Autor Tema: Tuning peglice  (Posjeta: 67900 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kepz

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #30 : 11 Siječnja, 2011, 23:47:34 »
stane i gs-ov bokser. mislim da je sve bolja opcija od rednog četverocilindraša.

bianchi+abarth

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #31 : 12 Siječnja, 2011, 00:11:22 »
a dal je netko rado na koji mjenjac ide puntov motor u nju ima netko nacrte nesto dali je netko radio to frend nesto takvo oce radit... ja sam u bianciu imo 1000ccm neki seatov motor dal bi to uslou nju isti kao od y45...

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #32 : 12 Siječnja, 2011, 00:51:48 »
najveći problem kod peglice nije  da li paše na getribu čak većina spomenutih fiatovih motora bi mogla pasat na origigi getribu nego je sam motorni prostor svi 4 cilindraši su predugi plus svi su vodeno hlađeni iznimke su vw koje su ovdi spomenuto .
Ako čemo po meni mislim da se njen zrakom hlađeni može relativno jeftino dovest do 40 konja (ok malo sam pre osptimističan ali) i malo se poigrat s karoserijom ovjesom i ona bi pristojno išla nebi ka da je u njoj 1.1 ili 1.2 fire  

uostalom šta je s ovjesom kočnicama evo kolega je već stavija svoju jebačku preradu kočnica svaka čast kawasaki .

Mene osobno zanima prerada ovjesa  kako kalat peglicu ????? Ima li ko kakva iskustva

Offline Goro

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #33 : 12 Siječnja, 2011, 12:46:02 »
Citat: bianchi+abarth;208335
ako ide unutra 1.1/1.2 iz punta dali bi se u nju mogo gurnut 1.1/1.3 iz yuga mislim da ide bez velikih prerada karoserije. I koji mjenjac ide gore???

na 1.1/1.2 motor ostaje getriba od peglice, samo se pravi međuploca zbog vida i polozaja anlasera. 1.1/1.3/1.6 sohc motori isto idu na njenu getribu sa međuplocom ali treba izbacit zadnji vezni lim i pravit novu konstrukciju. Problem je jedino sto su ti motori siri od 1.1/1.2 fire motora pa ce virit vani vise od fire motora i nisam siguran da li bi se mogla zatvorit zadnja hauba bez rezananja.

Po meni je najisplativije stavit 1.1 fire. Potrosnja ce bit minimalna a ici ce jebeno. Samo kad se vec stavlja, ja idem na 1.2 75 konja.
Evo ovdje video sa 1.3 sohc motorom
http://www.youtube.com/watch?v=1zfl4LTbOR0

renault 10:

Najbolje bi bilo kupit peglicu bis, ima 3 vrata i puno vise mjesta za motorni prostor. I onda u nju stavit centralno postavljen neki motor skupa sa getribom, poluosovinama i amortizerima. Ali za to je treba sirit, jer ce kola virit dosta van blatobrana. Meni je u interesu da ostane izvana sto vise originalna ;).
Sto se tice hladenja imaju dvije opcije. Moze se stavit naprijed hladnjak i izrezat rupa u veznom limu, te provuci cijevi kroz kabinu do motora ili postavit hladnjak natrag gdje su oni kao usisnici bocni. Onda se napravi plastican usmjerivac zraka koji ce tiskat zrak direkt u hladnjak, kao na onoj bijeloj sa motorom od R1.
Istina, njezin motor se moze jeftino donjet do vece konjaze, neznam bas da li 40 konja, ali preko 30 sigurno. Ali opet onda treba imat bolje hladenje, jer ona ima samo onaj ventilator koji hladi. Bilo bi dobro stavit hladnjak ulja isto. Ima cak i jedna na koju su stavili klipove i cilindre od stare bube 1.6 uz malo preinaka, i jedna gdje su na njezin original motor 650 stavili turbinu, intercooler i dupli karburator. I vozi vec dvije godine bez kvarova. Ali opet ova sa original 1.2 motorom je brza i startnija jer ova sa turbom ide tek kad turbo pocne punit. A da nepricam kad bi se 1.2 motor radio. Po meni radit njen motor se isplati ako radis sebi oldtimera ili ako ces vozit klasu do 700/800cc.

