Autor Tema: auti iz milicije/policije  (Posjeta: 128930 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Presretac

• Senior member
  • Spol: Muški
Odg: auti iz milicije/policije
« Odgovori #240 : 27 Svibnja, 2016, 21:46:46 »

Procitah na sarajevskom klix forumu objasnjenje za ovaj auto, navodno se radi o autu rezervnog sastava milicije tj milice pri TO SR Slovenije koji je ofarban da se razlikuje od redovnog sastava. Naravno sve je moguce mada meni malo to ne drzi vodi, rez. milicija sa posebnim vozilima, pa jos saobracajna?!
Koliko ja znam,rezervna milicija nije postojala,a ovo vozilo je najbliže ofarbano tadašnjem saobračajnom vozilu crnogorske milicije,oni su imali slične boje ...negdje sam našao tj pročitao da je i od pokrainskog supa vojvodine,ali nitko sa sigurnošču nemože potvrditi čije je. Ali slovensko nije sigurno,oni su uvijek bili posebni od ostatka jugoslavije i oni su označavali svoja vozila natpisom MILICA i imali su amblem s triglavom

Offline big d

« Odgovori #241 : 29 Svibnja, 2016, 19:00:41 »
Nije oldschool, ali prošli tjedan sam kraj Varaždina vidio policijski Citroen C5, ovu zadnju liniju.

Offline goran16v

« Odgovori #242 : 30 Svibnja, 2016, 17:37:43 »
Koliko ja znam,rezervna milicija nije postojala,a ovo vozilo je najbliže ofarbano tadašnjem saobračajnom vozilu crnogorske milicije,oni su imali slične boje ...negdje sam našao tj pročitao da je i od pokrainskog supa vojvodine,ali nitko sa sigurnošču nemože potvrditi čije je. Ali slovensko nije sigurno,oni su uvijek bili posebni od ostatka jugoslavije i oni su označavali svoja vozila natpisom MILICA i imali su amblem s triglavom

Ne znam na sta tacno pod rezervna mlicija mislis kad pises da nije postojala, rezervni sastav milicije ili popularno "rezervna milicija" je svakako postojala, a da li su imali vozila, da li su imali jednicu za saobr. ne znam, ali ni meni to ne izgleda bas previse realno.

Offline krntija

« Odgovori #243 : 30 Svibnja, 2016, 20:38:26 »
 :biggrin:  Ma kakva rezervisticka vozila, kakve gluposti! Rezervisti su po potrebi dolazili u sluzbu i duzili regularna vozila ako je bilo potrebe za vozacima!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline dabar

• Veteran member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #244 : 30 Svibnja, 2016, 20:46:02 »
Odličan topic, nisam ga n i skužio do sad.

Potvrđujem da su na riječkom području operirale civilne kockice karavan, jedna je možda čak još uvijek živa. ili je bila do nedavno.

Vidim da je obrađeno manje više sve što je postojalo, jedino nigdje nisam primijetio sliku Opel Corse A "sedan" - verzija 4 vrata. Ta je redovito stajala ispred policijske stanice na Potoku u Rijeci.

Offline Presretac

• Senior member
« Odgovori #245 : 31 Svibnja, 2016, 10:09:48 »
Nije jos obrađeno sve,imala je milicija jos puno različitih i " čudnih" vozila za koja neki nisu ni znali..imam ja jos fotki,malo sam tu bio kenuo sa objavljivanjem pa sam stao jer sam u međuvremenu napravio svoju grupu na facebooku pa sam se tamo malo vise aktiviro a ovo zapostavio,no budem i ovdje jos pobesto objavio,jer svuda se saznaju nove i zanimljive stvari iz povijesti koje polako blijede i ako se negdje ne zabilježe,nestat će i iz sječanja

Offline linoleumboy

« Odgovori #246 : 10 Lipnja, 2016, 23:59:27 »

If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline krntija

« Odgovori #247 : 11 Lipnja, 2016, 00:14:56 »
Fotka gore sa Stojkom na startu relija iz TM je negde iz 88 -89; tad sam pocel vozit po tim relijima !!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline studentt

« Odgovori #248 : 11 Lipnja, 2016, 09:52:59 »
dobre fotke :thmbup:

Offline dabar

• Veteran member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #249 : 11 Lipnja, 2016, 17:23:34 »
Nego,

što je s ovim novim Fiat Tipom? vidio sam na netu slike u policijskim "bojama". Je li zaista to MUP uzima na veliko ili su ovo neki "probni" primjerci?

Offline goran16v

« Odgovori #250 : 12 Lipnja, 2016, 17:12:27 »
Fotka gore sa Stojkom na startu relija iz TM je negde iz 88 -89; tad sam pocel vozit po tim relijima !!

Sudeci po felgama Stojko je iz generacije GT/GTL 55, ako mu nisu makli lajsne prilimkom lakiranja bi trebao biti GT.

Offline Pumpjer

• Veteran member
« Odgovori #251 : 13 Lipnja, 2016, 07:01:35 »
Super tema, i hvala Presretač šta si je digao iz mrtvih.... Dosta starih milicijskih stvarcica sam poklonio muzeju MUP-a, gosp. Jamicicu sam ih predao a on me za uzvrat proveo kroz depo muzeja....Savrseno!!!! Masu eksponata koji su me se dojmili. Nakon nekog vremena je do mene dosla informacija da se prodaje milicijska stojka, od jednog mojega susjeda, tako da sam u biti za muzej MUP-a ja odradio procjenu i dogovor oko automobila...Bilo mi je žao da završi u smeće, a bio je jako jako blizu takve sudbine.....
« Zadnja izmjena: 23 Lipnja, 2016, 19:51:43 Pumpjer »
Citroen 2cv, Citroen DSuper 5, Citroen Mehari, Lada Niva, Zastava-Fiat 1300...

Offline Mile850

« Odgovori #252 : 13 Lipnja, 2016, 16:46:00 »
Sudeci po felgama Stojko je iz generacije GT/GTL 55, ako mu nisu makli lajsne prilimkom lakiranja bi trebao biti GT.
Ja sam vidio jednog na parkingu u heinzlovoj ali je imao tablice ravnateljstva tako da bi mogla biti fora kao i sa astrama sedan 10 komada i to je to.
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

Offline crna ovca

« Odgovori #253 : 13 Lipnja, 2016, 19:33:44 »
Nego,

što je s ovim novim Fiat Tipom? vidio sam na netu slike u policijskim "bojama". Je li zaista to MUP uzima na veliko ili su ovo neki "probni" primjerci?

došli na probu, kolega Presretač bi možda mogao više znati da li će koji i ostati

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #254 : 14 Lipnja, 2016, 08:39:27 »
Prvo i prvo zasto bi talijanski automobili bili smeče?
Pod 2 zasto nebi bio dobar za policiju?
Pod 3 dali smo dovoljno bogata drzava da si mozemo priustit biranje sta bi vozili a ne sta mozemo voziti?
Zivimo iznad svojih mogucnosti i zato nam je tako.

I off
Ja bi nasim politicarima dozvolio kupnju auta u vrijednosti dvije prosjecne godisnje bruto place pa kad ce oni voziti auto od 800000kn tada ce i ostalima biti dobro.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE