Autor Tema: Pug 205 Mi16 & 205 1.9 GTI  (Posjeta: 6941 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
Pug 205 Mi16 & 205 1.9 GTI
« : 20 Studenoga, 2010, 18:31:20 »
Evo da i ja, uparkiram svoju vozilicu pod rucnom,kao pravi "ćuner" :D
Znaci radi se o Peugeotu 205,od mila nazvanog "Zope",motor u njemu je bio 1.4, (TU3S) sa solidnih,ali za StreetRace nedovoljnih 85PS :confused: (rec je o verziji TU3S). Posto se radi o novijem Pug-u 205 ('92god), radi se o Phase 2 modelu. Trudim se ovaj automobil odrzati u sto boljem i originalnojem stanju,jer za mene samo takvi primerci zaista vrede.
Evo nekoliko slika,na brzinu pokupljenih sa drugog foruma da vidite o cemu se radi:

Montirane gewinde.
Razlika drasticna,auto mnogo bolje lezi,tvrdji je taman koliko treba.
« Zadnja izmjena: 20 Studenoga, 2010, 18:53:01 zex-tuning »
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #1 : 20 Studenoga, 2010, 18:32:24 »
Posto mi se nije dopao stari auspuh i ona njegova dva zavrsetka (iako je imao extra zvuk) kupio sam Supersprint Magnum namenjen bas za Pug 205 TU motore,izmedju ostalog,ko god ima 106,205,206 a verujem i mnoge druge Pug-ove zna da lonac stoji nakoso pa bi samim tim i cev tako trebala da stoji,a Supersprint je to resio tako sto je zakosio zavrsetak i to sad izgleda mnogo kulturnije.

Nakon toga na red dolaze Xenoni,naravno 6000,cisto bela svetlost.Razlog tome i nije toliko sminka koliko poboljsanje vidljivosti,naime pre njih sam imao neke "lafo" xenon sijalice koje su masno placene i koje su po suvom svetlile extra,ali po mokrom,kao da sam vozio pod pozicijama.Nakon ugradnje xenona skuzio sam da u poredjenju sa njima,gotovo i nisam imao svetla

Stara muzika,tj ormar u gepeku (tad sam mislio da je sLoni vrh :oops: ):

Kao sto rekoh nakon toga je dosla na red muzika,pa krenimo redom ;) :

Ovi Sloniji su zamenjeni Hifonics Zeus-om (ovde ne vazi ona narodna) "Brena je Brena,al' dvaput je dvaput"  :)

Pa je sklopljena kutija za isti,od Medijapana 18mm,45l i jos mi je ostalo samo da kupim veci aeroport jer po fabrickim proracunima za ovaj njufer on mora biti 10cm u precniku i 15cm dubine,a malo mi je iskreno zao dati 15e za obicni komad plastike.

Usput da napomenem da sam ovaj deo armature trazio vise od godinu dana,i nasao sam konacno jedan skoro pa savrsen:

Nakon toga sam Zopea nagradio novim cajgerima carbon look:

Usput evo kako svetli xenon (napomena slikano je po kisi) :
Kratka svetla:

Duga svetla:
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #2 : 20 Studenoga, 2010, 18:33:28 »
Stari CD (GT300,takodje slony)sam zamenio /////Alpine-om 9812 po koji sam morao ici u HR:

Naravno nista bez redovnog servisiranja ;)

Pa upotpunili prednji sistem:

U vrata je ugradjen uz pomoc adaptera JBL:
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #3 : 20 Studenoga, 2010, 18:33:51 »
Evo vec slika kada smo osnovali nas,sa pravom mogu reci veliki klub AK Crankshaft koji broji preko 30clanova od kojih je nas 15 aktivni takmicari na Street Race-u, brdu i krugu:

U medjuvremenu sam nasao 1.9 8v motor iz GTI-a koji je cekao jos nesto sitno delova da bi se mogao ugraditi.
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #4 : 20 Studenoga, 2010, 18:36:20 »
Sad se vec situacija zaozbiljava,ja u medjuvremenu vec dogovarao da pazarim jednu crvenu 205icu  CTI-a,ali saznajem da se u Sarajevu prodaje zasigurno najocuvaniji Mi16 u BiH po skroz korektnoj ceni i sve vezano za kabrija pada u vodu,spremam se i idem da izvadim motor iz 405ice.

Ancien moteur a été sorti de la voiture
:D :D :D

Bem ti francuze,propricacu jos i francuski,obisao sve zivo i jedva nasao jednu mandzetnu. Pokupovani svi potrebni delovi, zamenjen dihtung izduvne grane, ona sredjena, zamenjen dihtung ventil dekla, vodena pumpa, sve mandzetne, lezajevi na poluosovinama, krst volana (jer kad se motor stavi,bice mu nemoguce prici ), postavljene nove lafete od 205GTI-a (posto most koji sam uzeo je od 309GTI,pa su lafete na njemu bile duze).
Izvadjen stari motor (koliko muke oko njega,to je smesno,svaki saraf na motoru zapekao,sta ti je francuz,nema potrebe odvrtati dok ti motor ne postane preslab,jednostavno NE KVARI SE :P).

20

Evo ostatka slika od prvog dana ubacivanja :

Inace rec je o 1.9 16V motoru sa serijski 147ks, ali je motor izuzetno lagan jer je full aluminijum. Na njemu je veca usisna grana (Citroen BX GTI), dizana kompresija, sportske bregaste te chip-remap.
« Zadnja izmjena: 20 Studenoga, 2010, 19:02:27 zex-tuning »
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #5 : 20 Studenoga, 2010, 18:37:24 »

Stigla tabla od GTI-a:

Posto nisam skracivao usisnu granu morao sam hladnjak izbaciti malo napolje,a u tom slucaju maska nije mogla stati kako treba ni pod tackom razno,pa sam morao malo rezuckati i oblikovati nosac ventilatora:

I za kraj,kupljen znakic Mi16,koji je inace u ovlastenom Pug servisu 20e:

Sa istim tim hladnjakom sam imao brdo problema,krpio sam ga 4 ili 5 puta,vise se ni sam ne secam,da bih na kraju ipak morao uzeti novi:
[url=http://img26.imageshack.us/i/dsc09003medium.jpg/]

Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #6 : 20 Studenoga, 2010, 18:37:58 »
I jos malo pa gotovo:

Majku mu,jest papren hladnjak,a od 70 i vise modela razlicitih nisam nasao ni jedan da mi odgovara dimenzijama,a ovaj kosta 75e :(

Kupio sam mu poklon i za novu godinu:

Na zadnjoj slici sam ih samo oprao,da vidite u kakvom su stanju. Feluge su jaaaako dobro ocuvane,sto je najvaznije nisu puno izgrebane,a na auto ce leci tek na prolece dok ih ne lakiram ponovo,kupim duze sarafe i nize gume i dok mi konacno stignu gewinde :).

Od kolege dobio na poklon crveni tepih za svog Pug-a:

Cim malo otopli perem ga,susim i ubacujem u auto.Mozda na slici izgleda bezveze,ali tepih je jako ocuvan,nigde poderan i ofucan,samo je prljav (pran verovatno nikada),kada se opere bice to potpuno druga prica,jos jednom hvala prijateljima  :idea:

A onda su mi izletile jos jedne feluge,dzaba zdrav razum,morao sam ih posedovati:

Ali ipak je to OGROMNO za 205icu:

:(
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #7 : 20 Studenoga, 2010, 18:38:36 »
Feluge prodate,ustvari zamenjene za set dugackih sarafa,set distancera i feluge sa 206 S16 16".

Evo da ne bude samo unutra tepih crven,stize jos jedan detalj,naravno opran i osusen Pervolom,tako da mirise na novo :) :

Kao sto rekoh,samo origigi i jedino origigi (naravno natpis je takodje bitan) :

Za one koji ne znaju,rec je o pojasevima koji su se ugradjivali samo na Peugeot 205 Rallye, (te kasnije u 106 Rallye).
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #8 : 20 Studenoga, 2010, 18:40:27 »
Feluge u spric-kitu:

Evo ih i na autu,mada su to gume 195/50 na njima:

Slikali smo se za neki tuning casopis u kojem ce biti predstavljanje AK Crankshaft-a na sest stranica! :)
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #9 : 20 Studenoga, 2010, 18:41:35 »
Znaci od ovoga:

Ovo:

Primetite li razliku:

Vozacev sic nisam vratio jer trebam sutra kupiti jos kabla za zvucnike da dovedem na pojacalo pa da i to provucem ispod tepiha kao i ove cinceve i plus. To pojacalo napaja zvucnike u vratima.
Sve u svemu ja sam zadovoljan kako je ispao red carpet.

A sta kazete na feluge? Dobre su da ih malo profuram,nesto sam razmisljao odraditi jos neki crveni diskretni natpis ili crveni lip pa da budu full u racing fazonu.Svidja mi se ovako kada su bele,otvore ga malo.

Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #10 : 20 Studenoga, 2010, 18:42:21 »
Ne znam zna li neko od vas Rasu iz BG,evo bio ej u BL pa smo malo blejili po gradu i odradili fotosheshion na stazi gde je 205 Mi16 i mesto.
Njegova 205ica je takodje Mi16 i jako dobro ide,slozen je zaista dobro i Rasi sve pohvale,evo nesto slika:

Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #11 : 20 Studenoga, 2010, 18:43:22 »
Izasli smo i u novinama

Inace rec je o prvom BiH tuning / styling / ICE casopisu pod nazivom PROtuning, koji je u prvom broju predstavljao svoj "domaci" AK Carbon iz Sarajeva,a mi smo dobili svoje mesto vec u drugom broju casopisa sto je za svaku pohvalu jer u BiH ima nekoliko dosta jakih klubova medju kojima smo i mi:

Drugi broj casopisa mozete prelistati u ovom malom formatu na stranici:
http://www.project-iceman.com/magazin%202/Default.html
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #12 : 20 Studenoga, 2010, 18:44:04 »
Neki dan sam iskopao na jednom otpadu grbavu haubu. Lakirana je jako lose u crveno,sva je matirala i prasnjava i malo je udarena,ali nista strasno,na slici izgleda mnooogo gore nego sto ustvari jeste:

A razlika izmedju ove haube i moje se najbolje vidi ovde:

U konacnici se nadam da ce to ovako izgledati na autu:

Inace ko ne zna,rec je o haubama koje su se ugradjivale fabricki na 205ice automatike,jaaaako su retke i samim tim i skupe,a dosta cenjene bas na Mi16 konverzijama. Obzirom da se vani ne mogu nabaviti ispod 100e,ja sam svoju jaaako povoljno nasao  :)
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #13 : 20 Studenoga, 2010, 18:46:14 »
I da ne bude da sve pare utukoh u jedan auto,tu je jos jedan :D auto mi je "izletio" jako povoljno tako da nisam mogao odoliti da ga ne kupim. U mom posedu je vec citave dve sedmice.
Uzeo ga za delove,a kasnije (u putu kuci) skuzio da mi ga je steta rastavljati i pakovati na mog jer je u gotovo idealno ocuvanom stanju:

Auto je u fabrickom stanju sem feluga i rucice menjaca sve na njemu je stock.
88 je godina, od opreme ima podizace,centralnu,siber,servo,polukozne siceve ph1,na autu su sve originalne lajsne,farovi takodje,zuti zmigavci,jedna je maglenka kao nova,drugu su vec stigle godine. Ima raditi na autu,ali ne puno,siceve treba malo srediti,na vozacevom je napukla koza od ulaska/izlaska,rasili su se po savovima,to im je boljka,fali mi znak na volanu,originalna rucica menjaca,zameniti prednji desni zmigavac,maglenku,lakirati plastike u mat crno i ispolirati auto,te nabaciti one moje Speedline feluge,da to bude to.

I naravno registrovati,ali to ce ipak malo sacekati.
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-

Offline zex-tuning

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #14 : 20 Studenoga, 2010, 18:59:46 »
Eto toliko za sada. Dok crveni spava svoj zimski san i dok se za njega prikupljaju delovi, beli ce se "drljati" svakodnevno do proleca kada ce na lakiranje i montiranje GTI plastika da se kompletira sav taj look.
U planu za njega su jos kocnice od 306GTI6 (283mm) i verujem da ce ga onda zameniti crveni koji ce biti every-day, dok ce ovaj biti vikend-car te za ucestvovanje na ponekom Street Race-u i Track-day-u.
« Zadnja izmjena: 20 Studenoga, 2010, 19:05:35 zex-tuning »
Auto Klub CRANKSHAFT
-Banja Luka-