Autor Tema: auti iz milicije/policije  (Posjeta: 128913 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikola_abarth

Odg: auti iz milicije/policije
« Odgovori #135 : 28 Ožujka, 2016, 21:29:36 »
super su slike!! što se tiče branika na stojadinu, ovdje se pisalo da su i iz tvornice znali izaći kao mix svega i svačega..

a i ostatak teme je zakon.. baš se lijepo nasmije čovjek na pismenost organa reda, kad u jednoj riječi uspije fulat č/ć i ije/je  :biggrin2:

izradio sam ga po siječanju ljudi

Offline Presretac

• Senior member
  • Spol: Muški
« Odgovori #136 : 28 Ožujka, 2016, 21:53:49 »
super su slike!! što se tiče branika na stojadinu, ovdje se pisalo da su i iz tvornice znali izaći kao mix svega i svačega..

a i ostatak teme je zakon.. baš se lijepo nasmije čovjek na pismenost organa reda, kad u jednoj riječi uspije fulat č/ć i ije/je  :biggrin2:$
[/quote
Hehehe lako za pravopisne pogreške,bitno da znam kaznu napisat ,hehehe..

Offline goran16v

« Odgovori #137 : 28 Ožujka, 2016, 22:18:13 »

Mix svega i svacega je poceo nekad 83 sa GT/GTL-om, prije toga se jasno znalo sta ide na koji model. Branik sa gumenom lajsnom po duzini je isao iskljucivo na model Z 101 L od 76 do 79. Do 76. oba modela i Standard i De Luxe su imali branike sa vertikalnim odbojnicima, od 76 do 79. branike sa odbojnicima je imao model Z 101 Standard tj Z 101 B. Od 79 do 83 svi modeli su imali isti branik, bez odbojnika sa plasticnim zavrescima. Nakon 83. krece miksanje, i na GT i GTL modele su znali biti hromirani branici (mada su u pravilu isli samo na GTL-a), u GTL-u su isporucivani bez pravila 2 vrste volana, slican kao kod Conforta/Mediretana samo vbez proreza na krakovima i veceg precnika i iz Z 128. Na Skalama je nastavljena ista stvar, kombinacije volana, dubokih i obicih branika, retrovizora itd...

Offline Renegade

« Odgovori #138 : 29 Ožujka, 2016, 00:01:22 »
I milicija je kombinirala s rabljenim dijelovima. U Zadru su uredno koristili dijelove s razbijenih ili otpisanih vozila bez problema. Isto tako su kupovali branik za stojadina kojeg je mogao zavidati odmah pa ako je i bio razlicit u detaljima nije se nitko zbog toga uzbudjivao.

Bijelog silta se ne sjecam da ga je itko nosio u Zadru, svi su imali s crnim siltom, saobracajni (ilitiga prometni) su imali jos i bijelu navlaku, motoristi titovku.

Nigdje ne vidjeh slike milicijskog pezejca?

Morao bih kod matere prekopati stare slike pokojnoga oca, mislim kako ima slika s ficom kontrasem, javom.... ko ce se sitit, krechana pocela......
Je, bija je milicajac pa je mene milicija mlatila svakodnevno sedamdesetih za vrime hrvatskog prolica......  :lol:
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline Presretac

• Senior member
« Odgovori #139 : 29 Ožujka, 2016, 00:18:13 »
I milicija je kombinirala s rabljenim dijelovima. U Zadru su uredno koristili dijelove s razbijenih ili otpisanih vozila bez problema. Isto tako su kupovali branik za stojadina kojeg je mogao zavidati odmah pa ako je i bio razlicit u detaljima nije se nitko zbog toga uzbudjivao.

Bijelog silta se ne sjecam da ga je itko nosio u Zadru, svi su imali s crnim siltom, saobracajni (ilitiga prometni) su imali jos i bijelu navlaku, motoristi titovku.

Nigdje ne vidjeh slike milicijskog pezejca?

Morao bih kod matere prekopati stare slike pokojnoga oca, mislim kako ima slika s ficom kontrasem, javom.... ko ce se sitit, krechana pocela......
Je, bija je milicajac pa je mene milicija mlatila svakodnevno sedamdesetih za vrime hrvatskog prolica......  :lol:
Koliko je meni poznato Milicija nije imala PZ-ce ,ne bar u ''šarenenoj'' verziji

Offline Renegade

« Odgovori #140 : 29 Ožujka, 2016, 00:47:33 »
Bilo ih je, u Zadru dva ili tri u sarenoj i dva u "civilnoj" varijanti.
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline Presretac

• Senior member
« Odgovori #141 : 29 Ožujka, 2016, 00:51:37 »
Bilo ih je, u Zadru dva ili tri u sarenoj i dva u "civilnoj" varijanti.
Eto super,to nisam znao...bilo bi super kad bi pronašli nekakvu fotografiju..

Offline Renegade

« Odgovori #142 : 29 Ožujka, 2016, 00:59:14 »
Probati ce se......  :drinks:

Offline Presretac

• Senior member
« Odgovori #143 : 29 Ožujka, 2016, 01:09:02 »
Probati ce se......  :drinks:
Hehehe budem vas još podsjetio,ta informacija i slika bi mi bila jako bitna

Offline Presretac

• Senior member
« Odgovori #144 : 29 Ožujka, 2016, 13:40:57 »
VW Vento

Offline Presretac

• Senior member
« Odgovori #145 : 29 Ožujka, 2016, 13:43:50 »
Zastava 101 Saobračajne Milicije Crne Gore iz 1970-tih

Offline studentt

« Odgovori #146 : 29 Ožujka, 2016, 15:01:57 »
daj presretac ukljuci se i u druge teme :thmbup: :thmbup: :thmbup:

Offline romyo

« Odgovori #147 : 29 Ožujka, 2016, 15:03:27 »
Kuži Vento ....  :umnik2:
Da me štopavaju sa tim Ventom nekamo po Gorskom Kotaru, ja bih opleo po gasu i pedala.

Bilo pred 10-tak godina slučajeva da su nekamo kod nas Rumunji nakeljili neke trake plave
po autima, ko fol Policija, i zaustavljali aute, i stranci bi stali i ovi ih izlevatili da su u prekršaju.
Se sjeća još tko toga ? Svašta....

Ajmo dalje sa faktorima iznenađenja... Ima koja Zastava 128 ?  :borac:

Offline f-racing

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: Zastava 750 - Opel Kadett C - Audi 200 TQ - MB 208 T1 - Tomos APN 4 - Tomos A35
« Odgovori #148 : 29 Ožujka, 2016, 15:20:17 »
Što se tiće stojadina i IMVjca na gornjem gradu......
Hehehe, ne mogu vjerovati da smo napravili buru od 8 stranica, naime snima se tv serija Crno-bijeli svijet, i uz pomoć ove teme sam replicirao ta vozila za potrebe scene. Tako da objavljena slika nije stara 30 godina nego 30 dana. :)
Stojadin se ne vidi od naprijed pa nismo skinuli oznaku confort, ali su namontirani okrugli farovi, maska i unutrašnjost od 101 '78
IMVjac je ustvari DVD crveni, stojka bijela ali su na njima odrađene follije, za kameru, očigledno dovoljno dobro.
Hvala sudionicima za temu i fotke te se nadam da ćete uživati u novoj sezoni CBS-a
Racing passion

Offline Presretac

• Senior member
« Odgovori #149 : 29 Ožujka, 2016, 15:32:28 »
Što se tiće stojadina i IMVjca na gornjem gradu......
Hehehe, ne mogu vjerovati da smo napravili buru od 8 stranica, naime snima se tv serija Crno-bijeli svijet, i uz pomoć ove teme sam replicirao ta vozila za potrebe scene. Tako da objavljena slika nije stara 30 godina nego 30 dana. :)
Stojadin se ne vidi od naprijed pa nismo skinuli oznaku confort, ali su namontirani okrugli farovi, maska i unutrašnjost od 101 '78
IMVjac je ustvari DVD crveni, stojka bijela ali su na njima odrađene follije, za kameru, očigledno dovoljno dobro.
Hvala sudionicima za temu i fotke te se nadam da ćete uživati u novoj sezoni CBS-a

A zašto niste 101 cu tražili od MUP- a ? Muzej policije jr prošle godine obnovio novu milicijsku 101- cu,bila je izložena u muzeju Ferdinand Budicki na noći muzeja