Autor Tema: Fiat 125p  (Posjeta: 62140 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ante V8

Fiat 125p
« Odgovori #15 : 21 Listopada, 2011, 13:44:34 »
Ha,ha,ha  "apoteka"!:sok:.Ovako kod mene izgleda moja soba, hiroshima je mila majka prema ovome.Napokon da nam se forum vratio kako smo navikli.I ja mislim da je ovo original poljak.,bit će super kad se složi.Barem ti je sve pregledno,pa ne treba kopat i tražit gdje je što.Vozni park ti je drama iz svakog desetljeća po jedan bolid,od 60ih do 80 ih.Sretno sa radovima.Pozdrav.:palac:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline Renegade

Fiat 125p
« Odgovori #16 : 21 Listopada, 2011, 14:14:43 »
Sklapao se i prodavao s radnim nazivom 125 PZ a od njega su se radile i raznorazne sanitetske/grobarske/ostale inacice. I poprilican je broj dijelova radjen u Zastavi jer je pezejac dijelio prilican broj dijelova s - tristacem.
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline deda

• Antique Member
Fiat 125p
« Odgovori #17 : 21 Listopada, 2011, 17:21:39 »
PZ,da,ali P nikada.Taj auto je imao puno djelova iz proizvodnje tvornica bivše Juge,ali se nije sklapao u Zastavi, nego samo u Poljskoj,a za prodane dijelove se u kompenzaciji uvozio gotov auto.Isto je bilo i sa Peglicom i Polonezom.Slićna stvar je bila i sa Ladam,koje su isto imala puno dijelova iz proizvodnje tvornica po Jugi.Prvi poljski 125 je rađen u "suradnji" sa Zastavom,zato je i imao oznaku PZ,ali kasnije više ne,kada je došla druga serija,izostavilo se to Z i ostao samo P.Iako su slićni redizajn se dosta razlikuje i nemojte mješati ta dva auta.To isto kao da velite da se je Fiat 850 radio u Zastavi,zato jer je otraga imao značku Zastava 850.Stariji vozači se mogu toga sječati.

Offline igor136

Fiat 125p
« Odgovori #18 : 21 Listopada, 2011, 22:20:32 »
Citat: deda;262417
PZ,da,ali P nikada.Taj auto je imao puno djelova iz proizvodnje tvornica bivše Juge,ali se nije sklapao u Zastavi, nego samo u Poljskoj,a za prodane dijelove se u kompenzaciji uvozio gotov auto.Isto je bilo i sa Peglicom i Polonezom.Slićna stvar je bila i sa Ladam,koje su isto imala puno dijelova iz proizvodnje tvornica po Jugi.Prvi poljski 125 je rađen u "suradnji" sa Zastavom,zato je i imao oznaku PZ,ali kasnije više ne,kada je došla druga serija,izostavilo se to Z i ostao samo P.Iako su slićni redizajn se dosta razlikuje i nemojte mješati ta dva auta.To isto kao da velite da se je Fiat 850 radio u Zastavi,zato jer je otraga imao značku Zastava 850.Stariji vozači se mogu toga sječati.
Moguće je da si u pravu, ja san mlađa generacija pa nisan siguran. samo znam da je 125 pz ima blok motora od DMB  i on je bija 1300 i 1500 a P je ima samo 1500.
Ali isto mi ne drži vodu teorija da je npr hladnjak , alternator i masu drugih djelova vozijanu Poljsku pa nazad, to se ni u HR ne radi.
Inače moj je baš prva godina oznake P.
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline deda

• Antique Member
Fiat 125p
« Odgovori #19 : 21 Listopada, 2011, 22:28:57 »
Znam jer sam to pratio od samog početka proizvodnje,imao ih je moj stric,pa poslije i ja dva Pea i jednog Poloneza.Upravo je tako bila,robna razmjena,samo što su kod nas ćak dolazili i bez dijelova koji su se radili kod nas,pa su ih onda ovdje ugrađivali,kao gume,akumulatori,kučišta osigurača,altenatora i još koješta više se ne sjećam sve detalje.Nego imam ti jednu spojku sa ventilatorom doma,baš sam je našao ovo ljeto kada sam sortirao dijelove.Meni je ostala jer mi je procurila vodena pumpa,pa sam stavio od talijana bez spojke i ova je ostala.

Offline igor136

Fiat 125p
« Odgovori #20 : 21 Listopada, 2011, 22:34:46 »
Citat: deda;262498
Znam jer sam to pratio od samog početka proizvodnje,imao ih je moj stric,pa poslije i ja dva Pea i jednog Poloneza.Upravo je tako bila,robna razmjena,samo što su kod nas ćak dolazili i bez dijelova koji su se radili kod nas,pa su ih onda ovdje ugrađivali,kao gume,akumulatori,kučišta osigurača,altenatora i još koješta više se ne sjećam sve detalje.Nego imam ti jednu spojku sa ventilatorom doma,baš sam je našao ovo ljeto kada sam sortirao dijelove.Meni je ostala jer mi je procurila vodena pumpa,pa sam stavio od talijana bez spojke i ova je ostala.
E pa tu priču i ja znam da su dolazili bez nekih djelova pa san na to i mislija, mislim da je moj među njima.
Jeli visko? A neznan kako je to sigurno, moja je pritegnuta da uvik vrti

Offline deda

• Antique Member
Fiat 125p
« Odgovori #21 : 21 Listopada, 2011, 22:38:57 »
Spojka je uvjek radila bez greške,to je Mercedesova fora,ali bile su problematićne pumpe,svako malo su pakunzi procurili,pa se morala prepakiravat i onda sam stavio tu talijansku koju sam skinuo sa jednog Fiata koji je bio za otpis i više nikada nije procurila,ali nije pasala ova spojka sa ventilatorom.

Offline igor136

Fiat 125p
« Odgovori #22 : 21 Listopada, 2011, 22:46:09 »
Pošto mi je zvono bilo puknuto, stiga danas mjenjač, hvala Old Weberu na suradnji. Jan san ima od poloneza kad ono 1 cm dublje nego moje.

Uploaded with ImageShack.us

Malo se pralo

Glava spremna

DMB blok ofarban temperaturnom farbom. Uvik radin sa tom farbom jer nema ljuštenja, ne triba primer a i nema posle smrada paljevine. Blok je 1300 jer ti motori priđu više km nego 1500, a DMB jer je bolji nego poljski. Blok je inače 2. specijala.

Radovi napreduju sporo.

Offline igor136

Fiat 125p
« Odgovori #23 : 21 Listopada, 2011, 22:50:23 »
Citat: deda;262505
Spojka je uvjek radila bez greške,to je Mercedesova fora,ali bile su problematićne pumpe,svako malo su pakunzi procurili,pa se morala prepakiravat i onda sam stavio tu talijansku koju sam skinuo sa jednog Fiata koji je bio za otpis i više nikada nije procurila,ali nije pasala ova spojka sa ventilatorom.
Ja imam novu pumpu. E sad tija bi stavit samo remenicu sa druge  pumpe. Jeli nosač remenice samo upresan na pumpu i ako je skidan moglo bi se proširit?

Offline deda

• Antique Member
Fiat 125p
« Odgovori #24 : 21 Listopada, 2011, 22:59:29 »
Ubi me zaboravio sam,davno je to bilo,kolko se sjećam pumpu kada si kupovao novu dobio si je bez remenicej jedna nova mi je ostala,ali sam je nekome prodao.Imao sam i talijansku petbrzinku i ona paše 100% bez ikakvih preinaka,poklonio sam je jednom liku koji ju je stavio na tristača.Toćno motori 1,3 su bolji,na ovim 1,5 zna puknut radilica ko staklo,imao sam vidjet nekoliko takvih.I poljski blokovi su bili dosta loši,znali su se iskrivit ako je pregorio dihtung glave,tako da je obavezno trebalo i njega poravnat,inaće je ubrzo dihtung glave  popustio.

Offline Ante V8

Fiat 125p
« Odgovori #25 : 22 Listopada, 2011, 22:09:15 »
Bolje ti je stavit i slabiji motor ,a kvalitetniji te trajniji,nego jači a lošiji.Sretno sa radovima.Pozdrav.
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline deda

• Antique Member
Fiat 125p
« Odgovori #26 : 22 Listopada, 2011, 22:22:40 »
Razlika je samo 10ks nije nešto,ionako se nećeš nateravat s njim,kada ne služi za svakodnevne obaveze,kao nekad.

Offline deda

• Antique Member
Fiat 125p
« Odgovori #27 : 22 Listopada, 2011, 22:25:14 »
Makar je moj 125 p 1,5 napravio 220 000 km i to mučeničkih i nikada se nije nešto desilo,jednom pumpa vode,lamela na nekih 180 000km i jednom zaribao križ kardana.

Offline igor136

Fiat 125p
« Odgovori #28 : 22 Listopada, 2011, 22:35:59 »
Danas odrađeno 10 efektivnih sati u garaži a rezultati: poražavajući. Izgubilo se dosta vrimena na gluposti, farbanje nekih sitnica, čišćenje ,poliranje. Kad bi sutra sastavija motor to bi bija dobar rezultat.
Alternator opran, ispoliran i spreman za ugradnju. Anlaser isto.

Farbane i druge gluposti. Na njih mi je i otišlo najviše vrimena. Na alternator oko 2 sata. Upresan (macom) držač remenice na novu pumpu vode. Visko je maknut i stavljena stara dobra remenica.

Upresani semerinzi radilice.

I na kraju se stalo na ovome. Pukle 2 vide i sad ove triba izvidat. Vari matice, grij i neće van. Svrdlo je jedino rješenje.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Fiat 125p
« Odgovori #29 : 22 Listopada, 2011, 23:28:08 »
taaaaankooo svrdlo i - ''praseći rep'' ;)
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?