Evo i moga doprinosa ovoj rubrici.
Iz rodilišta, 1978., doma sam došao u ovoj bijeloj ptici. Običaj pokojnog tate bio je obaviti "počasno slikanje" sa autom prije prodaje istoga pa je tako nastala i ova slika. Uslikana je 1981., na parkiralištu tvornice "Rade Končar" u Baštijanovoj ulici u Zagrebu. Na slici smo naš pokoni otac, moja sestra i ja.
NSU Prinz 1200C (godinu proizvodnje ne znam)
Bijelu pticu zamjenio je "komodorac". Kupljen na nekoj dražbi američkih diplomata 1980 godine. Vozili smo ga do 1988 godine. Ova slika je nastala na istoj lokaciji kao i prethodna, povod je bio isti - prodaja, a godina je bila 1989. Na slici smo Opel i ja.
OPEL Commodore (iz 1968. godine, 2500ccm, 117ks, šestak, boja plava kao neka tirkizna)
Opela je nasljedio ovaj ljepotan. Tata je spletom raznoraznih sretnih okolnosti kupio novog merkana w124. Njega nismo prodali do danas. Još uvijek čekam priliku (slobodno vrijeme) da ga predstavim u "garaži" i počnem se ozbiljnije baviti njime. Slika je nastala 1989 na trajektu koji ide na sjećam se gdje, ali konačni cilj je bio Budva u Crnoj Gori. Na slici smo moja majka, sestra i ja.
Mercedes w124 200D (iz 1988. godine, 2000ccm, 72ks)
Obzirom da se na slici gore auto baš ne vidi dobro - evo još jedne, novije slike. Od travnja 1988. (kada smo ga kupili i dovezli od zastupnika za Mercedes, za Jugoslaviju, u Ljubljani) do danas - taj auto boravi u ovoj garaži, u Zagrebu na trešnjevci.

Pozdrav svima....