Autor Tema: Koji alat za oldtimera?  (Posjeta: 5101 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ablass

• Oldschool rookie
Koji alat za oldtimera?
« : 03 Studenoga, 2011, 11:22:13 »
Koji alat pospremiti u oldtimera? Evo ideje! http://www.oldtimeri.hr/restauracija/item/117-koji-alat/pribor-spremiti-u-oldtimera?

Nadam se da je korisno.

Offline deda

• Antique Member
Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #1 : 03 Studenoga, 2011, 12:22:44 »
Malo drota,jedan jaki šrafciger,čekić i kombinirke i dosta je.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #2 : 03 Studenoga, 2011, 13:16:26 »
Ufff, sto ovaj nabroji - imas pun bunker svega, a opet nista. Jer svaki put te sprcne neka druga sitnica... :D Ako imas sve za paljenje (kaaaaapa,kablovi, platineeee...) sprcne te puknuta sajla gasa. :D
Jedini pravi i istinski savjet za slaganje auta je stavljanje ''nepar'' sarafa - znaci, recimo, vijak sa glavom 17 a na njega matica 19.Tu foru ima, recimo Volvo.Meni je to bilo idiotski dok mi moj majstor nije rekao bit te ''igre'' - sve obavis sa jednim paketom kljuceva - tko ce imati dvije trinajske, dvije sedamnajske itd... :palac:
Takoder sitnica koja te ostavi na cesti je - selna. Imas i crijevo, imas cak i hladnjak (kao prosle godine moja ekipa iz Srbije sa Katrama kad smo bili u Sloveniji) ali - imas one idiotske jednokratne selne! PRC!!! :sok:
Filter goriva imam onaj ''na ciscenje'' - ulozak u cijevi sa navojem. Odvrnes, ocistis, ispuses, vratis - brrrrrrrmmm...
Jos jedna sitnica koja ti olaksava čeprkanje oko auta je - stavljati samo ''plosnate'' sarafe (hehehe, tako kaze moj frend :D ) ili samo ''krizne'' - ne treba ti dva sarafcigera. :palac: Ili uzmes onaj koji se ''vadi i stavlja'' u drsku.
Potreban alat za nase stare krampine je sarafciger, dva-tri kljuca, all mighty zica i set spomenutih selni. Duck tape i boca antifriza i ulja. Amen.
Ja u rezervnoj gumi u Katri imam pumpu benzina (propisno zbrinutu ;) da se ne osusi membrana) kompletan postelani razvodnik, remenje, ulje (motorno i za kocnice) i antifriz. Sve upakirano u krpu i najlon... Jos sastrane stane pokoja sitnica kao sto je selna,zica,kombinirke, nesto šarafića i matica... Ako se doooobro odigra tetris - stanu cak i kablovi za paljenje, mada onda ima sexa kad vracas gumu nazad... A meeeeeniii nikad nije koristio - hvala bogu.:balki: Znaci, uvijek je moj Kršljivi Ljuljavi Šporet glumio elektranu 8)
I obaaaaveeezno onaj prcmoljak od čepića za odzracivanje sistema za hladenja. :ghh:  Jednom mi je pao ili u travu ili ''negdje-Bog-te-pitaj-gdje-oko-motornog-prostora'' i neeee bi gaaaaa naaasaaaaooo, nema tih para.:fool: I zaaamalo ostao na cesti radi toga. :jep:
Eto, to je sve... Sad sam u diru izrade nekih stliziranih i brendiranih a la Katra ''bunkergeđeta'' - nasao sam jednu simpa kutiju prve pomoci pa bi mi to bila PPPZK M37 (Putna prva pomoc za Katru, model tricesedam) kad se ide na put.
Mada, po meni, jeeeeediiini ''alat'' koji bi volio nositi sa sobom i koji mi uvijek treba je - dva kanistera benzina od po 25-30 litara... Cisto autonomije radi. 8):rofl:
« Zadnja izmjena: 03 Studenoga, 2011, 13:21:10 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline HILLMAN

Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #3 : 03 Studenoga, 2011, 19:26:49 »
Ja sam odustao na prvoj točki pošto u mom oldiju ne postoji priključak za upaljač :pda:

•  svjetiljka sa mogućnošću uključivanja u upaljač. Na taj način ne morate  brinuti o baterijama, koje se mogu isprazniti. Bez svijetla nema  popravka.
Procitajte vise  pribor Alan Blass
bitno je znati šta neznaš

Offline jankkec

• Senior member
    • http://www.kkcrew.com
Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #4 : 03 Studenoga, 2011, 20:08:08 »
hehe to kad ja kopam po svojoj Astrici i onda dolazi stari: da kaj ja to delam, da kaj je ovo, kaj je ono da on nis to nekuzi. Onda dalje da tu nemres gurnut ni ruku pored motora kak je to sve nagurano i nakraju obavezno napomene da je on nekad nosil kombinirke i drota u auto i sa tim se dalo sve pokrpat kajgod ti krepa.

