Autor Tema: Kaj su vozili nasi stari !!!  (Posjeta: 404159 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
Odg: Kaj su vozili nasi stari !!!
« Odgovori #1290 : 05 Veljače, 2016, 22:03:25 »
Lijepo opisan golf.Poanta je, nista posebno od auta.Jedine prednosti su jednostavnost,nema tehničkih pikanterija a kamoli elektronike  ,svatko ga popravi bilo gdje,sa bilo kakvim alatom,mjenjaš dijelove kako stignes ali ipak godinama sve ostaje na hrpi i ide dalje na kraj svijeta ako treba.Nije niti brz,niti precizan,niti udoban.Uglavnom....za :suicide:
E sad,kada se vode debate o autima nekada ...recimo krame koje nas vežu na ovome mjestu,i onima danas,onda bi  ..u nekoj debati ..sve ove karakteristike zapravo išle u prilog nasim kantama....
Onak...samo razmišljam o tom paradoksu..pa nema li onda kec ili duja,sve karakteristke savršenog oldija  :dntknw: ;D
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1291 : 05 Veljače, 2016, 22:16:46 »
Za sada nema,dali će ikad imati,a možda hoće,ali mislim da nikad neće.
Imaš bezbroj automobila iz daleke prošlosti,koji kao oldiji ne predstavljaju i ne vrijede baš niš.Kada uzmeš u obzir kolika je onda produkcija automobila bila i koja je nastala sedamdesetih i kasnije,auti koji baš neće ništa vrijedit kao oldiji biti će ih daleko više.
Nikada Golf,Stojka neće postiči ništa slično kao Buba,Spaček,Mini,F500,Fičo,ako govorimo o klasi automobila koji su u svoje vrijeme imali istu namjenu,motorizirati narode,a u što spada Golf,ili kod nas Stojadin.
U tu kategoriju ne spadaju ljubitelji nekih određenih modela vozilica,to nema veze sa statusom oldija.

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #1292 : 05 Veljače, 2016, 22:42:59 »
Ok,naravno da nece imati vrijednost...možda kao arheološka iskopina.
Ali samo onak hipotetski ,sve ono što mi cijenimo kod krntija u odnosu na danasnje aute,golfaši ističu kao komparativne prednosti u odnosu na druge euro aute iz golfovog razdoblja :drinks:
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline romyo

« Odgovori #1293 : 05 Veljače, 2016, 23:02:20 »
Najveća pogreška, odnosno najveća zabluda leži u tome, da se beskrajno vjeruje samo jednoj marki.
Još veča pogreška ili zabluda je, ako se beskrajno vjeruje samo jednom modelu jedne marke.
U pravilu, to su neznalice.

Kako ono kaže Frik; tko je skužio - skužio je, tko nije i neće.

Offline marconi

• Antique Member
« Odgovori #1294 : 06 Veljače, 2016, 11:09:31 »
U biti pricam o jedinici 85. god. Al vrijedi i za dvojke.
Mislim da je jedinica bolja od dvojke! Danas na cesti vidim više jedinica nego dvojki.

Nego deda spomenuo Stojku, ali kaj nije to malo prerađena 128ica? A F128 je dobar auto! Kužim da je Stojka Zastava i time drastično pada kvaliteta...
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1295 : 06 Veljače, 2016, 14:32:41 »
Pa neznam baš po čemu je Fiat bio kvalitetniji od Stojadina,ja nisam ni na jednom skužio razliku.Sve to nema veze,sve ovisi kakve si sreće na što naletiš.
Imao sam sam 101 ,kolko se sjećam bio je 86 godina,auto je bio savršen,nikad niš, a ni hrđe nigdje nakon 7 god.i nekih 120 000km kada sam ga prodao.

Offline goran16v

« Odgovori #1296 : 06 Veljače, 2016, 17:48:50 »

Nikada Golf,Stojka neće postiči ništa slično kao Buba,Spaček,Mini,F500,Fičo,ako govorimo o klasi automobila koji su u svoje vrijeme imali istu namjenu,motorizirati narode,a u što spada Golf,ili kod nas Stojadin.

Ako su buba, spacek, fico i mini postigli nesto ja ne vidim nijedan razlog zasto ne bi golfovi i stojadini? Svi proizvedeni u stotinama hiljada i milionima, a jedina razlika je vremenska distanca. Ono sto su za tebe danas spacek, fico i mini ce za x godina za nekog biti golf i stojadin i nece biti bitno sta misli tvoja ili moja generacija. Jednako se tako prije y godina govorilo za bube i spaceke. To je neminovnost, sto je prije prihvatis buce ti lakse.

Offline issigonis

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #1297 : 06 Veljače, 2016, 18:56:54 »
Po tome je i Kia Rio u mogucnosti postat klasik.
Nastampali su je u velikoj kolicini.
Mozda odnese Monte Carlo,zajurca se po raznim relijima,od nje naprave novu generaciju elfera...ko zna.

Postoje razlozi zakaj su buba,renault 4,fiat 600,mini,spacek itd zanimljivi.
O tome je napisano i hrpe literature.

Inace postujem golfa,znam par primjeraka sa zavidnom kilometrazom i minimalnim ulaganjima. Ali tu sve staje.

Ako se gleda godina i klasa prije bude Delta ili Alfasud klasik nego golf.
Bilo bi dobro i precizirati koji golf.Ima sedam generacija i jedino kaj im je isto to je ime.
« Zadnja izmjena: 06 Veljače, 2016, 19:06:47 issigonis »
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline studentt

« Odgovori #1298 : 06 Veljače, 2016, 21:44:20 »
htjeli ili ne pojedini primjerci golfa 1(gti) stekli su status oldtimera i classic automobila
i cijena im nije bas mala!!!! svi usporedjujete obicnog golfa sa nabrijanim pilama
obicni 1.1 su kao i ostali prosjek fiat,stojadin i drugi cca 120000-150000 km
dok 1.6 benzin i 1.8 obicni i gti prelaze puno vecu kilometrazu i nisu toliko zahtjevni u odrzavanju.ne znam stvarno cemu toliko pluvanje po golfu!!!

Offline TomoIM

• Senior member
  • Vozilo:: vw buba '67,vw buba cabrio '71,vw buggy '71,mercedes 420 sec '89,kadett c '77
« Odgovori #1299 : 06 Veljače, 2016, 23:35:44 »
Golf 7,6,5,4 cak i 3 nece biti clasici ali reci da to nece biti golf 1 koji to vec je,ipak je malo pretjerano i za vas koji nevolite vw i nista sto je njemacko.
U kojem to svemiru i po kojim uvjetima ce fico,stojadin,pz,lade i ostale lose kopije
biti ili jesu klasici a golf to nije.
Izadjite vise iz okvira razmisljanja provincijalaca i malo se educirajte ako nikako drugacije onda putem interneta ili tiska,sad je bar dostupno,auto bild klassik,auto motor sport klassik ulozite 49 kuna pa pogledajte koliko su vasi stavovi svjetlosnih godina udaljeni od prave oldtimer scene i gdje se na toj sceni nalaze ti poluproizvodi.
Uostalom sta njemci znaju o autima.
NHF

Svaka budala ima svoje veselje!

Offline driver_8

« Odgovori #1300 : 07 Veljače, 2016, 00:08:01 »
golf 1 gti uvijek volim vidjeti, pogotovo prve verzije s uskim stopkama. Ima jedan crveni koji svako malo vidim na cesti , a i taj obicni mi je odlican, ipak je to talijan crto   :biggrin: I da, to vec je klasik isto kao i alfasud, ali ne i delta jer je ona generaciju novija. Integrale svakako, al to je prica za sebe.
« Zadnja izmjena: 07 Veljače, 2016, 00:12:46 driver_8 »

Offline bubuleja

« Odgovori #1301 : 07 Veljače, 2016, 01:17:36 »
Sve do 2000 godine proiz. Jednog dana bice "zanimljivo"..ali do tog dana zanimljivo se zaustavlja sa godinom 1991. Htijeli mi to ili ne!
Cak i lancija prizma je zanimljiva nekome lagano..nekad kad bi vidio na cesti lanciju themu smijao se a danas klimam glavom kako je fora..

Ali golf jos dugo kod nas nula bodova zbog mebtaliteta. Mozda za deset let...

Stojka vs buba..e tu bi sad trebali prevladat nacionalni feling a u rh je to ipak za bubu..jebiga ipak volimo sve sta svabo uradi a najvise volimo pljuvat po svom..

Jadni smo stas..

Mir brate mir
Adio mare

Offline goran16v

« Odgovori #1302 : 07 Veljače, 2016, 03:05:18 »
Golf 7,6,5,4 cak i 3 nece biti clasici ali reci da to nece biti golf 1 koji to vec je,ipak je malo pretjerano i za vas koji nevolite vw i nista sto je njemacko.
U kojem to svemiru i po kojim uvjetima ce fico,stojadin,pz,lade i ostale lose kopije
biti ili jesu klasici a golf to nije.
Izadjite vise iz okvira razmisljanja provincijalaca i malo se educirajte ako nikako drugacije onda putem interneta ili tiska,sad je bar dostupno,auto bild klassik,auto motor sport klassik ulozite 49 kuna pa pogledajte koliko su vasi stavovi svjetlosnih godina udaljeni od prave oldtimer scene i gdje se na toj sceni nalaze ti poluproizvodi.
Uostalom sta njemci znaju o autima.
NHF

Da li taj Auto Bild Klasik od 49 KN definise oldtimer scenu danas ili je definise kakva ce biti za 30-40 god kad dodju na red Golf 7,6,5,4 cak i 3???
Ja ne mogu da razumijem one koji tako rezulutno rezonuju kao da se svijet zaustavlja danas i ovdje i da ce stanje danas ostati kao vjecita konstanta. Sve se mijenja, mozda se prije 40 god vodila prica da nista sto nema odvojenu sasiju i karoseriju nikad nece biti klasik, danas se vodi prica nista sto je platicno nikad nece biti klasik. Sve to vrijeme proguta, a ono sto vazi danas nece vaziti sutra...
« Zadnja izmjena: 07 Veljače, 2016, 03:15:31 goran16v »

Offline linoleumboy

« Odgovori #1303 : 07 Veljače, 2016, 09:17:16 »
saga o golfovina se nastavlja.....a sto se tice delte.....ona je izasla 79g i toliko je rijetka da je u hr tih godista gotovo ni nema....govorim o prvoj seriji prve serije delti do 86g. onda je druga serija prve serije do 92g...i to govorim o obicnim deltama u klasi golfa......integrale je prica za sebe i vec je klasik a nije jos ni oldtimer....i ja bi volio ubost jednu prismu integrale i slozit daily  na plin....sjecam se price jednog kolege kad je rekao da tamo negdje oko pocetka 80-ih u doba ficeka stojadina buba i golfova kad je jedan frend dopeljao deltu 1.3, kaze to im je bio najbrzi auto na svijetu za njih u to doba
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline TomoIM

• Senior member
  • Vozilo:: vw buba '67,vw buba cabrio '71,vw buggy '71,mercedes 420 sec '89,kadett c '77
« Odgovori #1304 : 07 Veljače, 2016, 09:46:12 »
Auto bild klassik imas sve i jucerasnje i danasnje i sutrasnje klassike.
Predvidjanja rasta cijene,troskovi odrzavanja,usporedni testovi,oglasnik,zanimljivi pronalasci itd.
Definitivno best buy tiskovno izdanje za oldtimere.
Treba ti samo 49 kn i naravno znanje njemackog.
Svaka budala ima svoje veselje!