Hm...Nisam baš ''na ti'' sa motorima, ali ajmo probati ovo riješiti...

Motor je bio dvotaktni 500. Bio je - Suzuki i bio je u onim ''Lucky Strike'' bojama. To je bilo kasnih osamdesetih.
Susjed, pomorac, je imao uvijek neke ''egzote'' od vozila - od Mercurya i TranAma i sličnih ''uistinu pila'' na četiri kotača pa sve do ''čudnih dvotkotačnih zvijeri''.
Sjećam se i njegovog krosera - isto neka ''zvijerka'' za koju ne znam koji je bio - četiri takta, ''paljenje na skok''

prijenos je bio monstruozan (oooogroman zupčanik - skoro kao sam kotač velik) i crni startni broj 8 na žutoj podlozi na volanu. Taj je Motor grmio k'o sotona a nije bilo stepenica po kojima taj Motor nije išao ''k'o iz šale''.

Što se tiče RGV/RG 500

Sjećam se da je bila u bojama Lucky Strikea i da su svi za taj Motor ''sa strahopoštovanjem'' govorili da je ''zvijer''. U stilu ''Spreman za trke... Može odmah na Grobnik''. Ne bi stavljao ''ruku u vatru'', ali njegov Motor je bio podosta ''debeljuškast'' - nije bio ovako ''tanašan'' kao ovi tvoji na slici.
E sad... Ja sve ovo govorim iz glave... Ja sam ''berba '77.''

, osamdesetih sam bio ''klinjo''. Sa pokojnim bratom sam pohodio Grobnik za vrijeme GP-a.
Eto... Sad bi na osnovi ovog mozaika trebali sastaviti cjelinu. Pošto vjerujem u tvoj sud - moguće je i da griješim. Ipak si ti ''tata mata'' u toj tematici, a ja govorim ''iz glave'' i ''po mom sjećanju''. Znam samo da su ''svi bajkeri'', za taj motor govorili ''da je zvijer''.
Je li bila RGV 500 ili nije -

Ne bi volio ''palamuditi'' o nečemu što ne znam. ja sam nekako ''zapamtio'' i kasnije ''na osnovu izrečenog'' memorirao u sjećanju da je to bila RGV 500.
A ovo ''deset minuta prije kretanja'' također govorim kao posve žive slike iz glave koje maltene još uvijek vidim jer smo se kao klinci okupljali oko tog motora (inače, par puta sam već pričao o tom liku - to je onaj ''barba, barba može šlajf''

) i kao klinci smo se ''natjecali'' tko će ''prvi reći'' da ''svi auspusi dime''

jer je baš bila spika ''da ga mora zagrijati prije kretanja'' i kao ''to ne možeš voziti bez da ga ganjaš'' jer, kao - ''zaštopaju se karburatori''. Ovo su sve ''citati iz glave'' Koje sam pozapamtio kao dio ''urbanih legendi''.

Možda će kolega novaškoda znati više jer je on sa mojim pokojnim bratom išao u srednju školu.