Offline chaos

Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #5 : 03 Studenoga, 2011, 20:45:14 »
Citat: ablass;264712
Koji alat pospremiti u oldtimera? Evo ideje! http://www.oldtimeri.hr/restauracija/item/117-koji-alat/pribor-spremiti-u-oldtimera?

Nadam se da je korisno.

Malo mi auto troši, pa ću ga nakeljiti sa još 50-tak kila ?!
Uz to, oldi je napravljen da traje i ne kvari se ka današnje plastično-žičane škatule.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Ante V8

Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #6 : 03 Studenoga, 2011, 21:24:52 »
To je barem jednostavno: kombinirke,smotak paljene žice,pajser, čekić,ključi (8,10,13,17,19),odvijači križni i ravni, folija od kutije cigara(za platine:ghh:) i to je to:to:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline linoleumboy

Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #7 : 03 Studenoga, 2011, 22:05:32 »
najjednostavnije po tome jos jedan auto u dijelovima za svaki slucaj

ante odao si se sa ovom folijom garant imas i pokidanu kutiju od cigara za svaki slucaj
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline rufus

• Senior member
  • Spol: Muški
Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #8 : 03 Studenoga, 2011, 22:48:50 »
a obavezno je nosit i wd40

Offline yugopula

• Veteran member
Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #9 : 03 Studenoga, 2011, 23:15:31 »
najbolje bi bile slozit nesto u stilu duplog poda u gepeku pa tamo onda imat cijeli set kljuceva,gedora, razno raznih sprejeva :D
ako sta treba nesto osnovno za prvu ruku ako je kvar banalan,naravno to je moje misljenje

Offline renault 4 tl 1981

Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #10 : 04 Studenoga, 2011, 00:35:54 »
Ja u svojoj četvorci imam komplet gedora,komplet alata koji se sastoji od ključeva,odvijaća,kombinirki,čekića imam još krokodil dizalicu,nešto šelni,vijaka,matica,rezervne svjećice,razvodnu kapu i naravno uvijek nezaobilazni WD-40,jedino ako se dogodi da nešto nemogu sam riješiti e onda tu uskaće HAK jer sam od nedavno njihov član.A dobro je imati alat sa sobom,nikada neznaš šta ti se može dogoditi na putu,a možeš i naletiti na neku kršinu pa skidati djelove:rofl:.Meni kaže prijatelj da imam bolest šta uvijek imam pun gepek stvari kako u četvorci,tako i u Xsari.
Život je kratak da bi trošio vrijeme na budale.

Offline deda

• Antique Member
Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #11 : 04 Studenoga, 2011, 06:48:37 »
Obavezno i mam i štangu za šlepanje.

Offline Stojadin

• Antique Member
Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #12 : 04 Studenoga, 2011, 09:27:05 »
Kad sam po gradu ne nosim niš od alata.
Kad idem kamo dalje uzmem kutiju s osnovnim alatom i krunicu:)
Ovu zadnju da se pomolim dragom Bogu da Stojka ne rikne putem :)
Do sad me nije ostavila na cjedilu iako sam samo ovog ljeta prešao oko 2000 km :)
Naravno, HAK je uvijek dobra alternativa.
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!

Offline Ante V8

Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #13 : 04 Studenoga, 2011, 17:51:41 »
Sreća ne pušim ,a i nemam platine .To su mi rekli pušači za foliju.Normalno gedore su pod obavezno.
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline Amigaboy

Koji alat za oldtimera?
« Odgovori #14 : 04 Studenoga, 2011, 22:16:22 »
mi ne furamo bas nist..kad nas je lincoln zahebavao , furao sam crijevo , al eto , srecom na oldtimer susretu u bjelovaru je progurao prljavstinu u filter i pali vozi na zub...
Taunus je okrenuo gro km , i jedino sto smo promjenili je kiler , razvodnik paljenja i rotor.. isto : paljenje na dva okretaja motora....

Auti , specificno stari , imate uho za to..kad cujete da kasljuce, znate sto je , i doma sam o prisarafite/odsarafite i vozite.. a ne danasnji auti kojima se samo upali check engine pa ustekavaj vag com , ford etis bla bla...
[h=6]░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
 ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
 ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
 ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
 ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
 █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
 █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
 ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
 ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
 ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
 ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
 ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█