Ufff, sto ovaj nabroji - imas pun bunker svega, a opet nista. Jer svaki put te sprcne neka druga sitnica... :D Ako imas sve za paljenje (kaaaaapa,kablovi, platineeee...) sprcne te puknuta sajla gasa. :D
Jedini pravi i istinski savjet za slaganje auta je stavljanje ''nepar'' sarafa - znaci, recimo, vijak sa glavom 17 a na njega matica 19.Tu foru ima, recimo Volvo.Meni je to bilo idiotski dok mi moj majstor nije rekao bit te ''igre'' - sve obavis sa jednim paketom kljuceva - tko ce imati dvije trinajske, dvije sedamnajske itd... :palac:
Takoder sitnica koja te ostavi na cesti je - selna. Imas i crijevo, imas cak i hladnjak (kao prosle godine moja ekipa iz Srbije sa Katrama kad smo bili u Sloveniji) ali - imas one
idiotske jednokratne selne!
PRC!!! :sok:
Filter goriva imam onaj ''na ciscenje'' - ulozak u cijevi sa navojem. Odvrnes, ocistis, ispuses, vratis - brrrrrrrmmm...
Jos jedna sitnica koja ti olaksava čeprkanje oko auta je - stavljati samo ''plosnate'' sarafe (hehehe, tako kaze moj frend :D ) ili samo ''krizne'' - ne treba ti dva sarafcigera. :palac: Ili uzmes onaj koji se ''vadi i stavlja'' u drsku.
Potreban alat za nase stare krampine je sarafciger, dva-tri kljuca, all mighty zica i set spomenutih selni. Duck tape i boca antifriza i ulja. Amen.
Ja u rezervnoj gumi u Katri imam pumpu benzina (propisno zbrinutu ;) da se ne osusi membrana) kompletan postelani razvodnik, remenje, ulje (motorno i za kocnice) i antifriz. Sve upakirano u krpu i najlon... Jos sastrane stane pokoja sitnica kao sto je selna,zica,kombinirke, nesto šarafića i matica... Ako se doooobro odigra tetris - stanu cak i kablovi za paljenje, mada onda ima sexa kad vracas gumu nazad... A meeeeeniii nikad nije koristio - hvala bogu.:balki: Znaci, uvijek je moj Kršljivi Ljuljavi Šporet glumio elektranu 8)
I
obaaaaveeezno onaj prcmoljak od čepića za odzracivanje sistema za hladenja. :ghh: Jednom mi je pao ili u travu ili ''negdje-Bog-te-pitaj-gdje-oko-motornog-prostora'' i neeee bi gaaaaa naaasaaaaooo, nema tih para.:fool: I zaaamalo ostao na cesti radi toga. :jep:
Eto, to je sve... Sad sam u diru izrade nekih stliziranih i brendiranih a la Katra ''bunkergeđeta'' - nasao sam jednu simpa kutiju prve pomoci pa bi mi to bila PPPZK M37 (Putna prva pomoc za Katru, model tricesedam) kad se ide na put.
Mada, po meni, jeeeeediiini ''alat'' koji bi volio nositi sa sobom i koji mi uvijek treba je - dva kanistera benzina od po 25-30 litara... Cisto autonomije radi. 8)