Autor Tema: auti iz milicije/policije  (Posjeta: 128888 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
Odg: auti iz milicije/policije
« Odgovori #390 : 03 Veljače, 2017, 16:45:07 »
Spominjete..tamo 70-ih, bilo je i bmw 02 u službi ,za kakve su oni slovili u tom poslu?
To da su se mijenjale pločice i da prometna milicija nije trebala znati  za vas je razumljivo.Ali,kako su se rješavale situacije kada su se dešavale prometne nezgode sa autima iz službe.Mislim..dali je onda brko iz prometne vidjevši dokumente kršine bez točka u kanalu,rekao...o pa opet vi kolega :smile:
Odnosno,što sa naplatom štete privatne osobe u koju ste se slučajno zabili?dali su ti auti uopce bili osigurani,i kako izbjeći kompromitaciju u takvim situacijama?
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline sds

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: oldtimeri
« Odgovori #391 : 03 Veljače, 2017, 18:36:12 »
Spominjete..tamo 70-ih, bilo je i bmw 02 u službi ,za kakve su oni slovili u tom poslu?
To da su se mijenjale pločice i da prometna milicija nije trebala znati  za vas je razumljivo.Ali,kako su se rješavale situacije kada su se dešavale prometne nezgode sa autima iz službe.Mislim..dali je onda brko iz prometne vidjevši dokumente kršine bez točka u kanalu,rekao...o pa opet vi kolega :smile:
Odnosno,što sa naplatom štete privatne osobe u koju ste se slučajno zabili?dali su ti auti uopce bili osigurani,i kako izbjeći kompromitaciju u takvim situacijama?

Bio je 1602 u to vrijeme super auto za nas. Uvijek su nas mučila dvoja vrata, jer ako smo bili trojica u autu, brzinsko uskakanje je uzimalo vremena u odnosu na četvera vrata.
Kod nezgode bi se legitimirao prometnom policajcu koji je došao na uviđaj. Zvalo se i istražnog suca ako je ozbiljnije. U zapisnik je išla registracija koja je bila na autu jer drugi sudionik nije imao mogućnost provjeriti je li prava ili lažna. Obično bi se kasnije izbacila iz upotrebe. Auti su bili osigurani obvezno i kasko. Policija bi pisala prijavu protiv nas ako smo krivi. U to vrijeme je bila inflacija koju nisu mogle stizati zakonske norme pa je zbog visine štete jako često išla i kaznena. Stvar bi se konačno "riješila" na tadašnjem tužiteljstvu ili kod suca za prekršaje. Ako bi i bilo kakve novčane kazne platila bi se iz specijalne kase, ali bi bilo natezanja oko toga.
Kad si išao van granice auto je bio prepisan na tvoje ime, kao i zeleni karton. Devedesetih sam imao sa sobom portabl olympiu i desetak bijanko prometnih dozvola i zelenih karti, te bi prije granice napisao dokumente. Kofere sa tablicama i ostalu opremu uključujući i stanicu ostavio bi kod policije sa naše strane granice i pokupio u povratku. Kad kažem naše mislim i na slovenske prelaze jer se tad još nismo bili formalno razdvojili.
« Zadnja izmjena: 03 Veljače, 2017, 18:39:10 sds »

Offline bubuleja

« Odgovori #392 : 03 Veljače, 2017, 20:52:39 »
James Bondovič
Adio mare

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #393 : 03 Veljače, 2017, 21:27:32 »
Stvarno za film snimiti.Zamisli tomicu kruza, kako se proteže izlazeči  iz fičinog kombija nakon neprospavane noći na zadatku.I baš tada neki opel rekorder,zanoseči zadnji kraj,izleti iz sporedne i izguli neki renault 12,wartburga i stojku specijal ,na parkingu sa strane :popcorm1:
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline sandro

• Senior member
« Odgovori #394 : 03 Veljače, 2017, 22:27:50 »
.....Koja je bila sudbina tog "Tuđmanovog" BMW?
Završio je u Sava prometu za 50 lipa ko kg...

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #395 : 03 Veljače, 2017, 23:41:21 »
Mogao je na kraju krajeva uzeti i bijeli Titov Mercedes 600 Pulman koji se nalazio u Zagrebu i kojeg je kasnije general Zagorac prodao u inozemstvo.

