Autor Tema: iskoristivost opelovog 3.0 rednog šestaka(12v) u kadetu c?  (Posjeta: 8488 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kađo-c

dali je snaga tog motora u cjelosti iskoristiva u kadetu c?dali su potrebne neke značajnije preinake na prednjem kraju kod ugradnje tog motora?
i dali je tko vozio navedeni auto s takvom preradom?

vozio sam se davno u manti 2.6 (od antea iz VG kome je poznat) i dobro je vukla.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline lasta

• Senior member
iskoristivost opelovog 3.0 rednog šestaka(12v) u kadetu c?
« Odgovori #1 : 06 Prosinca, 2010, 20:53:24 »
teško bi prenio 180hp na cestu

ja sam imao takav motor u rekordu 81g 2v
s 5 brzinkom koji teži oko 1200kg

ono po meni nije za svakodnevnu vožnju u tako malom autu
lasta

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #2 : 06 Prosinca, 2010, 21:00:33 »
3,0 redni sestak je bio u Rekordu C coupeu moga frenda Majka. U naponu snage, kad je imao tri karburatora - igrao se sa C-om kao sa ping-pong lopticom. Na svaki trzaj gasa auto je letio u bok kako si zelio. Nerijetko i kako NISI zelio. :D Tako veliki auto se doslovce jedva vozio po mokroj cesti prema Trsatu ili prema nama na Drenovi.
Jedino kad ga je ''prigusio'' sa plinom i jednim karbom bio je ''umiljat i mio''. Iako je svako malo zanosio guzu na iole skliskom asfaltu ili nedaj boze soderu.
Po meni - bez spere Kadet C cupe bi bio samo za paljenje guma.
Iako ne kazem da to ne bi volio imati... :cool::agressive::jak:
Caaaak naprotiv... :cool::ghh:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Kas

• Oldschool rookie
    • http://www.go-drift.com
« Odgovori #3 : 06 Prosinca, 2010, 21:08:21 »
Prevelik i pretežak motor u nosu.
Auto bi bio nevozljiv i morao bi ga pojačati zbog dodatne težine i naprijed i straga.

Zaboravi na to.
Turbo sa 4 cilindra, ok, ali ovo, ne.

Offline kađo-c

« Odgovori #4 : 06 Prosinca, 2010, 21:23:57 »
lasta bivši opelaš?:)
frik-ri sad si me samo dodatno zaintrigrirao..a kas me opet spustio na zemlju. To i mene brine..težak nos i vjerojatno preslab prednji kraj+lagan zadnji...:confused:
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline lasta

• Senior member
« Odgovori #5 : 06 Prosinca, 2010, 23:32:56 »
2 kađo-c
bio jesam
malo je težak za kadeta kao što kolega kaže

za rekorda pun pogodak
meni je legao napred za nekih2-3cm
ali bolje bi legao 20 16v turbo
nego li 30i

a ti bi ovak nešto
http://www.youtube.com/watch?v=MI27VMSJpkY
lasta

Offline MantaFan

« Odgovori #6 : 07 Prosinca, 2010, 07:40:46 »
Ma zabij 24V unutra,ko te pita jel vozan il nije :)
HEAVEN IS A PLACE ON EARTH

melquiad

• Gost
« Odgovori #7 : 08 Prosinca, 2010, 07:42:43 »
Prijatelj je imao 3.0 12V u rekordu E coupeu. Getriba je bila od 2.0. Skoro pa neupravljiv je bio jer je bilo poprilicno izazovno drzati auto pod kontrolom

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #8 : 12 Prosinca, 2010, 14:12:06 »
Citat: lasta;200312
2 kađo-c

a ti bi ovak nešto
http://www.youtube.com/watch?v=MI27VMSJpkY

E tako nesto je imao frend Majk, nazalost nemam sliku motora.

Uploaded with ImageShack.us

Uglavnom, auto je bio prebrutalan!!! Nesto nepojmljivo. Sa originalnom ispusnom granom 2x 3-u-1 (auspusi sa obe strane auta) i ovakvim karbovima (ne znam jesu li bili bas ovi sa Lastinog linka, ali... Taj koncept) plus 5-brzinski Getrag...
Ponasanje u voznji je bilo cuuuudoooo... Auto doslovce poludi cim se malo dignu okretaji, moc, moment... Sirova snaga... ZVUUUUUUKKKKKK!!!!! Kad mu das gas i zacujes kako doslovce ŽDERE zrak (a i benzin :lol:) kroz karbove!!! Ma s oprostenjem, je...PIIIP!!!..o ti i elektroniku i turbo... :ne:
Kad si se vozio s Krnjom nije bilo covjeka, nije bilo osobe koja se nije okrenula za autom... Musko, zensko... Staro mlado... Jedino su macke i psi bjezali od auta jer su se bojali zvuka!!! :D
Nikada necu zaboraviti kad je na onom ''majmunskom poluotoku'' u Opatiji kod Bivseg Harboura, Capittana i Galije (sadasnnji Hemingway :pdolje: ) napucao gas a iz onog parka Angiolina poletjelo jato ptica!!! :lol:
Ahhh... Nekada bilo... Sad se samo spominje... :mad::(
Ali kaze barba Milanovic da je 2011. godina preokreta, a sa druge strane Ivo Malo Vitra kaze da nije kriv... :mad:
Ma, ''van s politkun 'z moje butige'' rekao bi pokojni Roko. :)

Ja ti zelim od sveg srca da to uvalis u Kadetta pa makar isao ''svakako samo ne ravno''... :lol: Samo mu izmisli neku šperu. I ne trebas imati trideset i dva karburatora po cilindru. :)

Bio bi to luuuudi Kađo... :palac: Da se pokaze Čolaku i ekipi da se moze jurcati i drugim autima koji se ne zovu Ferrari, Zonda i slično...
« Zadnja izmjena: 12 Prosinca, 2010, 14:14:21 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kađo-c

« Odgovori #9 : 15 Prosinca, 2010, 19:48:51 »
he,he:) hvala svima,ma mene zanima u kombinaciji sa turbinom,šperu već imam,ali me i zanima što bi prednji kraj rekao na to?i kugle koje su rađene za 1.2?kad bih uspio to riješiti ubacivanje 3.0 bi bilo možda pitanje dana..
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline Žein

« Odgovori #10 : 15 Prosinca, 2010, 19:54:47 »
Sad ce me vecina popljuvat al ako upadne komba za garazu u mog City-a ide M30B28

To ce jurit
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

SCARY

• Gost
« Odgovori #11 : 15 Prosinca, 2010, 20:03:10 »
@kađo
ojačaš prednji kraj (obavezno kost) i postaviš most s ovjesom od opela s koga je taj motor;)

Offline kađo-c

« Odgovori #12 : 16 Prosinca, 2010, 09:36:35 »
znam,to bi bilo najbolje ali i najkompliciranije,na kadetu je prednji most najjaća stvar,seleni bi se dali iskemijati,jedino kugle-kad bih njih sredio to bi bilo dovoljno jel one najviše trpe:confused:
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline TheBIG

« Odgovori #13 : 16 Prosinca, 2010, 10:35:25 »
Citat: kađo-c;202314
kugle koje su rađene za 1.2

kakve kugle kada su duple vilice???

Offline kađo-c

« Odgovori #14 : 16 Prosinca, 2010, 16:19:44 »
dvije kugle,po jedna na svakoj vilici.
right!
noo.. its too bad ..
why?