Dakle imam auto koji je kompletno očišćen od hrđe, pofarban temeljnom epoxy bojom pa je stajao cca 8 mjeseci pa se kitalo pa je odstajao nekih 6 mjeseci pa se šlajfalo i finaliziralo, pofarbalo u poliester i opet je stajao nekih godinu dana. Sad bih ga metnuo u filer, ošlajfao i s obzirom da auto kasnije ide u crvenu bazu+ bezbojni ja bih prije završnog lakiranja s obzirom da je unutrašnjost, podvozje i motorni prostor komplet ofarban, stavio mehaniku u auto, dovršio trapove i tak dalje. E sad ono što mene muči je da ga nebih volio ostaviti u fileru nego bih bacio neku boju na njega čisto da se lakše kasnije očisti od masnoća i svega što će se nakupiti kad se bude montirala mehanika, struja, unutrašnjost i tak dalje.
E sad ja sam zamislio da ga metnem u filer i ofarbam skroz tanko nekom crvenom bojom i takvog ga stastavljam. Mislim da bi mi to puno pomogolo još prije završnog lakiranja, lakše bih otkrio eventualne udubine ili greške ako su mi negdje ostale/promakle prilikom pripreme. pošto imam doma nekih 15 kila crvene 2k epoxy boje pitanje je dal mogu staviti epoxy boju na filer pa je kasnije ošlajfati odnosno matirati i normalno staviti bazu+ bezbojni?
Kolega koji radi s epoxy-em kaže da se na epoxy kasnije prima sve živo kad se jednom osuši i kaže da neće biti nikakvih problema a kolega lakirer nije siguran jer nije nikad to radio....
Ako netko ima kakav savjet ili je nešto slično probao nek se raspiše:palac: