Autor Tema: Zanimljivo na "you tube"  (Posjeta: 371467 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online Pišta

Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #330 : 19 Kolovoza, 2012, 21:46:00 »
Piše ti gore-Manta Manta,Božidar ti ima u svojoj kolekciji na oriđiđi njemačkome,on tak i tak ne prizna ništa drugo nego original:D,a koliko se sjećam već je netko stavio na forum
Edit

DS71,brži si

Offline bozidar

Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #331 : 19 Kolovoza, 2012, 22:52:15 »
Citat: Pišta;335226
,Božidar ti ima u svojoj kolekciji na oriđiđi njemačkome

Kaj to vrijedi kad se svi ovdje prave englezi,badave onda original na njemackom jeziku!:pda:
Ma dobro,zezam se malo.Ali bila je i videokazeta na engleskom jeziku kod nas svojevremeno u videotekama,odvratno nesto,sinhronizacija je bila za k...c,ozbiljno! Unakazili su cijeli film. Idem sad malo na brzaka pogledati na madzarskom,da vidim kak to zvuci!:)

Online Pišta

Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #332 : 19 Kolovoza, 2012, 23:56:54 »
Ja sam u prednosti,znam mađarski....:balki:

Offline kenmeri

• Antique Member
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #333 : 20 Kolovoza, 2012, 11:48:03 »
Ajmo iskreno ko bi vozio gore Mantu iz filma?Ja bi samo da nema tri boje već jednu :D

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #334 : 22 Kolovoza, 2012, 03:01:27 »
Zivuca legenda!!!!!!! :gosp::gosp::gosp:

[video=youtube;Okj8aHcn_Yw][/video]

Sto ga barba vozi pa to je cudo... :sok: :sok: :sok: Kakvo proklizavanje pri punoj brzini po onim skliskim cestama... Genijalno... :to:
« Zadnja izmjena: 22 Kolovoza, 2012, 10:49:04 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kenmeri

• Antique Member
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #335 : 22 Kolovoza, 2012, 09:46:00 »
Čekam da se svađate ko je bolji relijaš od Rohrl,McRae,Mikkola,Toivonen,Vatanen,Burns,Blomqvist itd.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #336 : 22 Kolovoza, 2012, 10:59:54 »
Ki su ti judi z čudneme imenimi ča jih spominješ? :sok:
Ča ni najboji mići Bruno...? Od Gržinčićeve hiže.. Sin od Rudeta, ki j' šal va Merike... Veli majstor je bil za saki krov storit. Bruno vozi onega Juga ća si j'sam storel onu Taaaaljaaaansku makinu nutRI.
Bivaju doli pul kapelice, zajno pred levu bandu ka gre pul šume od familije Stupar. Nemoreš ne znAt aš je sad na cestah jušto ta-mO jen poskok zmašćen s kolimi.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline bozidar

Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #337 : 22 Kolovoza, 2012, 11:33:39 »
Citat: kenmeri;335879
Čekam da se svađate ko je bolji relijaš od Rohrl,McRae,Mikkola,Toivonen,Vatanen,Burns,Blomqvist itd.

Ipak je trebalo biti poseban vozac da drzi pod kontrolom vozilo Grupe B,prevelika snaga usnjeznim,blatnim,maglovitim i kojekakvim uvjetima ! Za Walter Röhrla se zna da je jednom (Rally Portugal ? ) vozio kroz maglu napamet i skretajuci u zavoj brojeci sekunde ! Tada je vozio bolid sa straznjim pogonom a ne "frezu" ko lik sa zadnjeg videoklipa (Jean Ragnotti ) . Isto tako je znao reci dau to vrijeme je Audi sa Quattrom pobjegao konkurencijii da obicni dresirani majmun za volanom sa tim vozilom moze doci do pobjede ! (valjda Stig Blomquist,Michelle Mouton i sl. )
Opet,kad je on sam sjeo za volan Audi Quattro S1 rekao je da kod tog vozila vec sa razmisljanjem trebas biti ispred samog vozila,tako brzo su isli bolidi Grupe B. Grobari Audi Quattra su opet bili Peugeot 205 i Lancia Delta HF,nije imao ni najmanje sanse (osim ako su se navedeni pokvarili ).
1982. je Audi imao slobodan put za osvajanje naslova prvaka u rally-u ali je taj Walter Röhrl i Opel Asconom 400 osvojio prvenstvo,a nije htio nastupiti na 2 utrke (zato je i dobio otkaz u Opel-u ).
Od 5 utrka Monte Carlo osvojio je 4,i to sa 4 razlicita vozila (Fiat,Opel,Lancia,Audi) a vjerojatno bi 1981. i sa Mercedesom da zbog nepravilnosti nije momcad diskvalificirana !
Tesko za reci koji su najbolji vozaci ikada,rasprava koja nikad nece imati kraja i zajednicki zakljucak !:pda: Svatko ima svog favorita,a svaki je vozac jedinstven na svoj nacin.

Offline DS71

• Antique Member
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #338 : 22 Kolovoza, 2012, 12:32:40 »
Citat: bozidar;335911
Tesko za reci koji su najbolji vozaci ikada,rasprava koja nikad nece imati kraja i zajednicki zakljucak !:pda: Svatko ima svog favorita,a svaki je vozac jedinstven na svoj nacin.

:palac: točno .. bilo je i pred njima vozača tipa Munari i slični koji su pisali povjest ..svako doba dalo je nova imena i nove avte koji su imali svojih specifika
A je i vozača iza njih koji isto piše ili su pisali povjest. Dobar primjer da današnji "dečki" iz WRC ipak nisu takve "curice" je onaj video stranicu nazad u kom Latvala vozi staru kantu na stražnji pogon
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline frik-ri

• Antique Member
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #339 : 22 Kolovoza, 2012, 13:23:24 »
Ne kuzim zasto imas toliku averziju prema prednjem pogonu...? :sok: Ne kuzim zasto bi se onaj auto nazivao frezom samo zato jer ima prednji pogon. Stavi ruku na srce i iskreno reci je li ono umijece ili nije. :palac:
 Nema veze sto vozi ''moju'' marku automobila, iako ja nemam ''svoju'' marku automobila kojoj bi robovao ili jos bolje - mistificirao je i glorificirao do te mjere da svakog punog mjeseca zrtvujem djevicu i najtustijeg vola i od amblema na masci radio oltar.
A to da se moze vjecno, pa jos i duze raspravljati o tome koji je relijas najbolji, koji je vozac Formule 1 najbolji ili pak koji je najbolji igrac bejzbola... Bome se moze. Isto kao i ''vjecne dileme i trileme'' tipa Senna-Prost ili Rainey/Schwantz/Doohan... Ili Tuđman/Washington... :vecernji:
Spika da je neki auto tako dobar da svaki dresirani majmun i drzi i ne drzi vodu. da je to tako - zasto se neki no name bogatun ne bi sjeo u neki takav übermašinen i jednostavno - pomeo konkurenciju. Odnosno sve one koji nemaju isti bermašinen kao sto i on sam vozi?
S druge strane - evo ti Schumachera koji je najbolji vozac u povijesti F1 i jos ce duuuuugo duuuugo ostati na tronu najboljeg vozaca Formule 1. Sad ce svi koji me znaju skociti sa stolice i dupetom se zalijepiti na strop i ostati visiti na stropu jer ce od soka njihovi sfinkteri se tako priljubiti za spomenuti strop kao kakve super prijanjajuce vakuum prijanjaljke. Naravno - samo zato jer svi znaju da vise volim da me poskaklja nos i da kihnem svoooom snagom bas u trenutku kad sjedim na skoljci i pustam na slobodu govance velicine dvoipolitrenog Q-packa i tvrdoce kojih 44-45 po Rockwelu, nego doticnog Njemca. Ali gospodo draga.. Onoga dana kad na ovaj svijet slete vanzići u svojim supersonic tutačima i zapitaju se malo tk je najbolji vozac u povijesti F1 - statistika ce reci da je to Schumi-Schumi javoreeeeee...
Tako da... Ne bi ja o tome vise... Samo nije fer da se onakva voznja naziva frezanjem... Vozio je taj ciko i zadnji pogon u nekom bezveznom Maxiju... A vozio je i Dvajsjedinicu turbo 4x4... A vozio je i Ljuljavi šporet... A i slikao se pored John Doe-a kad je dosao vidjeti tog skromnog decka koji sam svoje karike izraduje u tom nekom Thenayu...
Navodno ga je zicao gumene bombone...  :to: :palac:
:rofl: :rofl:

Offline old dog

Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #340 : 22 Kolovoza, 2012, 15:35:20 »
Nesto ukratko o tom barbi sa "frezom" i grupi B

http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Ragnotti

Inace taj frezar je i dalje cesto zvani gost na testiranja raznih Renaultovih Sport vozila, ima samo 67god..
///// uno 1.9 TD

Offline frik-ri

• Antique Member
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #341 : 22 Kolovoza, 2012, 16:01:57 »
Ma da.. Osusen kao smoki poslije fešte... :D
 Znao sam i ja, nesto kao kroz maglu da je tu i tamo nesto prtljao po tim rallyima... Malo frezom.. Malo u klasi Kombajn... I u pogrupi Holmer Racing Campinship je nesto vršio...
Testirao je  za onaj nas, MIO Standard kad su im Japanci nesto dolazili raditi motore ako se ne varam... Danas u penziji se natjece u Škare Za Živicu Racing teamu i ono, vise za hobby i gust - Vrtlarski Champinship - obrezivanje voćki - sponzored by Edward Škaroruki...
Simpa čovječuljak... :vecernji: Navodno je jednom odvezao cijelu Korziku sa ranjenim kanarincem i usput mu davao umjetno disanje usta na kljun... :sok:
« Zadnja izmjena: 22 Kolovoza, 2012, 16:08:25 frik-ri »

Offline bozidar

Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #342 : 22 Kolovoza, 2012, 16:23:47 »
Citat: frik-ri;335939
Ne kuzim zasto imas toliku averziju prema prednjem pogonu...? Ne kuzim zasto bi se onaj auto nazivao frezom samo zato jer ima prednji pogon.

Zato jer je ogranicen za motorsport! Uzima se granica od 300 KS do kud je prednji pogon upravljiv u rally-u,brdu ili sl. Pod motorsport ne uzimam americke idiotarije na 402 metra!
Straznji pogon mogu takoreci voziti sa neogranicenom snagom.
Neznam kako bi bila Formula 1 sa prednjim pogonom ?!:rofl:
Ili NASCAR ! (dobro,te vrste motorsporta isto nisu mi bas nesto! )
A Jean Regnotti je veliki vozac,nema smnje. Vozio je Renault 5 turbo sa straznjim pogonom i samo 1400 ccm3 u grupi B i trebalo je znati pobijediti favorizirani Audi Quattro,a to mu je uspjelo 3 X ! To mogu samo veliki vozaci ili bolje receno jedan od najvecih !
A Stig Blomquist bio je (i jos uvijek je) velik vozac jer je koliko-toliko uspijevao drzati na stazi neupravljiv bolid Audi Quattro nakon skracivanja 1984.,bolid se nije mogao upravljati po ravnome a kamo li u zavojima sa nekih (sluzbeno) 600 KS. A i sa takvim bolidom je znao pobijediti u rijetkim vozenim utrkama Walter Röhrl kao npr. San Remo 1985. godine .

Offline kenmeri

• Antique Member
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #343 : 22 Kolovoza, 2012, 16:28:59 »
Idiotarije na 400 metara?Kak to možeš reć?To je isto motosport i naši ljudi isto slažu za to šta su oni za tebe?Ajme meni...

Offline frik-ri

• Antique Member
Zanimljivo na "you tube"
« Odgovori #344 : 22 Kolovoza, 2012, 18:41:59 »
Ajde dobro.. Ogranicen... :lol:  Pa zamisli maloga Willija sa 300KS... Na kraju krajeva - opet ti nisi  ufatio moju spiku sa Schumijem i ''stvarima na papiru''. Na kraju  krajeva - pogledaj onu sirotinju od Mini Morisa.. Kanta.. Limenka...  Anemicni motor.. Malesan kao bunker ''pravog auta''... Ali je na rallyu  derao mnogo jace aute. I opet se ponavlja prica da nije sve u velicini  toljage. Ista spika sa Muhamed Alijem - ''Float like a butterfly - sting  like a bee...'' Treba biti agilan i poletan kao leptir, a uisti ko  pčela...'' Odnosno kako bi vi njemcovi rekli - Fligen viii ajn  šmeterling - štih vi ajne biiii neen  :lol: :lol:
Nije  poanta u konjskim snagama.. Evo ti ''moderne spike'' od koji h mi se  dize kosa na glavi.. Ona Ken Blockova Fiesta... Ima jedan, kao intro,  odnosno uvod, odnosno ajjjjnfurung :lol:  u kojem objasnjavaju tehnicke podatke one Dinky-toy-Fiestice i kazu  kao, karikiram, ''smanjili smo snagu sa 780KS na 560ks jer nam je tako  iskoristiviji moment u rasponu od 1894-5965 okretaja...'' :vecernji: I.. Cemu onda snagu ''dizati u nebesa''? Da su bolidi grupe B bili monstrumi - bome jesu. Zato i jesu ukinuti.   I ne bude ih vise nikada... Interesira me da li bi i koliko bi netko sa  zadnjim pogonom bio brzi na onim dionicama na kojima Ragnotti doslovce  leti. (0:40... 1:00 ... 1:10... 2:12 i 2:17...  Pa sve do kraja... ja bi ga jedino malo pitao:''Barba, barba...A zasto  kocite ako vam je vecina kotaca u zraku svako malo...?'')
Nadalje..  Spomenuo si - Utrke na 402... Ako gledas to kao - ''I moja baba zna  stisnuti gas i voziti ravno do kraja ulice...'' kompa moj.. Daaaaleko je  to od istine. Istina, ora se staviti ruku na srce i reci da je danasnji  Street race uistinu pis of sit uz iznimku nekolicine. Znate li uopce  gdje su i tko je uopce poceo te prve street race utrke voziti? Jos  onomad dok se vozilo poskrivecki po centru Rijeke (mada - ajde ti  poskrivecki se utrkuj u prometu sa drugim autima u po bijela dana... :D)  pa na ravnici kod termoelekrane na Urinju - pa ne mozes bjezat policiji  kad te ''zatvore gore i dolje''... Pa ti tati objasni gdje je auto vec  tri dana i zasto je u sumici... :lol: )
Tada  - na pocetku je i to i imalo smisla.. Decki su se trkali sa kantama  koje su vlastitim rukama pretvarali u zvijeri. E onda su se poceli  pojavlčjivati serijski brzi auti - au šit koje umijece u CLK kompresoru  stisnuti gas.. Pa su se pocele pojavljivati i ''prave pile'' kao onaj  seljober Mujkic kojemu su hlace vazda dopo dupeta bile i pokazivale kako  sverca Ewokse preko grane izmedu guzova. Tu i tamo se vidio uistinu  komad krzna, valjda kad je zaboravio kojeg izvaditi... I onda on sjedne u  svoju Imprezu i opici po gasu i ajmo... Prvi. Istina - to je cista  idiotarija. Mada im je ona ćorava Ascona malo remetila planove da budu  najbrzi i onaj bijeli Yugo. Taj je skoro dobio batine od nekog tipa sa  911-icom jer je izgubio tvrdeci da je morao kociti jer ga je Yugo gurao  prema zidu. A tata mu tek kupio auto. Zamisli da ga skrsi, a tek treci  puta daje drugi semestar prve godine.
Da, to je idiotarija. Imas pravo. Ali frende.. Voznja TOP fuel Dragstora je sve samo - Mujkićovanje na semaforu. :jep: Ako nisi znao - ta cudesa imaju skoro dvadest metara :lol:  imaju preko 5000 KS... 6000KS... 8000KS... Milion...  Imaju ubrzanje od  kojih 0,8 sekundi do 100km/h a vec iducih toliko jure preko 250-300km/h  jer su ''ulovili grip'' i svladali tu prokletu fiziku koja ih koci sa  tom teorijem inercije... I tek onda mogu ubrzati ''kak se spada, no...''  kao kad ti Jurek vu kleti zdrma pol brenke gemista sam da mu se dizna  otpre.. Kašneje sam guta...
Interesantno je da na u 400 metra,  koje baj d vej produ zacca 4 sekunde ulove brzinu od preko 300na sat.  samo je fora sto je to - izrazeno u MILJAMA na sat!!!!!! A trka je vec gotova.. Steta. :D:rofl:
Ajde kad volis statistiku... :lol:  Izracunaj koliko je potrebno Formula jedan ili tih monstruoznih Wartel  Rol-Pecnica-Šporet-kako vec Ascona da se skupi na ''hrpu'' 7000KS?
Znas  li da nase svjecice rade na naponu od kojih 50,000-60,000 (ili koliko  vec) Volti, ali je zato amperaza - nikakva jer je bobina u biti  transformator. Na Drini dobije napon, ali na Ćuprji izgubi struju. E, a  svjecica u TOP Fuel Dragstoru je u biti elektroda koja vuce 50-ak  ampera. Skoro kao švajs aparat. Znas zasto ekplodira motor dragstera?  Dobro.. :lol: osim sto je malo nafriziran :rofl:  Zato jer ako slucajno svjecica ''crkne'' u stotinki sekunde se cilindar  napuni sa nesagorenim gorivom i onda kad se ventili zatvore - Stari  moj... kao onaj spomenuti siroti Jurek.. ''Jeee decec.. To neeegdi  moooraaa vuuuun ziti...'' :rofl:  Kabuuum - eksplodira samo zato jer je tekucina nestlaciva. Pa izbije  pola glave. Dobro... Eksplodira jer se pogoni na nitrometanol ko ji je  malo ekslpozivan. Inace kad smo kod eksplozija - kad je sve u redu - kad  je sve pod kontrolom.. Tada su temperature ispusnih plinova cca  5500-6500 stunjeva Celzija... Hiljka gore-hiljka dolje.. Nebitno.
Takoder  - svjecica kad se upali pola zivotnog vjeka ''radi normalno''. Koliko  nesto sa 45Ampera i temperaturom od 5000stupnjeva moze radti normalno.  Nakon toga, drugu polovicu vijeka radi - nenormalno odnosno - ni ne  treba raditi jer radi kao klsicni Golf duja ili kec čak. Postane  ''samopaleci'' stroj. Kao Žeinov truli diesel boje trule višnje. :lol:  Ako si pratio na satu - znaci - prve dve sekunde radi normalno druge  dve - nenormalno. I gotovo. ne radi vise. Motor se gasi tako sto se  iskljuci dovod goriva. Mada goriva ima toliko da ga nestane taman na  407-mom metru. Inace bi si spalio kocnice. Ona krpa koja izade van, onaj  padobran... E to su kocnice. kao u Zikinoj dinstiji - sofer jos i kolac  izbaci pa s njim koci...
Jos statistike - motor trosi jednaku  kolicinu goriva kao kad pretovareni 747 uzlijece sa onih svojih  500-tinjak tona. U sporedbe radi - najteza stvar na svijetu - a to je  lokomotiva je teska kojih 100-tinjak tona. Ona debela mrcina. ne  manevarka. Zato i je najteza na svijetu, bar po mome susjedu kojeg je  zakacila lokomotiva i vukla ga kojih 100-tinjak metra. Jer je kocila...  Srecom da je strojovoda bio priseban i savjestan željeznicar pa je samo  malo drijemao.Zamisli da je bas BAS spavao. Znaci - Toliko goriva trosi  dragster.
