Mjesto radnje: Brvno
Likovi: Dva ovna
Opis radnje: I jedan i drugi pošto poto žele preći preko, a na brvnu nema mjesta za dvojicu.
...
Drugim riječima... Ne kužim zašto se uuuupooooornoooooo tupi o ''oče neče'', a nikako da se shvati POANTA. Rečeno je već nekoliko puta - AUTO kao Auto NIJEEEEEE to što se zove ''oldtimer''. To je njegov STATUS.
Čisti primjer - kolega sa R4 foruma.
Njegova Carica je Renault 4 TL. Kao i onom crtiću ''Danko Bananko''. Za nju vrijedi priča ''na izgled - posve običan dječak... Al' kad pojede bananu... Postane.. Baaaaanaaanaaaameeeeeen''.
Parkiraj Caricu pored iste takve crvene TL-ke. Naizgled iste. I JESU iste. Razlika ''u ovome'' i ''u onome''.
ALIIIIIIIIIIIIIIIIII
Carica ima certifikat IFE, FIFE, FIE, HNK ili čeka već da je STARODOBNIK... Ima pločicu sa podacima, ima sve ono što je u oldtimer svijetu potrebno da jedan Auto bude - oldtimer. Carica ima ocjenu, ima ''ovo ono kako se to zove, a ja to ne znam jer priznajem nisam u tome'', ali ZNAM da je Carica CERTIFICIRANI Oldtimer.
Carica ima cijenu 5000EUR.
Katrica do nje, a gle - ''ista'' kao ona, možda čak i ljepša... Ali ona NEMA cijenu od 5000EUR. Mislim - može lik tražiti i 10,000, ali NEĆE dobiti tu cijenu jer.. Znate i sami - nitko nije lud da daje toliku paru za Renault 4 TL.
S druge strane... Carica se prodavala i PRODALA SE JE kao - OLDTIMER. Sa pripadajućim CERTIFIKATOM i STATUSOM oldtimera. Za neku cifru koja je sada apsolutno nevažna, ali ću reći da je cifra bila ''IssssssSSsuseeee - ne bi nikada dao tolike pare za jebenu Četvorku''.
Da li vam je sada jasno ''ŠTOOOO je to ''the ONO'' što neki Auto čini - oldtimerom?
...
Nadalje... Spomenuta Katrica je bila certificirani Oldtimer. Aliiiii - to ne znači da je ''bok zu bok'' sa, recimo, Jaguarom E typom i po ekskluzivnosti i po cijeni ''samo zato jer je certificirana''.
Jaguar ima ''takvu i takvu cijenu'' i ''takav i takav status'' radi:
a) Toga i Toga
b) Onoga i onoga
c) Faktora xx
d) Faktora yy
I zato je i cijena i ''rang'' i ''poželjnost'' i ''vrijednost'' (pod vrijednost - ne mislim na cijenu, ako me shvaćate) tog Jaguara i spomenute Carice TAKVA KAKVA JE.
Golf isto može imati certifikat da je Oldtimer. I imati će, po istim tim kriterijima - ''status'' i ''cijenu'' i ''sve ostalo nabrojano'' TAKVU KAKVU BUDE IMAO.
S druge strane...
Susjed je prodao svog Renaulta 4 GTL iz 1990. za 4500EUR. Slovima četiiiiiiriiiiii i poooooo' milje Euraaaa... Lik iz Belgije, inače Francuz htio je ''baš to i to'' i nakon razmjene e-mailova i inog uplatio 1500EUR na račun ''pod uvijetima tim i tim'' i dogovorili primopredaju ''na način taj i taj''. Vrlo specificirano, vrlo detaljno i vrrrrlo uredno sve sročeno. Našli se u Švicarskoj (tamo je susjedu neki rod pa je kod nih prespavao), Belgijanac, a koji je Francuz je pogledao Auto, izvadio pare na stol, platio - riješili papirologiju i lik se vratio Doma sa 3000EUR u depu, placenim putom i prijevozom za Doma.
Zasto? ZATOOOOOO jer je lik htio BAAAAS TAKAV Auto. A nije ni Oldtimer.

Isto tako će netko za 30+ godina starog Golfa netko izdvojiti 5000-6000-10.000 EUR ako bas hoce takav Auto.
da li vam je sada jasno da ''imati oldtimer'' i ''voziti oldtimer'' i ''baviti se oldtimerima'' NIJEEEEEEEE samo ''imati Auto stariji od 30 godina kojeg možeš u Njuškalu prodati pod oldtimer''?
Isto kao što ni svaka slika nije umjetničko djelo, a ni svako umjetničko dijelo nema istu VRIJEEEDNOOOOST, ani CIJEEENUUUU - evo opet spominjem ''cijenu'' i ''vrijednost'' kao nešto što definitivno nije istoznačnica.
Dok se ne ''vama'', nego ''SVIMAAAAA NAMAAAAA'' ne poslože sve kockice u ovoj šugavoj apsurdnoj državi i kockice ''u glavi'' - nema govora o pojmu ''oldimer''. Ni o ''restauraciji''. Svaki drugi član na ovome forumu kad se predstavlja je, vidi vraga - Senad.

''Imam u planu restaurirati Auto...''.
isto kao i ''kvadrat kuće''. Da je moje imanje iz Koprivnice ''negdje na Braču ili Hvaru'' - ma vidi vraga... Ne bi koštalo 50.000,00EUR, nego 1.500.000,00EUR. A šta -

isti kvadrat tu, isti kvadrat tamo.