Autor Tema: preporuka: automatska maska za zavarivanje  (Posjeta: 27320 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline catch

preporuka: automatska maska za zavarivanje
« : 17 Veljače, 2011, 10:28:02 »
znaci kao sto pise u naslovu; cijena bi mogla ici do nekih 1000kn +-100; naravno ako se moze proci jeftinije zasto ne :D
sto gledati prilikom kupovine, gdje, koja marka i bilo kakve ostale sugestije;

puno hvala

LP

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #1 : 17 Veljače, 2011, 11:49:49 »
pa evo ima kod mene u garesnici u trgovini jedna maska koja solidno djeluje nekih 650kn, obicno sam cuo da se krecu cjene oko 100e, ja sam isto u fazi kroz neko vrijeme je uzimati,
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline catch

« Odgovori #2 : 17 Veljače, 2011, 12:38:33 »
a da, ma nade se i po 600kn ali dosta sam cuo da neke "kineske" recimo kada im crkne baterija ne moze se zamijeniti jer je baterija zatvorena u masku i slicne stvari; pa ono, ako netko ima pozitivnog iskustva sa nekom markom pa da se izjasni;

inace u pevecu imaju telwin od 450kn do 1100kn
ima neka firma mislim u samoboru kaj drzi neke po 650kn i tako;

LP

fiki

• Gost
« Odgovori #3 : 17 Veljače, 2011, 15:26:54 »
kupi lepo u firme koja se bavi zavarivanjem odnosno prodajom opreme i alata za zavarivanje...

i budi malo precizniji šta se tiče maske...šta ustvari trebaš? fiksno zatamnjenje, podešavajuće? za koji postupak, TIG, MIG? do koje amperaže misliš ić kod korištenja aparata? jer ako kupiš sa fiksnim zatamnjenjem i uzmeš recimo DIN 12 slabo buš videl ako buš samo lim zavarival...naravno i tu vredi ona stara kolko para tolko muzike...

proizvođači kojih bi se mogel držat, a mogli bi bit u tvom cjenovnom razredu su: Varstroj, Kemper, Optrel, Balder(trenutno koristim), a i uglavnom ti svaki respektabilni proizvođač aparata za zavarivanje ima i maske svoje...ko ih prodaje u hr saznaš u minutu koristeći google

ove gore proizvođače sam nabrojal jer imam vlastita iskustva sa njima i nemam nikakve primjedbe na ijednog...

Offline Beri

• Senior member
« Odgovori #4 : 17 Veljače, 2011, 20:57:55 »
Moja preporuka za kućnu upotrebu...

http://www.metal-kovis.hr/strojevi/maska_za_varenje_sa_automatskim_zatamnjenjem_hw8000

mislim da nema jeftinije a maska će odraditi svoju namjenu. Ja sam tamo kupio svoju masku u istom cjenovnom rangu, i još uvijek mi je ok nakon 5 godina. A nije da je samo stajala.

PREDSJEDNIK

• Gost
« Odgovori #5 : 19 Veljače, 2011, 23:25:19 »
Ja sam kupio samozatamnjujuću masku Optrel E680 sa područjem zatamnjenja od 5-13 DIN (sa područjem od 4-14 DIN na žalost nisam našao)
Cijena 1490KN + PDV = 1832,70KN

www.cromatec.hr Samobor

Offline ruggine

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Ford Taunus 1974, Zastava 750 1984
« Odgovori #6 : 22 Veljače, 2011, 15:48:05 »
bilo je u merkuru maske od 3m sa fiksnim zatamnjivanjem na 11din-a za 900 kn

sonny

• Gost
« Odgovori #7 : 27 Veljače, 2011, 21:43:40 »
Ne bih htio forsirati prodaju ovako preko foruma jer radim u tvrtci koja se bavi prodajom opreme i uređaja za zavarivanje, dodatnih materijala, zaštitne opreme, itd....

Stoga ako ti treba nešto konkretno, PM-aj me, pa ti mogu reći konkertnije cijene....

Uglavnom, zavarivanjem se bavim profesionalno već 12 godina i što se tiče samozatamnjujućih maski za zavarivanje, mogu reći slijedeće :

- jeste li sigurni da gore navedene maske ne dolaze iz Kine ? Ja nisam...
- odnosno da su u svakom slučaju najbolje od svih drugih niskobudžetnih kinskih ?
- do sada nisam naletio na masku kojoj je panel bio 100% isto zatamnjen u sredini i po rubovima, a probao sam stvarno svašta....

Mi u ponudi imamo SACIT maske po cijeni od nekih 400 kn+PDV.... Maska izgleda dobro, čvrsta je, raspon podešavanja je od DIN 9-13 (koliko me sjećanje služi), ima izmjenive baterije (dugmaste) i nismo imali velikih primjedbi na rad...

Nadalje imamo Lincoln Electric seriju - 3 različite maske po cijeni od nekakvih 600kn+PDV za osnovni model.... I moram priznati da je najosnovniji model i najbolji po omjeru uloženo dobiveno....

Kod odabira treba paziti da se osim željenog stupnja zatamnjenja pazi i na samu ergonomiju i veličinu ( meni su skoro sve malo prekratke, odnosno ne pokrivaju dobro vrat, što kod ozbiljnijeg zavarivanja može biti veliki problem ), ali takvi su valjda standardi :D.... Nadalje, nije svaka maska za svaki postupak zavarivanja.... Najritičniji je TIG postupak, pogotovo kod zavarivanja cijevi ili nepristupačnih mjesta, gdje osim malih struja zavarivanja dolazi i do zaklanjanja senzora, pa se maska tijekom zavarivanja iznenada "otvori"... Kod svakog renomiranog proizvođača mora stajati naznačen raspon struje zavarivanja, postupci zavarivanja, norme po kojima je izrađen panel, itd... Maske za TIG postupak su uglavnom skuplje zbog 2 ili 3 nezavisna senzora, šireg raspona podešavanja parametara, najčešće imaju DIN 4 ili 5 zatamnjenje u svrhu brušenja ili plinskog zavarivanja, itd.....

EDIT : Ja sam trenutno najzadovoljniji sa 3M speedglasom, ali on je way to much money ( bio je cca 3kkn )
« Zadnja izmjena: 27 Veljače, 2011, 21:46:49 sonny »

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #8 : 04 Ožujka, 2011, 01:17:49 »
u metrou ima 450kn
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

MMARIN

• Gost
« Odgovori #9 : 04 Ožujka, 2011, 09:29:41 »
da i ja sam vidio tu masku i malo ju proučavao.
zanima me ima li netko možda iskustva sa tom maskom jer nije ni 450 kn malo za dati pa da maska nije dobra. inace ista ta maska na ebay-u dođe 14 eur., ali nažalost + svi ostali troškovi.

sonny

• Gost
« Odgovori #10 : 05 Ožujka, 2011, 18:37:20 »
Prijatelj ju je kupio i bacio sam je nakon pola sata zavarivanja....
To nije ni za djecu a kamoli za nešto ozbiljnije...
Nažalost panel je katastrofalno izrađen i dobra je samo za kvalitetno plakanje navečer nakon zavarivanja :D

fiki

• Gost
« Odgovori #11 : 05 Ožujka, 2011, 19:09:29 »
moje osobno razmišljanje je štedi još malo dok ne dođeš do kojih 2-3 tisuće i kupi si najbolje kaj ima Miller, 3M Speedglass i takve marke...ipak se radi o očima i nije za zajebavati sa nekom jeftinoćom i riskirati oštećenje oka...to je moj savjet

Offline ledeni09

« Odgovori #12 : 09 Ožujka, 2011, 19:18:58 »
Iskreno mislim da neces pogrijesiti ako kupis i onu od 500kuna neki dan sam imao priliku radit sa njom i iskreno mislim da je ok maska iako nekosta 1000 kuna.
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

Offline catch

« Odgovori #13 : 14 Ožujka, 2011, 10:30:27 »
maska kupljena, sada cemo vidjeti kako ce se ponasati; hvala svima na savjetima;

LP

MMARIN

• Gost
« Odgovori #14 : 14 Ožujka, 2011, 16:49:33 »
javi što si kupio i pošto i kakvi su dojmovi nakon što ju isprobaš