Ne bih htio forsirati prodaju ovako preko foruma jer radim u tvrtci koja se bavi prodajom opreme i uređaja za zavarivanje, dodatnih materijala, zaštitne opreme, itd....
Stoga ako ti treba nešto konkretno, PM-aj me, pa ti mogu reći konkertnije cijene....
Uglavnom, zavarivanjem se bavim profesionalno već 12 godina i što se tiče samozatamnjujućih maski za zavarivanje, mogu reći slijedeće :
- jeste li sigurni da gore navedene maske ne dolaze iz Kine ? Ja nisam...
- odnosno da su u svakom slučaju najbolje od svih drugih niskobudžetnih kinskih ?
- do sada nisam naletio na masku kojoj je panel bio 100% isto zatamnjen u sredini i po rubovima, a probao sam stvarno svašta....
Mi u ponudi imamo SACIT maske po cijeni od nekih 400 kn+PDV.... Maska izgleda dobro, čvrsta je, raspon podešavanja je od DIN 9-13 (koliko me sjećanje služi), ima izmjenive baterije (dugmaste) i nismo imali velikih primjedbi na rad...
Nadalje imamo Lincoln Electric seriju - 3 različite maske po cijeni od nekakvih 600kn+PDV za osnovni model.... I moram priznati da je najosnovniji model i najbolji po omjeru uloženo dobiveno....
Kod odabira treba paziti da se osim željenog stupnja zatamnjenja pazi i na samu ergonomiju i veličinu ( meni su skoro sve malo prekratke, odnosno ne pokrivaju dobro vrat, što kod ozbiljnijeg zavarivanja može biti veliki problem ), ali takvi su valjda standardi :D.... Nadalje, nije svaka maska za svaki postupak zavarivanja.... Najritičniji je TIG postupak, pogotovo kod zavarivanja cijevi ili nepristupačnih mjesta, gdje osim malih struja zavarivanja dolazi i do zaklanjanja senzora, pa se maska tijekom zavarivanja iznenada "otvori"... Kod svakog renomiranog proizvođača mora stajati naznačen raspon struje zavarivanja, postupci zavarivanja, norme po kojima je izrađen panel, itd... Maske za TIG postupak su uglavnom skuplje zbog 2 ili 3 nezavisna senzora, šireg raspona podešavanja parametara, najčešće imaju DIN 4 ili 5 zatamnjenje u svrhu brušenja ili plinskog zavarivanja, itd.....
EDIT : Ja sam trenutno najzadovoljniji sa 3M speedglasom, ali on je way to much money ( bio je cca 3kkn )