Zanimljivo je da ako trosi toliko goriva - odakle mu toliko zraka? :sok:  I onda skuzis da je za pogon SAMOG kompresora potrebno vise konja  ''potrositi'' nego sto razvija klasicni, nama toliko saaanjani amer'čki  V8. I onda se mi zalimo da nam klima ''pojede'' dva-do pet konja. :lol:  Nije bed kad samo jedan cilindar proizvodi oko 750-1000 Konja. Nije  lose - makina ima oko 8000kubika.. Svaki cilindar ima oko litre obujma.  Kaaad se maaaleee rukeee slooze - powered by Zadruga Ljubanovac. :lol:
Nas  Vinc rajca sa tamo nekim svojim kvacilom a ova cudovista prenesu SVUUUU  snagu na zadnju kotace u nekom slicnom vremenu kao i vasa ekspozicija  kad vi fotkate po lokatoru one plasticne aute i punite rubriku svime i  svacime. I da... Makina ako i ne eksplodira - mora se mijenjati jeeer -  radilica se iskrivi kao banana... :sok:
I tako... Uz sve ove odatke - sada se vratimo na pocetak da i moja baba zna to VOZITI. Da.. Rijec dana je ''Vooooziiiitiiiiii.. Ript after mii.. VOOOZIIIITIIIII!!!!''
Znaci...  Klasika... Nagnut na desnu stranu... Lijeva ruka na volanu... Desna na  mjenjacu... Glava u sredini .. Čore fejkače sa štanda na nosu, zlatna  narukvica, fejk Roleiks.. Celava glava, glasno mljackanje - na kazicu  ženin hit - sve i jedan isti tijekom godina. kao i njene butine. Ko  plinske boce. Klasično mujkiranje na semaforu. Jedino ne smijes turirati  ko sivonja jer, ako se sjecate - one sjb...PIIIP!!!...ne Super Bosna  svjecice kratko traju.
I cakas zuto.. Priprema... Gas.. Zeleno -  kvacilo gas - volan... Promjeba brzine, promjena pjesme iz ''Na tvojoj  strani postelje'' u ''Sve oko mene je grijeh''... Kraj... 472km/h...  NaAaaaat--nat-nat-naaaa... rn-rn-rn... Prokleti semafori...
Znaci...  Da ne bude zabune... DRAGSTERI se VOZEEEEEEEE!!! Malo nas je ovdje koji  imamo muda sjesti u neku praćku koja bi nas praćknula sa ubrzanjem od 8G  i da za 0,8sekundi jurimo vec 100km/h a vec iduci tren 250km/h... S tim  da ti je veseli praćkađija (praćkađija samo zato jer na ovome brdovitom  balkanu nasa braća ludi Srbi mogu da izume i stave u pogon takvu praćku  i jos da ju naplaćuju jer nisu jos svoj Zakon o bezbednosti i Zakon  zdrave pameti uskladili sa EU normama) uvali u jednu ruku kašikaru a u  drugu osigurac te iste kašikare. Tako da je vjerojatnost da pogines sto  ne uspijes da vratis osigurac na mjesto jednaka statistickoj  vjerojatnosti da ti eksplodira motor koji kad je super postiman i radi  kako treba i prede o mače - brbolji i rominja na romantičnih jedva  cujnih 150dB.
Ako ne znate - onaj pretovareni 747 Balkan style,  stari.. ''De jos ovaj sanduk rak'je.. M'jenjaš za konjak  1:2 ukorist  (jedna rijec kao maaaaašalakolkat'ćuuunaaaa...)  rak'je,  a Martell  prodajes kod Žike Vadičepa za 85EUR,  kad uzlijece sa dva Remusa (ipak  je to Balkaniše Aijr Biznis) dreči sa 130dB. Ako niste znali - da bi  zvuk ''pojacali'' za samo jedan dB - morate njegov intenzitet  UDVOSTRUCITI.. Znaci 131... 132...133 To su vec koliko cetiri Balkanise  Mit Šiber Und Zadnja Roleta Boing Zibn-Fir-Zibn.
I tako... Nakon  svega izrecenog.. jedino se mozes zapitati.. Za koji klinac oni ko ji  prate tu košarku Amer'čku - taj eNBiEj kazu: Aaaaaaj laaaaaav diiiis  geeeeeeeeeeeejmmm!!! kad nije nimalo uzbudljivo kao - utrke TOP fuel  dragstora.