Sto se tice kocnica i ovjesa, uglavnom se naprijed stave diskovi i kljesta od punta ili seincenta, a moze i od Yuga/stojadina a natrag se ostave dobosi. Ta  kombinacija je sasvim dovoljna. Ja sam stavio sva 4 jer neznam ni sam koji ce motor jednog dana zavrsit u njoj :ghh: .
A sto se tice ovjesa, ima na fiat500 stranici za kupit od a do z za sredit ovijes. Pocevsi od prednjih i zadnjih balans stangi, pa do kompletnog prednjeg mosta gdje se izbacuje originalan gibanj i stavlja se ploca sa oscilirajucim rukama i gewindama. Ali to je za nas smrtnike preskupo :) .
Jeftinija varijanta i sasvim solidna za cestu je: Natrag okracene opruge za jedan krug, ne vise, kraceni i tvrdo punjeni amortizeri. A naprijed se gibanj opegla skroz na ravno i također se stave kraceni i tvrdo punjenji amortizeri. Tako cu ja sebi radit dok ne dobijem na lotu :ghh: .

P.S. vjerujem da si mislio na mene kad si napiso "kawasaki" :lol:

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #34 : 12 Siječnja, 2011, 15:34:28 »
Citat: Cortina Mk2;208150
panda 30 se zvala i imala je 30konja i 652ccm3 ta glava ide na peglicu i još dupli weber i da vidiš mrcinu :gosp:    ima forumaša ovdje koji slažu tako nešto...

tako je !!!:palac:

ovo je tema tocno o onome sto ja slazem!!
nisam jos dosao u svojoj temi do toge pa cu ovdej samo iznjet neke detalje!!
http://www.oldschoolhr.com/forums/forumdisplay.php?f=41&order=desc&page=5

znaci ovako!

stavljam masinu od peglice ali kompletno modificiranu da ostane zracno hladjenje!

glave ide od pande 30 koja je imala 30 konja! masina je ista samo se vrti kontra zbog bregaste, ima nekih stavri koje nisu indentice ali uglavnom to je ista stvar!!

razlika je u glavi, panda ima duplu usisnu granu, vece ventile i dupli weber(ne ovaj sa slike)

na mojoj slici su obje glave (pegla i panda) samo sto je na pandinoj glavi dupli weber(neznam tocno koji je to model) od alfe 1.3 sa aluminijskom usisnom granom!

u ovu moju masinu ide i abarth bregasta, protocni auspuh, uljni kiler,  abarth karter koji ima 1.5l ulja vise od standardnog  itd...

zasad ostavljam klip i cilindar od 650ccm ali moze se dignut na 800 cmm lakse nego na 700ccm

ukratko za one koje zanima!
peglicin motor tj. prvobitno od fiata 500 je nastao tako da su taliani jednostavno prepolovili masinu od ww bube, stavili mali karburator, napravili getribu bez sinhrona i to je to!
zbog toga pasu neke stvari sa bube na peglu!
od bube 1600 se uzmu klip i klipnjace, cilindri i radilica od bis 700 i to se uz vrlo male modifikacije na bloku od pegle 650 da sve skupa uglazbit da radi odlicno!
naravno ide i abarth bregasta, protocno auspuh!
glava moze ici od pande kao moja ili se moze usisna rupa na standardnoj glavi povecat kao i ventili( to je vec dosta posla)

ja sam stavio prednji rukavac od fiata 850 sport i na njega stavio diskove i kljesta od yugica, ali o tome vise u mojoj temi!!

na standardnu glavu se moze stavit i frgazer od Kawasakija KLE 250, sa vecom diznom goriva i matoric moze poletit!

modifikacija svega skupa nije toliko skupa ako se znate snalazit!
jedino sto se "mora" kupit je nuzno neophodna bregasta jer orginalna ne dopusta masini da se vrti vise od 3200okr/min! sve drugo se da pripasat uz malo truda i malo tokarenja i brusenja!!!
pa cak i orginalni auspuh se da prerezat popola i otvorit komore te zavarit nazad!!!

