Autor Tema: Auto mojih roditelja  (Posjeta: 205806 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online krntija

Odg: Auto mojih roditelja
« Odgovori #510 : 18 Ožujka, 2021, 00:39:48 »
dkw f102, jel bela boja ili neka druga nijansa?
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline hary

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: P206, Fiat Tempra
« Odgovori #511 : 18 Ožujka, 2021, 16:36:21 »
dkw f102, jel bela boja ili neka druga nijansa?
Bijela s crnim krovom, mislim da je bio vinil, ali nisam siguran.
Life is too short to drive boring cars

Online krntija

« Odgovori #512 : 18 Ožujka, 2021, 18:19:32 »
Nije vinil, u to doba su bila lakiranja dvobojna! Vinil je postao popularan oko 70-te
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

The following users thanked this post: hary

Offline tom-127

« Odgovori #513 : 14 Travnja, 2021, 22:06:38 »
Mislim da nije auto mog oca, Al budući da je on na fotki neka ga ovdje. Pitati ću ga ovih dana o tom autu.

<br /><br />

Online krntija

« Odgovori #514 : 14 Travnja, 2021, 22:41:01 »
Izgleda mi slikano na Sljemenu, AR bez rege, mjesto je za malu Taljanku ali je nema, bilo je takvih tada po Zagrebu  nekoliko , nije prevelik raritet za ono doba.

Online krntija

« Odgovori #515 : 15 Travnja, 2021, 16:52:31 »
Bas se setil jedne dogodovstine sa ovim sporckim Alficama iz 80-h!! Furam se ja bajkom po Hajnclovoj pocetak 80-tih , bio u potragi za starudijom da cupam znakove, jos me nisu zanimali celi auti, samo ti mali dragulji, dojdem do nekog zapustenog i otvorenog dvorista , kuca rusevna , slicna situacija ko sa onom zelenom Stojkom samo par desetljeca ranije  :biggrin:, i vidim  ja neke crne skoro zgorele krntije u raspadu, kad ono bas dva komada ovih malih Alfica iz cca 60-te , malo pronjuskam i razocaram se, vec su svi ukrasi i znakovi poskidani, al sam bio ljut a u zbirci su mi bas falili ti zmijski simboli iz Milana!! Kuca je bila prije Zastavinog kompleksa , nedugo zatim sve poruseno a Alfe valda cigani odvukli!!
Uvjek se rado prisjetim te ALFA lokacije, nazalost jos tada nisam baratao fotografijom pa nisam nista ovjekovjecio!!

Online krntija

« Odgovori #516 : 17 Rujna, 2021, 13:43:24 »
Ima li sta novonaslih prastarih fotki za ovu rubriku, fotke ili diasi iz vasih starih foto-albuma ili kutija???  :smajlold:

Offline Mario_Merc

• Oldschool member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Mercedes W124 200d
« Odgovori #517 : 20 Rujna, 2021, 10:08:09 »
Evo i moga doprinosa ovoj rubrici.

Iz rodilišta, 1978., doma sam došao u ovoj bijeloj ptici. Običaj pokojnog tate bio je obaviti "počasno slikanje" sa autom prije prodaje istoga pa je tako nastala i ova slika. Uslikana je 1981., na parkiralištu tvornice "Rade Končar" u Baštijanovoj ulici u Zagrebu. Na slici smo naš pokoni otac, moja sestra i ja.
NSU Prinz 1200C (godinu proizvodnje ne znam)

Bijelu pticu zamjenio je "komodorac". Kupljen na nekoj dražbi američkih diplomata 1980 godine. Vozili smo ga do 1988 godine. Ova slika je nastala na istoj lokaciji kao i prethodna, povod je bio isti - prodaja, a godina je bila 1989. Na slici smo Opel i ja.
OPEL Commodore (iz 1968. godine, 2500ccm, 117ks, šestak, boja plava kao neka tirkizna)

Opela je nasljedio ovaj ljepotan. Tata je spletom raznoraznih sretnih okolnosti kupio novog merkana w124. Njega nismo prodali do danas. Još uvijek čekam priliku (slobodno vrijeme) da ga predstavim u "garaži" i počnem se ozbiljnije baviti njime. Slika je nastala 1989 na trajektu koji ide na sjećam se gdje, ali konačni cilj je bio Budva u Crnoj Gori. Na slici smo moja majka, sestra i ja.
Mercedes w124 200D (iz 1988. godine, 2000ccm, 72ks)

Obzirom da se na slici gore auto baš ne vidi dobro - evo još jedne, novije slike. Od travnja 1988. (kada smo ga kupili i dovezli od zastupnika za Mercedes, za Jugoslaviju, u Ljubljani) do danas - taj auto boravi u ovoj garaži, u Zagrebu na trešnjevci.

Pozdrav svima....

The following users thanked this post: jeep frik

Online krntija

« Odgovori #518 : 20 Rujna, 2021, 11:46:16 »
Odlican prikaz familjiarnog voznog parka!! Mnoge slike s pocetka ove rubrike su nestale, pa ako su neki stari forumasi jos s nama, a da im se ponovo naci i staviti te slike , nece bit naodmet , vec zanimljivo prvenstveno novijim forumasima koji nisu imali prilike vidjet te originalne fotke YU voznog parka iz privatnih albuma!!

Offline tempo gti

« Odgovori #519 : 20 Rujna, 2021, 15:37:50 »
odlicne fotografije, odmah sam pokazao tati prve dvije jel je on radio upravo u koncaru na bastijanovoj pune 44 godine i s odusevljenjem se prisjetio kako je nekada sve bilo :) jel i tebi tata mozda radio tamo kad ste slikali sve tamo
vozim zastava tempo 1.3 efi
ZASTAVA the best cars of al time

[/URL]

Online krntija

« Odgovori #520 : 02 Siječnja, 2022, 20:06:04 »
 :smajlold: Nesto zamrla ova tema, stare slike nestale a novi clanovi imaju slabo fotki sa autima iz djetinjstva! Zato idemo isponova, moje fotke su vec stavljane pred 10-tak godina ali su nestale pa cu pokoju opet stavit ako ih jos ima na zivotu.
Ova mi je jako draga jer je u koloru a u to doba se uglavnom slikalo CB filmom. U koloru je jer je dijapozitiv, slikano 1970. u Zagrebu, Skoda 1000 MB . tamno zelena boja , 1. auto u familiji! Na blatobranu stoji slonic tonic sa limenim bubnjem, meni omiljena igracka tog doba! Slikano u Racicevoj ulici. Auto je kupljen 1968. malo rabljen a proizveden 1966., jednom ukraden ( posudjen) i ostavljen u Novom Zagrebu na parkingu; to je tada bilo u modi, ljudi se provozali pa auto ostavili dok im dosadila voznja ili nestalo benzina!! :big_boss:

image sharing sites

The following users thanked this post: Insima_RS

Online krntija

« Odgovori #521 : 11 Siječnja, 2022, 21:31:11 »
  :kokice: Sa Skode iz 60-tih preci cemo u 1979. godinu kad je moja familija kupila ganc novi, tek izasao na trziste , Renault 18 TL, bio je medju prvima u Zagrebu na cesti pa je nerijetko bilo zapitkivanje ostalih vozaca na semaforu o mogucoj prodaji Renolceka!! Naravno, moglo se dobro zaraditi prodajom malo rabljenog jer se za novi tada cekalo oko godinu dana pa su se potezale veze kod narucivanja!! Nesto slicno ko u DDR-u ali puno kraci rok isporuke  (DDR cca. 10 god.)!! Znam da smo ga i mi kupili preko veze , pa tako nije bilo govora o nekoj preprodaji bez obzira na neku zaradu, trebao nam je tada dobar i pouzdan auto za putovanja prek granice i slicno!! Kod nas je ostao oko 5 godina! Slikano na Petrovoj ulici , negdje prema Bukovackoj!!  ZG 341-576, sredina 79" , da lociramo brojcano stanje. Prema tablicama familijarnog voznog parka uvjek odredjujem cca godine neke rege po autima sa starih fotografija i obicno bude dosta tocno!!

The following users thanked this post: alfa fun

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #522 : 11 Siječnja, 2022, 22:59:38 »
1.4?
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Online krntija

« Odgovori #523 : 11 Siječnja, 2022, 23:06:49 »
1.4?
Da! Mislim da je samo taj jedan model bio u ponudi, oni jaci su bili samo na zapadu za kupit! Karavana pogotovo nije bilo u Jugi u ponudi!

Offline goran16v

« Odgovori #524 : 14 Siječnja, 2022, 03:49:10 »
Da! Mislim da je samo taj jedan model bio u ponudi, oni jaci su bili samo na zapadu za kupit! Karavana pogotovo nije bilo u Jugi u ponudi!

Naš je bio također prva serija, mislim da je bio 1981. god, šerpa plavi, 3 šarafa na točkovima, krom branici, bez naslona za glavu. I da, ganjala se veza u IMV-u, ovaj put invalidska povlastica mog djeda. Taj auto je imao čudnu sudbinu, 1992. godine je završio bukvalno kao izbjeglica u Švedskoj. Ujak je sa porodicom pobjegao iz Trebinja i kad su se presabrali da nemaju toliko novaca za 4 avionske karte sjeli su u auto i raspalili do Švedske. Taj auto se vozio još 10 god kad ga je neki metuzalem u Vitari stigao odozada na semaforu i poslao na otpad. Kad je ujak prilikom odštetnog zahtjeva ispričap priču, priložio račun kad je kupljen nov u Novom Mestu, jugoslovenske TB * 12-60 tablice sa kojima je došao u SWE, osiguravajuće društvo je procjenilo i "sentimentalnu" vrijednost auta za vlasnika pa su isplatili cifru u protuvrijednosti novog Renaulta Meganea.