Autor Tema: Lada Niva  (Posjeta: 35421 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Matej123

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi 80 "78, buba "72, T2 "78, Tomos A3, 4T, 15SLC, NSU 175&250...
Lada Niva
« : 05 Siječnja, 2011, 22:05:03 »
:cool::pda:

1.

Jos kao klinci brat i ja smo sanjarili o off-road strojevima....
Ja sam bio 5. razred osnovne skole kad smo brat i ja kupili truljavu bubu od koje bismo radili buggy-a... taj proces izrade je trajao gotovo godinu dana...
Poceli smo od ovog:

i na kraju taj buggy izgleda ovako:

To su slike od mozda prije godinu dana, dosta toga se promijenilo na tom buggy-ju, za pocetak nije taj motor, nisu naprijed maglenke i stavljeni su neki satovi....

2.

Veeeeeelika pauza nakon buggy-ja, drugi off-road projekt od prije godinu dana pripisujem burazu i njegovom tomosu,

Uglavnom masina je oko 5 ks i 80 ccm, to bi bio apn 6

3.

Iiiiiiiiiii nesto sto nam dolazi sutra, plave je boje, ima poprilicno rupa iz kojih rastu trave, ima 1600 ccm i ono najbitnije 4X4 pogon, cak ima kuku i siber,

Predstavljamo vam novu hrpu trulog lima kojeg cemo postepeno pretvarati u off-road mrcinu kojoj nece biti ravnog..... :lol:

Trenutno nemam vise slika, bit ce sutra i tokom radova.....

U planu nam je dotjerat limarju, ovaj motor kojeg nitko nemoze napojiti zamijeniti nekim dizelom i tako neke sitnice malo, podignuti i usminkati...

:piva:

Offline cvik

• Senior member
Lada Niva
« Odgovori #1 : 06 Siječnja, 2011, 00:28:17 »
Jesi razmišao o tome da sve staviš na hrpu, prodaš na kile i nastaviš sanjariti?

Offline deda

• Antique Member
Lada Niva
« Odgovori #2 : 06 Siječnja, 2011, 09:16:28 »
Ide u nju motor od puga 1,9 ili 1,9 td.Čak ih je bilo za kupiti takvih novih.Sa 1,9 at koštala je 122 000 kn.

Offline kađo-c

Lada Niva
« Odgovori #3 : 06 Siječnja, 2011, 09:30:41 »
Citat: cvik;206751
Jesi razmišao o tome da sve staviš na hrpu, prodaš na kile i nastaviš sanjariti?

kad bismo tak razmišljali onda bi ovaj forum bio nepotreban :)
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline cvik

• Senior member
Lada Niva
« Odgovori #4 : 06 Siječnja, 2011, 09:37:42 »
Citat: kađo-c;206768
kad bismo tak razmišljali onda bi ovaj forum bio nepotreban :)

Ovo je daleko od bagija i off road vozila, ova hrpa smeća nema veze na sa čim a najmanje sa oldschoolom, NHF, to je samo moje mišljenje.

Offline Vix

• Senior member
Lada Niva
« Odgovori #5 : 06 Siječnja, 2011, 11:04:08 »
...nek je tvoje mišljenje...al zgodnije bi bilo da ga zadržiš za sebe
ovo i spada pod sekciju nomadi...

Matej..nisi jedini koji se s malo uložene love pošteno izgušta..a onaj tko se nije skinuo s asfalta to nemože shvatiti..i nema milije kad nakon tjedan dana šarafljenja s ekipom i druženja odeš u blato i zamažeš se ko svinja

ove godine nikak da odem u neku offroad avanturu...al zato sam nabavio još jednu Nivu i činim sve da postane dizel

da peugeot paše na nivu su priče..serijski je išao s međupločom koju je nemoguće nabaviti...a ako ju ideš radit...onda ti je svejedno, jer tada ti paše svaki motor

ciccio-75

• Gost
Lada Niva
« Odgovori #6 : 06 Siječnja, 2011, 11:06:15 »
zal mi otkako sam prodao nivu.......

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Lada Niva
« Odgovori #7 : 06 Siječnja, 2011, 11:28:34 »
Pa sad... Necu nikome ''drzati lojtru'', ali... Izgleda da je ovaj forum ili bijedna kopija svih onih preradi-rezi-kastomiziraj aute sa Discoverya ili smo svi mi retardirani ili koji bog... :eek:
Po meni... Sta je lose sa tim Buggyem..? Jest da nije Buggy, ali... Decki su slijedili neki svoj film, neku svoju briju... Nabavili nesto sto i Amigaboj smatra PREtrulim i od toga sklepali neku svoju livada-jurilicu.
I da je samo gledao sa tih ''balavih'' malo godina dok je bio u 5. razredu (ne mislim nista lose sa ovim ''balavih'') da nije nista ni prisarafio, ni lupuo cekicem - po meni je to vrijedno paznje.
Ovaj forum ima milijardu clanova, ali me samo interesira koliko ima uistinu majstora koji se necim bave konkretno. Koliko bi ljudi moglo, znalo, imalo volje i vremena sklepati ovakvo vozilo? Iskreno, evo ja prvi ne bi mogao. Bar ne sam.
Ja variti ne znam. I sta sad, hoce li me Kowalski ili Gear banovati, ili mi skinuti onu etiketu ''Senio membera?'' Ja ne znam lakirati auto. Znam ofarbati felgu, neki poklopac, znam slomiti neki hrdavi saraf i tako to. Pitam se samo koji Bog uopce trazim na ovom forumu...? :confused:
Koliko sam puta vidio neki komad zeljeza kojega neki od nasih forumasa zovu ''alat''ili ''priprema''...? A ono, neka ploca sa rupom na kojoj je navarena neka zarezana sipka. I to,. zavarena nikako - da se razumijemo, jer po mojim standardima (inace sam podvodni varioc inoxa, gusa, aluminija i slicnih stvari - specijalista za zavariti kuku na olopini Titanica) to nije var, nego samo neka hrpa troske koja, eto, drzi... Koliko puta smo vidjeli kako netko drzi brusilicu u krivoj ruci i to bez zastinih naocala, pa nikome nista. Bar je prljav, ima volje strugati po limu, ima volje vaditi spenu iz ociju. I svaka mu cast.
I onaj Amiga cudni... Pola toga nije ''napravio kako treba'' a gle cuda - na autu vise ne raste plijesan... :palac:  I nije vise zakopan pola metra u njivu.
Neka se sad nitko ne naljuti - niti ikoga pljujem, niti ikome ''cuvam leda'' - samo nekako zborim ono sto mi je na pameti.
Ni meni se buggy ne svida, ja bi to napravio drugacije :D:D ali ako je deckima gust imati neku svoju off road pilu - neka imaju. Jest da mene, kao planinara, alpinistu i markacistu,ljubitelja prirode zdere kad netko po planini dere kroserom, ali... Dok im god zakon to dopusta - neka se vozi. Ne mogu ih bacati sa klisure :lol:
Tako da... Sta drugo reci, neeeegoooo... Kako onaj Tomos moze imati 5 KS? :eek: Ako je 80ccm, to je CTX (a ima poklopac cilinda za prisiljeno zracno hladenje?? :eek: :eek: ) ili nesto slicno sa klipom 46 (opet - kako ima poklopac preko cilindra?)  Pa ono, oklen 5 KS, bratko...? :)
Ja sam, kao klinjo, jedino uspio iskemijati pod poklopcem cilindar od barke (glodani blokovi - nije cilindar tokaren izvana) sa klipom 44 od motorne pile. Pa zato pitam... :)
« Zadnja izmjena: 06 Siječnja, 2011, 11:39:12 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Matej123

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi 80 "78, buba "72, T2 "78, Tomos A3, 4T, 15SLC, NSU 175&250...
Lada Niva
« Odgovori #8 : 06 Siječnja, 2011, 11:41:02 »
Ehehe, tomos ima pricu za sebe, to ti je apn masina sa cilindrom od vanbrodskog 4.8ks, bruseni su kanali ima 24mm karb, rezonantni auspuh pravljen da ima snage na svim obrtajima.Eto tu se skriva 5ks ;)

Dobro nije bas pravi buggy, namjenjen je za voznju po livadama, poljima i tako.Ali kako da ga onda zovem?
Hehe....

:piva:

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
Lada Niva
« Odgovori #9 : 06 Siječnja, 2011, 13:07:37 »
Citat: frik-ri;206789
Kako onaj Tomos moze imati 5 KS? :eek: Ako je 80ccm, to je CTX (a ima poklopac cilinda za prisiljeno zracno hladenje?? :eek: :eek: ) ili nesto slicno sa klipom 46 (opet - kako ima poklopac preko cilindra?)  Pa ono, oklen 5 KS, bratko...? :)
s obzirom da je ono cini mi se apnova masina,triba bi imat veci klip od 46 za 80 ccm jer apn ima manji hod klipa od ctx-a...a 5 ks moze i iz 50 ccm izvuc,BT je ima 5 ks iz 50 ccm,al na bt cilindar opet ne stane kapa jer ima velika rebra na cilindru,ka stari automatic...:D

Offline Števa 071

Lada Niva
« Odgovori #10 : 06 Siječnja, 2011, 13:14:35 »
Citat: frik-ri;206789
Pa sad... Necu nikome ''drzati lojtru'', ali... Izgleda da je ovaj forum ili bijedna kopija svih onih preradi-rezi-kastomiziraj aute sa Discoverya ili smo svi mi retardirani ili koji bog... :eek:
Po meni... Sta je lose sa tim Buggyem..? Jest da nije Buggy, ali... Decki su slijedili neki svoj film, neku svoju briju... Nabavili nesto sto i Amigaboj smatra PREtrulim i od toga sklepali neku svoju livada-jurilicu.
I da je samo gledao sa tih ''balavih'' malo godina dok je bio u 5. razredu (ne mislim nista lose sa ovim ''balavih'') da nije nista ni prisarafio, ni lupuo cekicem - po meni je to vrijedno paznje.
Ovaj forum ima milijardu clanova, ali me samo interesira koliko ima uistinu majstora koji se necim bave konkretno. Koliko bi ljudi moglo, znalo, imalo volje i vremena sklepati ovakvo vozilo? Iskreno, evo ja prvi ne bi mogao. Bar ne sam.
Ja variti ne znam. I sta sad, hoce li me Kowalski ili Gear banovati, ili mi skinuti onu etiketu ''Senio membera?'' Ja ne znam lakirati auto. Znam ofarbati felgu, neki poklopac, znam slomiti neki hrdavi saraf i tako to. Pitam se samo koji Bog uopce trazim na ovom forumu...? :confused:
Koliko sam puta vidio neki komad zeljeza kojega neki od nasih forumasa zovu ''alat''ili ''priprema''...? A ono, neka ploca sa rupom na kojoj je navarena neka zarezana sipka. I to,. zavarena nikako - da se razumijemo, jer po mojim standardima (inace sam podvodni varioc inoxa, gusa, aluminija i slicnih stvari - specijalista za zavariti kuku na olopini Titanica) to nije var, nego samo neka hrpa troske koja, eto, drzi... Koliko puta smo vidjeli kako netko drzi brusilicu u krivoj ruci i to bez zastinih naocala, pa nikome nista. Bar je prljav, ima volje strugati po limu, ima volje vaditi spenu iz ociju. I svaka mu cast.
I onaj Amiga cudni... Pola toga nije ''napravio kako treba'' a gle cuda - na autu vise ne raste plijesan... :palac: I nije vise zakopan pola metra u njivu.
Neka se sad nitko ne naljuti - niti ikoga pljujem, niti ikome ''cuvam leda'' - samo nekako zborim ono sto mi je na pameti.
Ni meni se buggy ne svida, ja bi to napravio drugacije :D:D ali ako je deckima gust imati neku svoju off road pilu - neka imaju. Jest da mene, kao planinara, alpinistu i markacistu,ljubitelja prirode zdere kad netko po planini dere kroserom, ali... Dok im god zakon to dopusta - neka se vozi. Ne mogu ih bacati sa klisure :lol:
Tako da... Sta drugo reci, neeeegoooo... Kako onaj Tomos moze imati 5 KS? :eek: Ako je 80ccm, to je CTX (a ima poklopac cilinda za prisiljeno zracno hladenje?? :eek: :eek: ) ili nesto slicno sa klipom 46 (opet - kako ima poklopac preko cilindra?) Pa ono, oklen 5 KS, bratko...? :)
Ja sam, kao klinjo, jedino uspio iskemijati pod poklopcem cilindar od barke (glodani blokovi - nije cilindar tokaren izvana) sa klipom 44 od motorne pile. Pa zato pitam... :)
Potpis na ovo sve.:palac:
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline Laniva

• Antique Member
Lada Niva
« Odgovori #11 : 07 Siječnja, 2011, 09:36:01 »
Samo naprijed,, nedaj se tuđem "jal-u" ;).. ako nešto nije jasno oko Nivuške javi :palac:

Offline kađo-c

Lada Niva
« Odgovori #12 : 07 Siječnja, 2011, 15:16:21 »
Citat: Vix;206784
...nek je tvoje mišljenje...al zgodnije bi bilo da ga zadržiš za sebe
ovo i spada pod sekciju nomadi...

Matej..nisi jedini koji se s malo uložene love pošteno izgušta..a onaj tko se nije skinuo s asfalta to nemože shvatiti..i nema milije kad nakon tjedan dana šarafljenja s ekipom i druženja odeš u blato i zamažeš se ko svinja

ove godine nikak da odem u neku offroad avanturu...al zato sam nabavio još jednu Nivu i činim sve da postane dizel

da peugeot paše na nivu su priče..serijski je išao s međupločom koju je nemoguće nabaviti...a ako ju ideš radit...onda ti je svejedno, jer tada ti paše svaki motor

u nivu i nije toliki problem dizel ugurati,ima odvojeni reduktor tako da paše skoro svaki motor sa 4 cilindra sa getribom,malo obratiš pozornost na karter i prednji diferencijal.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Laniva

• Antique Member
Lada Niva
« Odgovori #13 : 07 Siječnja, 2011, 15:27:51 »
Citat: kađo-c;207063
u nivu i nije toliki problem dizel ugurati,ima odvojeni reduktor tako da paše skoro svaki motor sa 4 cilindra sa getribom,malo obratiš pozornost na karter i prednji diferencijal.

I mora biti uzdužno položen, tj.. iz RWD auta ili kemija sa međupločom na getribu sa izlazom za kardan. :palac:Ili međuploča na Nivinu getribu no onda očekuj znatno nižu krajnu brzinu, ali i zavidan stroj na terenu sa takvim omjerom ;)

Offline flafy

« Zadnja izmjena: 07 Siječnja, 2011, 17:05:18 flafy »
I LOVE ŠPEK & LUK,ŠARAFIM PO TRKAMA