Iks ljudi koji se bave poviješću istraživali su ovu temu i nismo pronašli niti jednu sliku bijelog Mercedese 600 s Titom, svi su MB W100 kojima se koristio dobro i detaljno dokumentirani i zna im se sudbina. A jedini prodan u inozemstvo otišao je iz Pule još 1989.
Via Ciro Menotti 322

Offline romyo

« Odgovori #396 : 04 Veljače, 2017, 01:37:42 »
Baš dobre priče...   :read:

Sds, jesi li imao prilike vidjet/upoznat vozni park Beogradske milicije/sup-a ?
Ipak je to bio glavni grad ex zajedničke nam države.
Oni su imali u '70-tima i dva Porsche 911, navodno su ih brzo uništili u sudarima.
Nema nikamo neki foto trag o njima.

Offline bubuleja

« Odgovori #397 : 04 Veljače, 2017, 09:32:31 »
Unistili 911..a 79 su se ganjali sa vladicom koji je kao fantom u 911 targi zabavljao ekipu dok je veliki vođa pusio kubanke sa fidelom..
Adio mare

Offline nikola_abarth

« Odgovori #398 : 07 Veljače, 2017, 10:02:23 »
jedan odličan filmić u duhu vremena  ;D

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #399 : 06 Ožujka, 2017, 22:42:59 »
Kolega sds, ima li kakva pričica u arsenalu za buđenje teme!!?? M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline Bellof

« Odgovori #400 : 07 Ožujka, 2017, 09:35:33 »
Otiša čovik u penziju.... :hi:

Offline Pumpjer

• Veteran member
« Odgovori #401 : 22 Ožujka, 2017, 10:32:23 »
Super.Kaze nepredstavljeni clan sds da se vec 85. znalo tko ce biti predsjednik nove Drzave.
Jedna od potvrda da je narod stoka koja ima samo da placa poreze i u najgorem slucaju,polozi zivot za ubirace poreza...
Isti ti,nam cak nedaju mogucnost  da svoje stare kante regamo u nekom sezonskom okviru,npr, tri ili sest mjeseci.
Odselio bih se u tri vrazje matere od muke!

Obavjestajci ne pričaju! zauvijek!
Citroen 2cv, Citroen DSuper 5, Citroen Mehari, Lada Niva, Zastava-Fiat 1300...

Offline YUGOABARTH

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava Yugo, Renault 4 TL
« Odgovori #402 : 15 Studenoga, 2017, 21:44:57 »

Offline ra-ko

« Odgovori #403 : 16 Studenoga, 2017, 22:06:52 »
Je ova fotografija  u Buzetu napravljena!

Offline spitfire MK1

• Antique Member
  • Vozilo:: triumph spitfire MK1, tomos automatic A3ML
« Odgovori #404 : 19 Studenoga, 2017, 09:57:21 »
Ne znam kako dosada nisam pročitao ovu temu. Izgleda da me milicija nije interesirala  ;D. Sat vremena sam bio prikovan i čitao sva sjećanja kolege SDS-a. Fasciniran njegovim pamćenjem automobila, modela, broja komada i sl. Nakon čitanja, koje je bilo jako interesantno, došao sam do jednog zaključka. Ili je James Bondić mala beba prema njemu ili kolega SDS krije svoje godine. Na strani 21 napisao je: "Dakle krajem 70-tih je došla kriza pa je i tajna služba dijelila sudbinu naroda u Jugoslaviji. Nije nam bio problem par-nepar jer smo imali pun gepek registracija, a niti gorivo jer smo imali vlastitu benzinsku u Savskoj."
Na stranici 25 je napisao: "Devedesete je SRH postala RH, a SDS se pretvorio u SZUP. Bio sam na pragu tridesete i premješten sam na nove puno delikatnije zadaće, u neposrednu blizinu jednog od tada najbitnijih ljudi u državi. "
Uvijek sam bio slab iz matematike, ali ako je radio u "Službi" krajem 70-tih, a početkom devedesetih je ušau svoje tridesete, ispada je je bio maloljetni "007". Ne velim da kolega SDS laže za sve te aute jer je previše detalja ili prevelika mašta. Možda samo krije svoje godine, što je OK, s obzirom na sve napisano. Evo, to je moje zapažanje.
Inače, jako zanimljiv tekst.