Autor Tema: Auto mojih roditelja  (Posjeta: 205519 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline krntija

Odg: Auto mojih roditelja
« Odgovori #300 : 02 Rujna, 2013, 20:18:21 »
 :pusi: Sad mi je napokon jasno kaj taj hijeroglif predstavlja!  :klinac:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline krntija

« Odgovori #301 : 06 Rujna, 2013, 17:47:36 »
Pljevlja - 1985. Ja (s leve strane) i komšija pored očevog 315. Kupljen nov 1983 u Tehnounionu, Ljubljana. Živeli smo u Crnoj Gori. Išlo se u predstavništvo Tehnouniona u Beogradu da se uplati, a preuzimanje vozila u Ljubljani.
Pitao sam oca koliko je koštalo auto, i zanimljivo je da je tada carina bila 100%. Platiš cenu auta u devizama + još toliko u dinarima za uvozne dažbine.

:cool: I rega je bila PV (Pljevlja) ?? Jel auto prezivio, ako znas??
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Zokaaa

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
« Odgovori #302 : 07 Rujna, 2013, 17:49:36 »
Evo zadnjih pola sata čitam ovaj topic i uživam :)
Ekipa svaka vam čast na slikama i trudu, stvarno se može svega vidjeti.

Nekada se je auto cijenio i bio član obitelji, dok danas svaki "konj" dobije kredit, podigne lovu i uzme neku plastičnu kantu bez duše i karaktera. Sječam se dan danas kad je stari kupio Golfa mk2 GTD sa full opremom (klima,el stakla, retrovizori, šiber, pranje farova, servo..) negdje 1993-94  to je bila fešta od dva dana :)

Inače stari me je kao klinca zarazio sa Volkswagenima, prvi auto koji sam ikad vozio je bio kec koji i dan danas vozi :) I drago mi je :)
Inače sam iz malog mjesta pa ljudima nije jasno šta ja svaki dan imam šarafat po autu i zašto ulažem u staru kantu (mk3 GTI) svaku kunu. Al onda dođemo do onoga da ima ljudi koji razumiju i onih koji ne razumiju ;)

Lijep pozdrav svima uz jednu prigodnu!

<iframe width="420" height="315" src="//" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #303 : 08 Rujna, 2013, 13:29:22 »
Stari kupio Volva 1974. na licitaciji na carini u Rijeci. Volvo je bio slupan (bio završio na krovu) pa ga je stari sam samcat sredio. Inače, bio je u vlasništvu nekog talijanskog lovca koji ga se, nakon što ga je slupao, odrekao. Bilo ih je dosta srebrne boje po Italiji.
Oznaka na maski je B20, oznaka motora. Ovaj je imao 2000 kubika, 75KS sa jednim SU HS6 karburatorom. Bila je i verzija 144s (1,8 i 2,0 motori) sa duplim SU ili Zenith-Stromberg karburatorima.
Pa, u ime starih dana, nabavio si ja obje verzije: 144s iz '68. i 144 iz '69. i čekaju restauraciju  ;D
Ovaj je Volvo 1970. godište , zadnja serija sa takvom maskom.

Pričajući danas na Lokaciji Čije Se Ime Ne Smije Izgovoriti s jednim posjetiteljem, čovjek me upitao zna li se nešto o Volvu kojeg je koristila riječka milicija ranih sedamdesetih, najvjerojatnije isto 144. Priče, slike, sudbina, svejedno... U svakom slučaju, zanimljiv podatak, sjećam se sanitetskih Volva (jedan je uvijek bio parkiran na stadionu Vardara kad su bili prijenosi nogometa iz Skopja), ali ne i milicijskih...
Via Ciro Menotti 322

Offline goran16v

« Odgovori #304 : 13 Rujna, 2013, 19:30:40 »
Sjecam se ja sanitetskog BG Hitne Pomoci iz djecije serije Cik pogodi ko sam u epizodi bolnicarima.

Offline boscha

• Senior member
  • Vozilo:: BMW 315 E21
« Odgovori #305 : 14 Rujna, 2013, 15:39:46 »
:cool: I rega je bila PV (Pljevlja) ?? Jel auto prezivio, ako znas??

Uh...iskreno mislim da je jeste, ali da je u jako lošem stanju....Da li veruješ da ja pamtim svaki detalj tog auta, jer mi se toliko urezalo uz sećanje I zaludelo me za ceo život za BMW....Da, registracija je bila PV, Pljevlja 101-11, bio je to prvi BMW u Pljevljima. Kad ga je otac dovezao negde polovinom marta 1983 ja sam imao 5 godina. Tad je to već bio model na zalasku, jer je iste godine izašao E30 - kockica, ali moji su roditelji kao prosečna jugoslovenska porodica nekako "skrpili" novac za odlazeći model E21 - 315, ali nov jbg :-) Otac mi je rekao da je koštao auto 17800 DEM + još toliko u dinarima za carinu I porez. Do 1991 smo živeli u Pljevljima I jasno se sećam da je do tada bio prešao 55.000km - uglavnom vožnja po malom gradu, 2 puta godišenje u Beograd I Dubrovnik I to je to. E 1991 smo se preselili u Beograd, počinju one nesretne 90-te godine, I auto počinje polako da propada - slabo se vozi, nema vise garažu, benzin loš, ulje lose ma katastrofa...Tako negde 1997, kad je sve to prošlo, auto je već imao oko 150.000 I radili smo mu generalnu motora I sredili ga, ali je limarijski bio ozbiljno načet - Inače u Beogradu je nemoguće očuvati auto ukoliko nemate garažu I ukoliko ga koristite za svakodnevnu upotrebu, a to je bio slučaj sa našim 315. U međuvremenu 1996 sam ja dobio vozačku dozvolu a brat malo ranije - 1993 pa smo počeli I nas dvojica da ga vozimo...Sve u svemu, auto smo prodali 2002-ge nakon 20 godina kod nas...Kasnije je ponovo prodat I poslednji podatak o vlasniku imam iz 2005-te godine. Sećam se čak I broja šasije tog auta - 8568612, toliko mi se sve urezalo u mozak :-) Ako je danas preživeo, verujem da je u jako lošem stanju, razmišljao sam jedno vreme da probam da ga pronađem I vratim tamo gde I pripada I da ga sređujem, ali u međuvremenu kao uspomenu na E21 uzeo sam jedan 320/6 I krenuo u vraćanje u originalno stanje. Što se njega tiče radim ga već 3 godine I tu sam negde pri kraju....A za ovim 315, šta da Vam kažem - duša me boli...to je auto koje podseća na detinjstvo, na odrastanje, podseća na SFRJ, podseća na neko lepše I sretnije vreme.....

Offline krntija

« Odgovori #306 : 14 Rujna, 2013, 18:47:25 »
E 1991 smo se preselili u Beograd, počinju one nesretne 90-te godine, I auto počinje polako da propada - slabo se vozi, nema vise garažu, benzin loš, ulje lose ma katastrofa...Tako negde 1997, kad je sve to prošlo, auto je već imao oko 150.000 I radili smo mu generalnu motora I sredili ga, ali je limarijski bio ozbiljno načet - Inače u Beogradu je nemoguće očuvati auto 

:klinac:  e dobro si opisal celi zivot svojeg BMW-a!! Jos ako imas koju fotku iz Beogradskog zivota tog BMW-a sa BG tablicama, slobodno stavi!! :sun_bespectacled:

Offline krntija

« Odgovori #307 : 06 Studenoga, 2013, 19:06:14 »
 :kiwi-fruit: ljeto 1972., bili smo u Puli na odmoru pa evo jedne turisticke sa par kolica!  :klinac:

Offline goran16v

« Odgovori #308 : 07 Studenoga, 2013, 19:21:15 »
VW Variant ni manje ni vise nego iz samog Wolfsburga!

Offline krntija

« Odgovori #309 : 07 Studenoga, 2013, 19:33:00 »
VW Variant ni manje ni vise nego iz samog Wolfsburga!
   :cop: zbilja, nisam ni primetil; novinari su i onda dobijali aute na testiranje i besplatno se furali na sve strane svijeta!  :koo-koo:

Offline renault 4 tl 1981

« Odgovori #310 : 08 Studenoga, 2013, 22:32:00 »
Vrijeme kada se još moglo parkirati na Portarati.
Život je kratak da bi trošio vrijeme na budale.

Offline krntija

« Odgovori #311 : 10 Veljače, 2014, 20:20:29 »
Ja imam slika kolko hoćeš od 1947 na ovamo,od starog pa mene,ali nemam pojma kak bi to skeniral i metnul na forum,jedino da mi netko dođe  i pomogne.Ima Jeep Vilis,TA, Olimpia Julka,pa NSU max,Nsu Pretis ,DKV1000s,Dkv Junior,Fičeka kontraša,Tristača,Fiata 850svih modela ,125p,Embička ,Shevroleta repaša,itd.Sve su slike iz doba kada su ti auti bili kod nas u vlasništvu.
Ajmo kolega DEDA, se je kaj skupilo, naslo, sortiralo?? Pa da to poslikam i tu postavim ak se ima hrabrosti da javnost vidi vozni park iz proslosti!! :drinks:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #312 : 10 Veljače, 2014, 20:56:05 »
Jesam,samo kaj sam to nekam spremil,pa moram opet tražiti.Moram otići kod starog i ponovo sve prekopati,ima papira i slika pune hrpe.Stari baš ne voli da mu čeprkam bez njega,da nebi našel slike od šoca iz mladosti.

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #313 : 10 Veljače, 2014, 21:52:10 »
Da se osvrnem na Wolfsburgera od prije par postova gore, to je u stvari Volkswagen 412 ili po tvorničkoj oznaci typ 4 za razliku od onog što mi kolokvijalno zovemo Variant a to je VW 1600 TL u tri karoserijske izvedbe tj. tvornički typ 3 (hatcback, notchback i trovratni karavan ili Variant) Inače 412 je ultrarijetka pojava na našim prostorima i pravi dragulj za sačuvat! M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #314 : 11 Veljače, 2014, 01:42:03 »
deda kad bus na kvartu se javi za coca colu, ja ti skeniram slike i snimim na cd za badava, pa bus imal sve slike sa autima u digitalnom formatu, i mos delat s njima kaj oces onda  :good: i nas pocastit na forumu da pasemo oci na siguran sam poveci vozni park kaj je prosel kroz vase dvoriste  :good: