Autor Tema: Renault 4  (Posjeta: 3239 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brky 750

• Olschool apprentice
  • *
Renault 4
« : 02 Lipnja, 2011, 17:27:56 »
Dali se može na renault 4 stavit servo.:pda:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Renault 4
« Odgovori #1 : 02 Lipnja, 2011, 17:43:24 »
Pa vjerojatno i moze... :D Samo je pitanje...? Zasto? :eek::eek: Ako je hir, ajde - de... Ali za neku ''prijeku potrebu'' - apsolutno nepotrebno... Nakon debelo +300.000 Cetvorkokilometara... Nisam nesto skuzio da treba...
Katra je ingeniozan auto... Kad je utegnuta i kad je onako ''kako Bog zapovijeda'' tada joj treba samo ELF prestigrade... Aditiv (''veštačko olovo'' :lol: ) za gorivo, mada bi se i o tome dalo razglabati - ali to je pandorina kutija... I jos jedan odlican dio za katru - a to je... :agressive::jak: Pun rezervar 100-tke :cool: Mirisni boric tu i tamo... :lol:
Kocnice - ''grizu''... Volan se vrti k'o timun... Servo...??? :eek: Sta je to...? :ne::pda:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline brky 750

• Olschool apprentice
  • *
Renault 4
« Odgovori #2 : 02 Lipnja, 2011, 17:49:52 »
Ma prisa san i ja sa četvorkon nekih 50.000km.:confused: Kad je sve u redu kocnice su odlicne , pita san cisto da vidin jel i to nekom palo na pamet da napravi.:eek:
Kakvo je tvoje misljenje sta se tice ADITIVA za gorivo.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Renault 4
« Odgovori #3 : 02 Lipnja, 2011, 18:59:39 »
U kocnice samo utrpaj lovu na doooobar servis... Mijenjaj sve, ako je potrebno... Glavni kocioni... male kocione... Sve pakne... Disk-plocice ako ih ima... Ako treba i nove diskove... Znaaaaaaam da je to ringispil od savjeta, ali.. To uistinu ne kosta puno - a zivot znaci... Ako ju mislis voziti jos koju godinu - rokaj... Ako ju mislis i prodati - rokaj... Imas adut vise za cijenu koju trazis... :cool: A i kad prvi put zakocis po nasoj krpanoj cesti, jos ako je i kisno vrijeme... Eto ti Diznilenda... A na kraju krajeva, ne daj Boze... Koliko kosta limar...?
Moje misljenje o aditivima je slijedece... Aditivi, bas aditivi goriva u diru

• ''oktanbusteri''
  • ''cistaci rezervara''
  • ''smanjivaci potrosnje'' :lol: Taj mi je skoro pa najjaci :to:
  • ''za stelanje platina'' - ovoga sam izmislio :lol:
su sve prije nego neki ozbiljni proizvodi... Tocnije - ako itko i kupuje takav neki proizvod... Bolje da pije aditiv za zrdavi razum. :rolleyes:
Sto se tice onoga ''ViG''-a i ''Pro+'' -a ja ih rokam... Petrol ima ''Ventil'' ... Stavim i ako nista drugo - miran sam... Znam da je to nekome ''porez na budale'' jer :
''Evo ja išćero s njom tri kuce - moju, zetovu i o'susjeda... I dv'je vikend'ce i sve sam s njome prevez'o - brez a'tivaaa i eto, niš joj nije...'' :lol:
Jja ga stavljam i... Nakon ''X'' kilometara kad sam skidao glavu - nije bilo nikakvih nepravilnosti oko ventila i sjedista... Malo slajf-slajf i eto ih ki novi.
I ono sto ljudima ''nije jasno'' - ventili se MORAJU (uvjetno receno) nakon nekog vremena rastelati... Ne sad jednom mjesecno, naravno, ali... Ne moze se desiti da ti izvozis 40-50-60-70 tisuca kilometara... Ventile nikada nisi ni dirao... A oni ''dobrog'' zazora... Ili cak stovise - zazor se smanjuje... To je znak da se ventili ''upucavaju'' u glavu... Da se trose... Sve dublje i dublje ''nasjedaju'' u glavu, odnosno u sjedista...
Olovo je ''podmazivalo'' ventile. Talozilo se na dosjedima i time stvaralo zastitni sloj... Iako pise da katrin motor moze i ''SA'' i ''SA BEZ'' (ovo mi je jedan od zakon izraza koji ljude koriste - nesto kao naljon :D ) olova u gorivu - po meni... Ovo uistinu ne moze stetiti... Po meni ti aditivi cine dobro... I ja ih koristim...
Onaj aditiv za gorivo koji ti smanjuje trosenje sara na gumama - ne djeluje... :lol:
I za kraj... pa majku mu njegovu - cak nije ni skup... 35Kn za, ajmo reci, cisternu goriva... Prevedeno u postotak na ukupnu cijenu ''kuna po kilometru'' - govorimo uistinu o promilima... :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline fuzzy

• Antique Member
Renault 4
« Odgovori #4 : 27 Srpnja, 2011, 12:40:07 »
frik-ri, nisi u potpunosti u pravu sto se tice aditiva... Kao prvo, aditive za gorivo tankiras (skoro) svaki put kad tocis gorivo. Objasnjenje - benzinske masovno izbacuju standardna goriva i umjesto njih se nalaze nova - class na velikoj vecini benzinskih. Sva ta "nova" goriva imaju veliku kolicinu raznih aditiva cija je svrha upravo to sto pise - smanjiti potrosnju goriva i produljiti radni vijek motoru. Dakle, sve sto pojedinacno pise na malim dozama. Tako da ako tankiras class ne trebas stavljati dodatno aditive.
Sto se tice octane boostera i oni rade to sto PISE - npr. imao sam jednog na kojem je pisalo "boosts octane for 5 points". U cemu je stos? Ne dize oktane na 95+5 nego na 95 + 0.5 ! Mnogi moderni auti ce znati iskoristiti veci oktanski broj goriva (npr. honda) podesavanjem paljenja, ali stariji uglavnom ne. A i inace je pravilo da se koristi gorivo sa MINIMALNIM potrebnim oktanskim brojem, a ne obrnuto!
"Engine wash" aditivi bi nacelno mogli djelovati, ali nisam vidio jos nikakvu potvrdu toga. Pametnije bi bilo odfurati auto na pravo "ciscenje" ako ima ubrizgavanje...
Sto se tice aditiva opcenito, jos prije cca 25 godina je bio jedan usporedni test pa su jedini aditivi za koje se pokazalo da funkcioniraju bili liqui moly i molyqote (ili kak se vec pise). Ime duguju molibdenu tj. molibden disulfidu koji sadrze. On pak ima duuuugu povijest u motorima s unutrasnjim sagorijevanjem.
"keramicki" aditiv sam probao na ok motoru, osim kaj pali ko mina (bez obzira na temperaturu) i kaj nist ulja ne trosi (iako, to je diskutabilno jer i prije nije bas nekaj trosil ulje), ne vidim neke razlike.

Offline frik-ri

• Antique Member
Renault 4
« Odgovori #5 : 27 Srpnja, 2011, 15:25:02 »
Ti 'š mene za tipkovnicu povlaciti... >:( Mene kemicara... :D:D:D:D Sala, naravno... Mislim, za ovog mrgudnog smajlija (uh, koji oksimoron... :) ) ne za kemicara... To je istinito.
To sto pricas o tim class gorivima... To je apsolutno tocno. Ta goriva,  tocnije SVA danasnja goriva su sve samo ne oktani, heptani, heksani  (...) i sa dva saborska zastupnika koji su tu da agitiraju i lobiraju  prava manjina sto se tice aromatskih spojeva.
Znaci ''ondasnja'' eeeeeehaaaaaa.... Ondasnja, sa dozom nostalgije  goriva su uitnu imali oktanček, heptanček jos koji izo-spoj spomenutog,  neeesto sitno aromata i .... GOD BLESS olovo. :cool: Da, da... ja sam planinar,ekolog... Volim potocice, glečere i planinske bube koje zuje na 2800 m/nv... :cool: Ali olovo je bilo zakon.
Danasnja goriva se rade od one nafte koja se 70-ih i 80-ih ''bacala'' tj  spaljivala, odnosno... Najcesce - nije ni eksploatirala. Doslovce  zamislite slijedece... Bocu od 2 litre... I pri dnu imate pregradicu  i  na dnu je... neka interesantna tekucina... Sljivovica ili rakija od  marelice koju je radio vas dida i drzao ju u hrastovoj bacvi 35 godina. A  ovo iznad je ... Ne znam... One noname votke super branda trgovackih  lanaca po 38,99 kn/lit. :D
E, sad... Prije se ta votka bacala da bi srknuo dva deca dedine rakije.  Posto je tih boca bilo na tisuce... Tom metodom si dobio 100-tinjag  litara dedine rakije. I Bog te veseli.
danas, ova nafta koja se eksploatira i koja se preraduje danasnjom  tehnologijom je ona nafta za koju je Black Karrington, sa zenom mu  Crystl... Ma znate one naftne mogule iz Dinastije, koji su ''samo tako'' na PUC! prstom preuzimali i kupovali kompanije i pakete dionica :D ... One divne postene  ljude kojima ona zla Alexix uvijek tura klipove u tockove... E oni...
Znaci... Danasnja nafta je ona nafta za koju je Black strepio da ''ne  valja'' i radi te nafte je uvijek strepio pored telefona da mu ovi iz  analize,a ti iz analize su sjedili uvijeeeeek pored nekog veeeeelikog  zelenog ekrana na kojem su titrala slova... I onda oni kazu da ''Oil  valja'' pa je Black bio sretan, odnosno da ''Oil ne valja'' pa je  doticni bio tuzan.
Bas zbog toga danas krkamo miks-maks svega i svacega u rezervar i za to  kazemo da ima 95... 98 ili 100 oktana. Oktanska vrijednost kaze da je  ''gorivo koje ima iste osobine prema detoniranju kao smjesa... bla-bla-bla'' - tako da ne znaci da gorivo koje ima ''95 oktana'' uistinu i IMA ''tih'' 95% izoktana (u biti neki ''veseli'' pentan sa ''privjeskicima'' tocnije njih tri...) a 5% heptana koji je to, sklon detoniranju kad ne treba, tocnije ima slican problem kao sa preranom ejakulacijom :lol:
tako da... Sto se tice aditiva - daleko od toga da ih ne sipamo... Oooooooo... Sipamo ih, sipamo... Isto kao i aditive za ulje. Nas castrol, nas Total, nas Elf... Sva ta ulja su u biti baze plus aditivi. Aditvi su za odrzavanje viskoziteta, protiv pjenusanja, za ciscenje i otapanje naslaga... A baza je ista kao i ono zvjezdino za salatu ili ono maslinovo koje nam uvaljuju domaci lopovi po 130kn/lit jer mi kao ne znamo sta je maslinovo ulje... :lol: ne bi volio da se sad Dalmacija i istra digne protiv mene... Nisam mislio nista lose niti nista ne generaliziram :o:o
Eto... Ako treba jos nesto za aditive i ''aditive'' - tu sam... :gosp::gosp: