Autor Tema: Tuning peglice  (Posjeta: 67912 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Goc127

• Antique Member
  • Spol: Muški
Tuning peglice
« Odgovori #15 : 11 Siječnja, 2011, 13:23:15 »
panda 30 se zvala i imala je 30konja i 652ccm3 ta glava ide na peglicu i još dupli weber i da vidiš mrcinu :gosp:    ima forumaša ovdje koji slažu tako nešto...

Offline Goro

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #16 : 11 Siječnja, 2011, 13:34:06 »
Evo pegla od Ludevit Matuske iz Slovacke..ako se nevaram na njoj je kit klip/cilindar 700cc i svako malo neki drugi karburator ;-)

I jos neke slike

Offline Goro

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #17 : 11 Siječnja, 2011, 13:46:56 »
I da, sebi sam isto nedavno uzeo peglu za radit. Razmisljao sam se ocu li ostavit njezin motor pa ga radit ili stavit nesto jace. Gledao sam dijelove za povecat konjazu a da ostane zracnjak, ali je preskupo..barem za mene. Zasad planiram stavit od punta 1.2 8v, ako ne nađem nesto drugo. Nemam puno opcija jer gledam da mi ostane zadnji sic. Da ga ocu izvadit stavio bi cijeli prednji kraj od Yuge skupa sa kosevima i svime i stavio 1.6 unutra ;-). Evo neke slike pegle i sto sam napravio dosad.

Prednji i zadnji diskovi i kljesta od Una Turba

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #18 : 11 Siječnja, 2011, 14:19:59 »
To to kolega jako  dobro napravljeno jel možeš dat dimenzije adaptera koje si ti radija ???
Jli slučajno tvoja BIS ili je zarakom hlađen ako je zrakom hađen imaš tu par jeftinih preinaka tipa bolju karburator  može ić na Big-ov ili s nekog motora difuzor napraviš sam, ventile od BISa ako su veći i klip je 80 mm kompresija i bolji auspuh kojeg isto možeš sam napravit jedini je u tim preinakama problem bregastu nać a evo kako se i vidi postojala je i PANDA 650 S 30 konja naći glava s nje u odma dupli karb hehe

Offline Goro

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #19 : 11 Siječnja, 2011, 14:58:07 »
Mogu ali tek za vikend, preko tjedna sam u Splitu u skoli, a nemam mjere ode kod sebe.

Moja je obicna 650 zrakom hlađena. Ja sam bio nasao jeftiniju varijantu od one taljanske za sredit njezin motor. Mislio sam stavit glavu od pande 30 urađenu, klipove 79.5mm, trkacu bregastu, Dellorto DHLA 40 carburator i auspuh drugi. Ali uz malo volje i manje para, sa 1.2 ce ici 5 puta bolje pa sam odustao od njenog motora.. Njega cu ocistit i prominit karike da imam za rezervu ako nekad bude trebalo.

Evo jedna stranica za fiat 500/126
http://www.fiat500sport.com/tuning-and-racing-parts-fiat-500.html

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #20 : 11 Siječnja, 2011, 15:52:44 »
Je ali imaš jedan u taj motorni peostor ništa nestane osim njenog motora i imat češ previše preinaka za taj 1.2 bar na karoseriji to sam siguran

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #21 : 11 Siječnja, 2011, 15:53:58 »
plus šta moraš se jebavat s vodenim hlađenjem šta je je bit će barem tiši hehehe

Offline Goro

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #22 : 11 Siječnja, 2011, 16:34:52 »
sve ja to znam, nebi radio nista da se nisam raspitao prvo ;-). Prikupljam informacije i razne nacrte vec dosta vremena. Na karoseriji se nista ne radi, osim sto se dize onaj lim ispod zadnje table, pravi se ploca između motora i getribe, a zadnji vezni lim se malo krati zbog remenica. Hladnjak sam nasao vec, taman je uletio imeđu farova. Jos trazim ventilatore, Imam od juge dva, ali su presiroka. Morao bi rezat onaj lim, a gledam izbjec to. Nisam ja bezveze izabrao 1.2 motor, u engleskoj i poljskoj ima vise 1.1/1.2 peglica nego originalnih :p .

Offline BORAC ISTRA

Tuning peglice
« Odgovori #23 : 11 Siječnja, 2011, 17:11:26 »
joj,ovo postaje intresantno,napokon pegla,joj da to dovezem doma stari bi od mene na napravio vazu ili kantu za smeće,a imao sam slične ideje kao vi sad,neču to radit jer je to teška rabota ali zato ču uživat u praćenju te teme
Quote:
Originally Posted by deda
DS je kratica od francuskog Boginja.Nisam siguran kak se piše,ali se izgovara nekag kao deese.A princeze i žabe ipak imaju neke veze,makar u bajkama.

Istina, ali bogami, da imam Žabu ne bih želio da mi je neka princeza poljupcem pretvori u Princa!

Oldtimerski život nije bajka...

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #24 : 11 Siječnja, 2011, 17:38:52 »
Slušaj i ti imaš kultno auto Nsu prinze tt zrakom hlađen manijakalno dobar ovjes i lagan kao pero nebi i tema na to auto bila loša ideja

abarthson

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #25 : 11 Siječnja, 2011, 17:44:55 »
momak slozi 1.1 fire za 1100 klasu i potamani ih

Offline chaos

Tuning peglice
« Odgovori #26 : 11 Siječnja, 2011, 18:48:37 »
Ja znam za ovu slaganu za brdo. Ukratko nekih 560 kg, motor turbo 2 litre DOHC iz Fiata Crome bez prerade standardno nekih 150 konjića.

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

bianchi+abarth

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #27 : 11 Siječnja, 2011, 22:52:13 »
ako ide unutra 1.1/1.2 iz punta dali bi se u nju mogo gurnut 1.1/1.3 iz yuga mislim da ide bez velikih prerada karoserije. I koji mjenjac ide gore???

Offline dalibor3859

• Olschool apprentice
  • *
Tuning peglice
« Odgovori #28 : 11 Siječnja, 2011, 23:24:45 »
Tko hoće za Peglicu ili Fiata 500 vidjeti i nabaviti nešto posebno neka posjeti sajam oltimera u Padovi u 10 mjesecu i neka ponese samo puno love jer tamo ima apsolutno sve.

Najače što sam vidjeo je motor od Peglice 1000 ccm, dvije bregaste u glavi s 8 ventila, dupli ležeći fergazer, zupčasti za pogon bregastih, zupčasti za poon alternatora - turbine, alumuniska turbina, gitriba 5 brzina s homokinetičkim zglobovima, cca 50 KS i samo oko 10000€.

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
Tuning peglice
« Odgovori #29 : 11 Siječnja, 2011, 23:39:03 »
Citat: renault 10;208203
Je ali imaš jedan u taj motorni peostor ništa nestane osim njenog motora i imat češ previše preinaka za taj 1.2 bar na karoseriji to sam siguran

Stane VW tip 4 motor - to je još veće od VW Bubinog. Zrakom hlađeni 4 cilindrični boxer motor.
http://www.shoptalkforums.com/viewtopic.php?f=19&t=127789
Zašto onda ne ugurati neki bubin 1300... to je 40+ konja. Dok sam imao peglice bio je plan ugurati od Suzukija G10 trocilindrični motor 50 konja :to:

http://www.youtube.com/watch?v=4NfGPytDwx8 :njam: :njam: