I rega je bila PV (Pljevlja) ?? Jel auto prezivio, ako znas??
Uh...iskreno mislim da je jeste, ali da je u jako lošem stanju....Da li veruješ da ja pamtim svaki detalj tog auta, jer mi se toliko urezalo uz sećanje I zaludelo me za ceo život za BMW....Da, registracija je bila PV, Pljevlja 101-11, bio je to prvi BMW u Pljevljima. Kad ga je otac dovezao negde polovinom marta 1983 ja sam imao 5 godina. Tad je to već bio model na zalasku, jer je iste godine izašao E30 - kockica, ali moji su roditelji kao prosečna jugoslovenska porodica nekako "skrpili" novac za odlazeći model E21 - 315, ali nov jbg :-) Otac mi je rekao da je koštao auto 17800 DEM + još toliko u dinarima za carinu I porez. Do 1991 smo živeli u Pljevljima I jasno se sećam da je do tada bio prešao 55.000km - uglavnom vožnja po malom gradu, 2 puta godišenje u Beograd I Dubrovnik I to je to. E 1991 smo se preselili u Beograd, počinju one nesretne 90-te godine, I auto počinje polako da propada - slabo se vozi, nema vise garažu, benzin loš, ulje lose ma katastrofa...Tako negde 1997, kad je sve to prošlo, auto je već imao oko 150.000 I radili smo mu generalnu motora I sredili ga, ali je limarijski bio ozbiljno načet - Inače u Beogradu je nemoguće očuvati auto ukoliko nemate garažu I ukoliko ga koristite za svakodnevnu upotrebu, a to je bio slučaj sa našim 315. U međuvremenu 1996 sam ja dobio vozačku dozvolu a brat malo ranije - 1993 pa smo počeli I nas dvojica da ga vozimo...Sve u svemu, auto smo prodali 2002-ge nakon 20 godina kod nas...Kasnije je ponovo prodat I poslednji podatak o vlasniku imam iz 2005-te godine. Sećam se čak I broja šasije tog auta - 8568612, toliko mi se sve urezalo u mozak :-) Ako je danas preživeo, verujem da je u jako lošem stanju, razmišljao sam jedno vreme da probam da ga pronađem I vratim tamo gde I pripada I da ga sređujem, ali u međuvremenu kao uspomenu na E21 uzeo sam jedan 320/6 I krenuo u vraćanje u originalno stanje. Što se njega tiče radim ga već 3 godine I tu sam negde pri kraju....A za ovim 315, šta da Vam kažem - duša me boli...to je auto koje podseća na detinjstvo, na odrastanje, podseća na SFRJ, podseća na neko lepše I sretnije vreme.....