Autor Tema: Gdje je Broj šasije na opel rekordu C ?  (Posjeta: 6402 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bozidar

Gdje je Broj šasije na opel rekordu C ?
« Odgovori #15 : 26 Srpnja, 2011, 22:57:55 »
O ovome sa Opelima za UK tržište pojma nemam tak da ču vjerovati na riječ,neznam stvarno.Negdje sam vidio ukucani broj na Rekordu i mislim da je to baš bilo na ujakovom od Kađe-C i to je bilo ispred hladnjaka na prednjem veznom limu,još smo se zezali da ako ima sa tim saobraćajku da mora davati Rekord na novo ukucavanje brojeva! Ima nekih 3km od mene čovjek isto Rekorda C limuzinu pa mogu pogledati ali bio sam u međuvremenu sa Jakijem na kavi i ima sve potrebne informacije.Ako će još nešto trebati javit će se opet.A frgići su od Sanjina iz Rijeke (vozio je "brdo" sa njima na Golf-u 1 2.0 16V) a drugi rezervi su od nekog mladića iz zapadnog dijela ZG-a (Blato,Lučko-tu negdje) tak da nismo imali prilike trgovati,ali nikad se nezna,možda jednog dana!? Lijepi pozdrav od mene

Offline MOSQUITO

poz
« Odgovori #16 : 27 Srpnja, 2011, 17:07:45 »
Ja sam valjda krivo skužio da Opel nema ukucan broj,a napisao sam da je bilo vozila samo sa pločicama,što tvrdim! Pozdrav!

Offline Jaki

• Antique Member
« Odgovori #17 : 27 Srpnja, 2011, 19:51:53 »
I kaj onda na kraju ? došli smo do kojeg zaključka ? da auti iz prije 70-tih
posebice govorimo o rekordu ili commodoreu.. koji ce biti moj slijedeci
projekt... nemaju ukucan broj šasije u lim te da se broj nalazi na pločici ??

Offline bozidar

« Odgovori #18 : 27 Srpnja, 2011, 20:39:38 »
Evo,sad sam se cul sa covjekom koji ima Reordera C i veli da je broj ukucan na veznom limu ispred hladnjaka u visini cepa od hladnjaka.To je jedino mjerodavno kod policije.Isto tako sam se upravo cuo sa Kadom-C i veli da kod njegovog ujaka na Rekordima su isto brojevi ukucani na veznom limu ispred hladnjaka.Kado-C je na moru inace bi to poslikao i stavio da se vidi,ovako je ostalo na tome da se vjeruje na rijec.Ponavljam,plocice se mogu baciti u kantu za smece a jedino mjerodavno je ukucani broj na veznom limu ispred hladnjaka (makar kod Ante V8 je to ukucano na blatobran!).Zasad je tak,ako treba idem kod covjeka koji ima Rekord i poslikam pa nek se vidi,lakse mi je staviti sliku nego se dopisivati do jutra,nemam toliko vremena! Pozdrav

Offline AlfaZD

« Odgovori #19 : 28 Srpnja, 2011, 00:38:50 »
prvo treba gledati na mjesto gdje bi trebali biti originalni tvornički brojevi, pa tek ako ih tamo nema, tražiti dalje.
kako sam Ante V8 kaže, kod njega su PP brojevi, naknadno ukucavani na jednom od tehničkih pregleda, kao posljedica karambola i izmjenjenih dijelova prilikom popravka.

u takvim slučajevima nije postojalo nikakvo određeno mjesto gdje bi se ti brojevi ukucali, jednostavno netko od kontrolora na tehničkom pregledu koga bi zapalo da ukuca brojeve, izabrao bi po svom nahođenju mjesto, obično neko dovoljno tvrdo, ili gdje se može držati kontra, da se lim pri ukucavanju ne savija. (tako rade i sada).

u vrijeme Jugoslavije, ukucavao se originalni broj šasije, a ispred i iza njega H i broj tehničkog pregleda u ovalu (kao zaštitni pečat, npr. tehnički pregled "Mehanizacija" u Zadru je imao "H21"). a u prometnoj (onda se zvala saobraćajna) dozvoli je ispred broja šasije stajalo PP (promjena podataka), što na limu nije bilo ukucano. također se izdavala potvrda o ukucavanju brojeva, jedan primjerak koje je bio namijenjen da ostane vlasniku, uvijek uz vozilo.

Hrvatska je to promijenila na način da se ukucava šifra koju odredi policija (a nema baš nikakve veze s brojem šasije), pa je nestalo i PP iz prometne, dok je s zaštitnog znaka skinuto "H" i ostao je samo broj teh. pregleda.

da napomenem, i u vrijeme Juge su postojali slučajevi da su se brojevi određivali bez ikakve veze s stvarnim brojem šasije, ali isključivo kod pojedinih vozila koje je na licitacijama prodavala Carina, u slučajevima gdje su stvarni brojevi bili nepostojeći, prepravljani ili uništeni, do čega je dolazilo ilegalnim prekucavanjem,  izrezivanjem, i ko zna kavim sve muljavinama. u tim slučajevima Carina bi odredila nekakvu čudnu šifru, koja je imala veze samo s njihovom kontrolnom knjigom, pa bi oni organizirali da netko od konrolora s tehničkog pregleda ukuca tu šifru PRIJE prodaje.

ako koga još što zanima, otvoren sam za potpitanja :ghh:
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline bozidar

« Odgovori #20 : 28 Srpnja, 2011, 09:05:03 »
Odlično,hvala informacije radi ali kod Jakija je slučaj da je Rekord lakiran i ti su brojevi ispod nekoliko slojeva boje!:eek: I sad bi to trebalo strugati (mislim na boju) da se dođe do brojeva.I normalno sad pitanje gdje strugati?! Kod mog prijatelja,sa kojim sam se čuo jučer,ima Rekorda C od generala Čermaka (to je sad nebitno)ali je prvi lak i jasno se vide brojevi na veznom limu ispred hladnjaka,i izgleda da su to tvornički brojevi,znači zvjezdica pa slova i brojke i opet na kraju zvjezdica.Sad druga je stvar ako je naknadno ukucano negdje na karoseriji ili šasiji,kod Anteka je to na blatobranu,ali gdje sad to tražiti ako je lakirer bio toliko pametan da nije zaštitio taj broj kod lakiranja? Sad bi sa cijelog Rekorda trebalo skinuti boju! Mislim,ima policija rentgen,ali ako Rekord uopče nema brojeve ode kod policije Rekorder u P.M.! Mislim,vjerojatno auto ima broj samo ga treba naći,ali gdje tražiti?! Znam da Gracin ima Commodorca takve linije (2.2 "šestak") i može mi reći isto gdje je broj,ali sad je sezona godišnjih i tko zna gdje je tko?! Vidjet ču poslije podne,otiđem kod čovjeka pa poslikam broj i stavim,zasad toliko od mene,pozdrav svima

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #21 : 28 Srpnja, 2011, 10:28:18 »
Evo provjerene informacije... Broj sasije se nalazi na veznom limu, PORED HLADNJAKA nije na plocici, nego je UKUCAN.
To je kao ''glavni'' broj. Odnosno onaj ''vidljiv'' za kontrolu i sta ja znam sve. Postoje jos i jedan, dva pa cak i tri druga mjesta, zavisno od serije i godista na karoseriji, ali se ti brojevi NE VIDE jer su:

• ispod kontrolne table - uz rub sofersajbe (sa unutarnje strane)
  • na spoju prednjeg blatobrana i muldi - takoder iznutra
  • na zadnjem boku, takoder na spoju kod mulde/praga
To su rijeci kolege koji ga je rastamburao do zadnjeg sarafa i limara koji aute slaze iz nekoliko razbijenih (bitno je da su isti i da je bandera oko koje su omotani izvadena) tako sto kao marinac, kad naglavacke visi i rastavlja/sastavlja pusku pod vodom i stavi povez oko ociju i kaze: ''Vrijeme... SAD!''
Uglavnom... To je to.

Lagani edit... Nisam htio staviti ali cu ipak reci...  :lol: :lol:
Bilo je nesporazuma ''na kojoj strani'' veznog lima... ''Tvojoj '' ili ''mojoj'' desnoj strani... On kaze ''Od vozaceve...'' ja pitam ''Jel kad gledas auto od naprijed ili kao kad ga vozis...?'' ... da bi na kraju opet bila zbunjola posto je on imao Rekorda C coupea sa DESNIM volanom!!!
Tako da... Podatak ''KOD HLADNJAKA NA VEZNOM LIMU'' je vise nego precizan ... :lol:

Jos jedan EDIT...  :lol: Nije PORED nego BAS kod hladnjaka... Ja sam krivo skuzio... Brojevi su ''malo'' zavuceni, kao u nekom utoru... Prema rubu veznoga, tako da ih je malo teze vidjeti, pogotovo ako je hladnjak bio kemijan, odnosno ako je blizu veznoga lima. U njegovom je 3.0 redni sestak pa je sve malo ''na knap''...

Eto Jaki... Nadam se da ce biti nesto u stilu: Jaki will rise again!!! U skladu sa zastavom...
« Zadnja izmjena: 28 Srpnja, 2011, 14:02:58 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline bozidar

« Odgovori #22 : 28 Srpnja, 2011, 12:41:15 »
Ma to,Majstore,to je informacija! Pa gdje si bio do sad?! Mislim,odličnu informaciju je rekao i AlfaZD,ali to je bilo više za naknadno ukucane brojeve a Jakiju trebaju možda malo više izvorni,tvornički brojevi.Mislim da sad Jaki može uzeti bruspapir i početi brusiti na tim mjestima!:D
P.S.: Ne bi mu bio u koži!:ne:
Pozdrav Rijeci,Zadru i svim ostalim članovima

Offline AlfaZD

« Odgovori #23 : 28 Srpnja, 2011, 14:17:59 »
na temelju onog što piše u dokumentima, Jaki može zaključiti da li je originalni ili PP broj, a nakon informacije od frika zna se gdje tražiti originalni broj.
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline MOSQUITO

« Odgovori #24 : 28 Srpnja, 2011, 14:42:21 »
Eto Alfa nam je valjda svima objasnio!Ja sam samo iznio svoje iskustvo,za Opela nisam ništa tvrdio,jer niti ne znam o njemu,već sam pomislio da vam mogu pomoći opisavši moj slučaj sa Tranđom. Koliko se sječam kod nas je bio broj stanice 30 u krugu ispred i iza naknadno upisanog broja.I bilo je baš kako Friki kaže,tip se češkao gdje da ukuca broj,jer trebalo je kargat tj. forhaltat(jesam ko Friki!).I onda je ukucao na vezni lim kod hladnjaka.Nazdravlje.Naime,taj se vezni lim bez po muke skida jer je na vijke.E reko,10 mj. ste me držali na ledu,a sad mi na pladnju dajete mogučnost da smuljam što me volja!

Offline kađo-c

« Odgovori #25 : 30 Srpnja, 2011, 03:16:36 »
evo tu u označenom području je br.šasije,ovaj se ne vidi zbog odbljeska.

well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Jaki

• Antique Member
« Odgovori #26 : 30 Srpnja, 2011, 10:21:43 »
puno hvala svima na pomoci.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #27 : 30 Srpnja, 2011, 11:34:46 »
Eto vidis... SAD je uistinu PORED hladnjaka!!! :lol::lol::lol: kad ga gledas odavdje... :lol:
Ajde Jaki... Da vidimo sta ima novoga u garage... :cool::cool: :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Jaki

• Antique Member
« Odgovori #28 : 30 Srpnja, 2011, 16:49:08 »
Nema jos nista novoga, odustao sam od Rekorda iz Lepoglave, jer se
zakompliciralo... covijek koji je prodavao nije bio vlasnik... nije se mogao
napraviti kupoprodajni ugovor... a nekako nisam htio da ispadne da sam
ukrao auto starcu koji je na samrti... pa jos na kraju i sam zavrsio u Lepoglavi :D
tako da sam i dalje u potrazi za jednim finim commodoreom ili rekordom coupejcem :D

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #29 : 31 Srpnja, 2011, 01:04:52 »
bit ce bit ce ;D
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358