eto pratite moju temu i ocekujte do ljeta malu jurilicu od Fiata 500:gosp:
Porsche 911 obična je Buba s još dva cilindra

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #35 : 12 Siječnja, 2011, 15:39:12 »
inace u zadnjih par mjeseci se na njuskalu vrtila jedna pegla sa getribom od zastave 750 i masinom od autobjankija, kocnicama uno turbo, recaro itd..  sad je nazalost vise nema jer je oglas istekao, a i ne cudim se jer je cijena bila prava sitnica 12000 ojra

Offline Goro

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #36 : 12 Siječnja, 2011, 18:06:53 »
svaka cast na projektu, bas  me zanima kako ce taj motor ispast na kraju..pratim temu ;)

Vidio sam i ja na njuskalu tu peglu, siva je bila ako se nevaram. Cijena je bas bila prava sitnica :p

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #37 : 12 Siječnja, 2011, 19:32:47 »
NPR. moje viđenje modifikacija na toj pegli su bila šta se tiče motora vrlo jednostavna kompresiski omjer promjenit sa 8 na 9 tranzistorsko paljenje ispuh i sad možda glava od pande sa diplun karbon ili ostaje standardna samo bolji karb kiler ulja i klipovi(možda i klipnjaće)  od bisa s time da ostaje standardno hlađenje ( da li je to pametno i kako se to može promjenit ????)  Diskovi naprid nazad i kako bi se upasa servo za kočnicu ???

I da novo pitanje jel iko vidija riješenj šta se tiće poluosovina na homokinetički zglob kako i šta jel se da iskoristit od stojadina na standardnu polusovinu

Getriba tuning ?? za male novce

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #38 : 12 Siječnja, 2011, 20:50:17 »
Citat: renault 10;208513
NPR. moje viđenje modifikacija na toj pegli su bila šta se tiče motora vrlo jednostavna kompresiski omjer promjenit sa 8 na 9 tranzistorsko paljenje ispuh i sad možda glava od pande sa diplun karbon ili ostaje standardna samo bolji karb kiler ulja i klipovi(možda i klipnjaće)  od bisa s time da ostaje standardno hlađenje ( da li je to pametno i kako se to može promjenit ????)  Diskovi naprid nazad i kako bi se upasa servo za kočnicu ???

-kompresija se lako promjeni i izracuna, svatko tko slaze glave to ti napravi
-imas tranzistorsko paljenje u Chipoteci za kupit cca 100kn u djelovima, samo trebas polemit i spojit u auto! nisam jos probao kako radi jer je auto jos u djelovima!
-ispuh na glavi obavezno otvorit sa biaksom, i to imas dosta materiala za skinut, ako si dosta spretan mozes i vodilice ventila skratit da jos otvoris ispuh, bez straha nece se pregrijat ventili i naravno sve ljepo ispolirat!!

kljucno je da maknes i one gusnate kuteve od auspuha i navaris kutnu cijev
direktno na glavu istog promjera kao auspuh!!

to lastovcic napravi bez problema, vec je radio na jednom Fiatu 500 inace nasem forumasu koji je nazalost proslo ljeto poginuo R.I.P

-Glava moze standardna, dobro se ispolira i otvori ispuh samo se pripase bolji karb, postoji dosta adaptera  koji spajaju standardnu glavu i razne vrste karbova za kupit! imam i usis za standardnu glavu i karb od pande 30 orginal i usis za ficin 30/32 karb
http://www.fiat500sport.com/air-fuel-feed-system.html
a mozes i sam nekaj polemit gore
-kiler je jednostavno ta stavit, probusi se na poklopcu lancanika i spoi se na kiler i nazad u blok
-bolja je varianta od bude klipovi i cilindri, ako ides od bisa opet moras brusit blok, a od bube je vise kubika i sigurno radi!! to sam vec opisao gore
- kocnice je kamikaza napravio savrseno tak da samo od njega prekopiraj ankere i to je to!
- nema potrebe za servo pumpom jer auto ima 700kg i samo prednji diskovi koce jako jako dobro da cak nema potrbe ni za zadnjima, a kamoli pumpom!!
ja cu probat i zadnje ali jedan stari vozac utrka koji je vozio fiata 500 mi je rekao da netreba jer u zavoju kad zakocis odma zablokira zadnji kotac jer nema one pumpe i stange za rasteretit zadnji kraj i zato je dobos otraga idealan!!

I da novo pitanje jel iko vidija riješenj šta se tiće poluosovina na homokinetički zglob kako i šta jel se da iskoristit od stojadina na standardnu polusovinu

http://www.polosie.pl/eng/index.html
ja sam si narucio ove krizeve, jer fiat 500 ima krace osovine od pegle!!
ako radis jaci motor kriz je neophodan jer onaj slabasni gumigeleng puca i na standardnoj masini, a kamoli jace slozenoj

a dali pasu od stojke to ti neznam!!

Getriba tuning ?? za male novce

getribu nemoras nista dirat ( osim ako nije pokvarena ili otisli sinhroni)
jedino sto mozes je ugradit 5 brzinu koja nazalost kosta cca 500 ojra!
trenutno trazim i razmisljam kako i od cega ugradit 5tu za male nofce!
inace pegla getriba drzi do 100Nm ili cca 75 konja, a problem je u kuplungu koji drzi do 75Nm, a i to se moze rijesit sa ojacanom lamelom sa federima!
postoji varianta da se stavi primarni zupcanik od getribe fiata 500 orginal jer ima jedan zub vise i tu se dobije snaga ali se gubi konacna brzina!!
tako ja imam slozeno i sad bi jos probao 5 nagurat!

i naravno jeftin ali dobar ucinak je olaksanje zamasnjaka

ima tu jos sitnica oko kojih treba obratit pozornost ali to kad krenes slagat onda pitaj, a dotle cu ja u svojoj rubrici pisat!!

Medic

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #39 : 12 Siječnja, 2011, 20:52:23 »
Bilo koji fiat fire 1.0, 1,1 ili 1,2 16v paše na fićinu getribu. To spojit i ubacit u peglu mislim da je najjednostavnija opcija. Malo doradit nosače, poluosovine sa zglobovina kratke od jugića ako se ne varam i to je to

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #40 : 12 Siječnja, 2011, 20:57:12 »
da!! to je sigurno puno jednostavnija opcija!
ali ja u fiatu 500 imam u trecinu manje prostora nego peglica pa bi vezni lim virio van itd!
ja sam se odlucio slagat zracni motor jer mi to cini zadovoljstvo vece nego nagurat 1.1, 1.2. itd

a112

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #41 : 12 Siječnja, 2011, 21:00:19 »
Ne ide FIRE direkt na fićinu getribu, treba međuploča koliko ja znam.

bianchi+abarth

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #42 : 12 Siječnja, 2011, 21:03:30 »
a dali netko zna I ako ima fotkre citao sam negdje pred par mjeseci u pegli kos od yuga I sireni blatobrani itd neki 1500/1600 ne sjecam se dal netko zna vise o tome kako I sta

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #43 : 12 Siječnja, 2011, 23:33:59 »
Super ova tema se bome rasplamsala

DA IKO ZNA ŠTA SE DOGAĐA SA HLAĐENJEM NAKON TIH MODIFIKACIJA  DA LI GA TREBA POBOLJŠAT DA LI SE MOŽE PREGRIJAT JEL TREBA DRUGI VENTILATOR itd...???

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #44 : 12 Siječnja, 2011, 23:41:37 »
kao sto rekoh ima jos sitnica...

- aluminijski ventilator zamjenit metalnim pertlanim
- brtvom za prozore i stokove dobro zadihtat plehove za hladjenje
- alu karter u koji ide vise ulja da ulje bolje hladi masinu
- i naravno kiler da ohladi to isto ulje

:pda: