Autor Tema: Poliranje šoferšajbe - sitne crtice  (Posjeta: 9435 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline HURRICANE

• Senior member
    • http://www.grafikaplus.hr
Poliranje šoferšajbe - sitne crtice
« : 21 Studenoga, 2010, 22:48:31 »
Već sam čitao jednu temu na forumu, ali nije otišla u smjeru koji mi je potreban, pa me zanima da li je netko rješavao one sitne "frižiće" (crtice) koji se vidu po noći ili po suncu na šajbi.

Našao sam na netu par savjeta:
http://www.properautocare.com/polishglass.html
http://www.blazerforum.com/forum/showthread.php?t=10314

Uglavnom najbolje je sa ovim Cerium Oxidom. Našao sam ga na ebayu, ali me sad zanima da li je to koji forumaš probao da nebi bilo kasnije....
HURRICANE
---------------------------
There can be only one!

Offline Žein

« Odgovori #1 : 21 Studenoga, 2010, 23:00:34 »
Imas neki poseban polish od Sonax-a kupit i kod nas pegla one ogrebotine od brisaca provjereno.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Merida50

• Antique Member
« Odgovori #2 : 21 Studenoga, 2010, 23:02:11 »
ako bude kakav group buy... zainteresiran sam...provjerit cu sto imam od dobavljivih sredstava za poliranje stakla posto mogu do profesionalnih proizvoda..
Be fast or die trying

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #3 : 22 Studenoga, 2010, 13:30:29 »
Citat: Žein;196258
Imas neki poseban polish od Sonax-a kupit i kod nas pegla one ogrebotine od brisaca provjereno.

Ako to postoji odmah uzimam! Ja neznam da iti jedan to može napraviti jer je problem što se ostruže sloj šajbe, a to se neda tek tako srediti!

Pitao sam puno ljudi za to i gotovo je nemoguće! Možda griješe oni ili nemaju iskustva!? Volio bih iskreno da je tako.

A to što se tebi Hurricane dešava je isto kod sestre na alfi!

Ovako će ti više manje svaki majstor reći.... Sve što se s noktom osjeti, kad prođeš preko, nemože se ispolirati. A u tvom slučaju je moguće ali nisam još dobiju konkretno riješenje!
« Zadnja izmjena: 22 Studenoga, 2010, 13:38:32 Boksi »
HF and Milano

Offline Žein

« Odgovori #4 : 22 Studenoga, 2010, 16:15:12 »
Citat: Boksi;196385
Ako to postoji odmah uzimam! Ja neznam da iti jedan to može napraviti jer je problem što se ostruže sloj šajbe, a to se neda tek tako srediti!

Pitao sam puno ljudi za to i gotovo je nemoguće! Možda griješe oni ili nemaju iskustva!? Volio bih iskreno da je tako.

A to što se tebi Hurricane dešava je isto kod sestre na alfi!

Ovako će ti više manje svaki majstor reći.... Sve što se s noktom osjeti, kad prođeš preko, nemože se ispolirati. A u tvom slučaju je moguće ali nisam još dobiju konkretno riješenje!

Ima neki Sonax neznam kak se zove.

350ml i skup je ko suho zlato.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #5 : 22 Studenoga, 2010, 16:21:20 »
A jel neko zna dali ima neko tko to radi,ja mu donesem šajbu i ispolira ,s ćime i kako nije me briga.Kupio bi ja novu ali nema nigdje više,a imam dvije i obe su zrebane i zalizane od brisača.

Offline HURRICANE

• Senior member
    • http://www.grafikaplus.hr
« Odgovori #6 : 22 Studenoga, 2010, 16:37:34 »
Citat: deda;196432
A jel neko zna dali ima neko tko to radi,ja mu donesem šajbu i ispolira ,s ćime i kako nije me briga.Kupio bi ja novu ali nema nigdje više,a imam dvije i obe su zrebane i zalizane od brisača.

Pa zato i ja pitam da li netko zna. Ako nitko nezna na ovom "krama" forumu, onda stvarno više nemamo gdje tražiti :)

Zvao sam danas dvojicu u Splitu (Lovret i Lucky). Lovret kaže da ne radu, A Lucky da bi šajbu trebao vidjeti (i probati) jer nekad se uspije, a nekad ne.

Ova moja nije od brisaća, nego kao da je netko išao čistiti točkice na njoj sa finim brusnim papirom (na par mjesta).
HURRICANE
---------------------------
There can be only one!

Offline Žein

« Odgovori #7 : 22 Studenoga, 2010, 19:34:24 »
Ovaj Sonax se zove Sonax glass polish i radi na malim ogrebotinama za jace se preporuca smirgl 5000 i onda Sonax.

Offline HILLMAN

« Odgovori #8 : 22 Studenoga, 2010, 21:47:42 »
bitno je znati šta neznaš

puyol

• Gost
« Odgovori #9 : 22 Studenoga, 2010, 21:53:34 »
dajte da vas pitam odma ovdje jednu stvarčicu.
kak ide procedura da se zamijeni šoferšajba, moram na teh stanicu di sam regal vozilo? kaj tam? našal sam si za fićka drugu, i sad bi ju chenđal pa da ako tko zna prosvijetli...
zbog nalje naravno, ne fizička izmjena.

Offline HILLMAN

« Odgovori #10 : 22 Studenoga, 2010, 22:02:33 »
Negdje ri je bila tema o naljama tamo je i cjena mislim 70 kn ako si ju izgubil.Nazovi tehnički i tamo pitaj
bitno je znati šta neznaš

SCARY

• Gost
« Odgovori #11 : 22 Studenoga, 2010, 22:05:50 »
nalja je par kunica...
kad zamijeniš, sa stare skineš staru nalju, odeš na tehnički, tam kupiš novu nalju i strpaju ti je gore...
niš komplicirano, niš skupo...

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #12 : 22 Studenoga, 2010, 22:13:02 »
Citat: HURRICANE;196440
Pa zato i ja pitam da li netko zna. Ako nitko nezna na ovom "krama" forumu, onda stvarno više nemamo gdje tražiti :)

Zvao sam danas dvojicu u Splitu (Lovret i Lucky). Lovret kaže da ne radu, A Lucky da bi šajbu trebao vidjeti (i probati) jer nekad se uspije, a nekad ne.

Ova moja nije od brisaća, nego kao da je netko išao čistiti točkice na njoj sa finim brusnim papirom (na par mjesta).

to je isto tak oi kod mene bilo kažem. Ja se nadam da će netko nači rješenje, a budem li zamjenio sestri šajbu uskoro, mogu experimentirati do milje volje :lol::lol:

Pa čemo neko riješenje nači !

Naljepnica nova sa tehničkog ti je cca 7 kuna :to:. A zamjena ti s novim lajsnama dođe oko cca 200-300 kuna ako imaš goptovu šajbu kod sebe :palac:
HF and Milano

puyol

• Gost
« Odgovori #13 : 22 Studenoga, 2010, 22:39:39 »
ok fala, zanimalo me zato da me nebi jebali kao prebacio nekam reganu i tak te neke fore kao da oću kemijat.
uglavnom slobodno zamijenim šajbu, skinem sa stare nalju i prejdem na teh i daju mi novu?
kaj se tiće zamjene, đabe je pošto je fićo, hehe

SCARY

• Gost
« Odgovori #14 : 22 Studenoga, 2010, 22:45:33 »
baš tak;)