 00:33:55 »
Postalo zanimljivo u ovoj temi, a?  :kokice: :popcorm1: To be continued?  ;D
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #1207 : 15 Siječnja, 2016, 00:44:34 »
...malo dinamike i strasti  :focus:
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1208 : 15 Siječnja, 2016, 07:19:36 »
Deda vozi Citrače i Alfu,ali je deda nekad imao u svojoj čuvenoj životnoj karijeri,4 Fičeka i  to u svim varijantama,od 750 do 750S i 850,Juga 45 i to 1982 god,dakle jednog od prvih,pa 55 i jednog Stojkana.
Sa nekima je bilo problema za popizdit,a sa nekima nikad ništa,ali uostalom i danas neki imaju problema za popizdit sa recimo novim BMWom ili Mercedesom,da se sad ne uvrijede vlasnici tih marki,pa ne pljuju da su ti auti poluproizvod.
Dakle mislim da svakako imam pravo iz navedenog reči da Zastavina vozila nisu bila poluproizvod i svatko tko to tvrdi je običan lakrdijaš i baš me zanima što takvi voze,vozili su i što su sami do sada postigli u životu,dakle sami samcati.
Zašto sad nemam nekog starog Zastavnjaka,jednostavno nemam jer je mi tako pao grah i imam drugačije životne vizije.
Jadan je onaj koji pljuje samog sebe i ono što su stvorili njegovi preci ili generacija,svejedno.

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #1209 : 15 Siječnja, 2016, 07:43:10 »
Uvjek se nađe jedan. Da ga pitam kaj je za njega oldschool vozilo? Neću, neće biti kraja ovoj raspravi
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1210 : 15 Siječnja, 2016, 08:52:56 »
Ma ja dajem ruku u vatru i desnu stranu mošnjice moje na panj da je Lorenso Vudrić u biti Karamarko.  ;D Jedino sad kod njega vidio takvu dozu ''pravimseblesizma'' u stilu ''Nismo mi, ljudi dvagi ne znam o čemu vi pvicate... kakav sud, kakvi lopovi, kakve kvade, o čemu vi to...?''
Kakav carski komad trola.  ;D
Svaki post kao ''Iks faktor'' ili neki drugi ''Tvoj post mi zvuči talentirano'' rijeliti šou.  :rofl:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #1211 : 15 Siječnja, 2016, 09:06:51 »
Zapadnjačka filozofija - ako ne istreseš bar 100 000 € za limenku onda si luzer.
Uspoređivati kvalitetu Merc i Yuga bez usporedbe cijene vozila i održavanja nema nikakvog smisla (osim toga jedna 123-ojka može bit trulija od jednog Yuga), kao što nas na TV-u bobardiraju glupostima poput cijene benzina koja je u Njemačkoj 10 centi viša, a ne uspoređuju njihove i naše prosječne plaće. Istina je da Stojki puca prednji kraj i da je to nasljedila od Fiata. Istina je i da je Yugo po tom pitanju daleko bolji i da su se ugrađivali puno jači motori bez pojačavanja lima. Istina je da je Yugić puno zabavniji za vozit od mnogih današnjih tromih i prigušenih auta.
Koji današnji mali osnovni model ima živahniji motor? Koji je danas auto najjeftiniji ulaz u autosport?
Yugo nije najbolji auto u svemiru, to mu nije ni bila svrha i treba ga uspoređivati sa sličnim proizvodima slične cijene da bi bio pravilno ocjenjen.
Najbrže rastuća stvar u HR je snobizam, pa je normalno da kod nas tenisice proizvedene u Kini vrijede 200 € a na zapadu 30.
Stvarni je istina da je samo ljudska glupost beskonačna.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #1212 : 15 Siječnja, 2016, 09:19:10 »
Budimo realni zastava je smece :D

Al kad se zavrti u 9 iljada ne bi je minja za mercedesa,jagura i neznan koje drugo dosadno auto

KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #1213 : 15 Siječnja, 2016, 09:31:18 »
Imam osjećaj kao da je forum zahvatio neki virus !!!Naime skoro ista ako ne i ista rasprava sa istim akterima   vodila se prije par dana u temi " oglasi " !!!

Deda ,napisal Si gornji post kao da Si i mene pital !!! :bravoo:

:hi:
marijanko

Offline stressman

• Antique Member
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
« Odgovori #1214 : 15 Siječnja, 2016, 09:33:18 »
Lorenso, ne moraš mi slati prijave... uglavnom, na ovom forumu ti vrijedi "kako siješ, tako i žanješ"   :lol:

Ti si očito posijao toga... sretno!  :cool:
as vintage as it gets

http://gordanperkovic.wix.com/stressphoto

'84. Rocco D - daily beater
'74. Kadett C - art project