Mislim da sam na pravom mestu da pitam nesto :)
Radi se o hromiranim branicima, t.j. dali i kako bi mogao da sam uradim pripremu za hromiranje.
Limar je rekao da ce mi on skinuti stari hrom s njih i poravnati ih.
E sad, kako da ja idem dalje?
Sta je potrebno da radim kako bi ih odneo spremne na hromiranje?
Hvala!
pozdrav !!
evo odgovorit ću ti KOJI JE SAMO I JEDINI ISPRAVAN POSTUPAK !
ako će ti ih limar "poravnati" budi siguran da će na metalu ostaviti i tregove-udubljenja, koje je kasnije jako teško izravnati..
steri krom se najbolje skida - DEKROMIRANJEM- a ne brusilicama, terlitkama i sličnim,,ne velim de se neda skinut, ali znaj da se ostave ožiljci-grame na metalu..
idemo dalje...
ako ga već skida brušenjem,, potrebno ga je opet temeljito izbrusiti brušenjem i to od 80 pa sve do 2500 i to krvavoga truda,, pa ga ispolitari...
onda će ti dio pokazati sva udubljenje, i oštećenja koje nisi uspio izravnat..
na to slijedi BAKRENJE koje će popunit sva ta sitna udubljenje i rupice u metalu,,
onda opet treba -pobakreno- ispolirat pa dok se sve rupice i udubljenja poravnaju (nekoliko puta čak ljudi vode na bakrenje) onda ide na to nikal- p a krom...
druga ti je varijanta -da kad ti limar "skine krom" da ga brusiš sve do 2500 pa ako nisi velika "picajzla" daš direkno na kromiranje.. ali budi svjestan da će procvasti ako nije napravljeno kako spada...
najbolje varijanta je dekromiranje-pa brušenje, pa poliranje, pa bakrenje, pa nikal, pa krom...ONDA JE TO- TO.
da se o tome pričat satima i teško je to u par rečenica sastavit. a kvaliteta-košta....
pozdrav !!:gosp: