Autor Tema: Aschy B ( Usvojene za stalno ) ;)  (Posjeta: 105352 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PrX

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://www.ak-retro.com
Odg: Aschy B ( Usvojene za stalno ) ;)
« Odgovori #390 : 03 Listopada, 2013, 22:30:25 »
Sto , zalijepi  se toliko da se nemoze skinuti  ili od zuba vremena  puca kad se skida?

Offline bozidar

« Odgovori #391 : 03 Listopada, 2013, 22:41:29 »
Da , ja sam koristio dva puta isti dihtung glave , i nije prošišao , mašina je odlično vozila i takvu sam ju prodao !
Još sad imam 2 skinuta dihtunga glave u radionici , u komadu , nisu se odlomili komadiči i može se opet koristiti ! Ne računaj na to da če to biti i kod tebe tako , obično se spohebe nešto , treba znati skinuti dihtung i imati sreće kod toga .
Ja bi onda koristio još malo mašinu iz crvene Ascone , malo če još i ulje " nadrukati " kompresiju i sve OK . Ići če to još jedno vrijeme . Najbitnije je da su sva 4 cilindra jednaka , ona prva ima preveliku razliku kompresije cilindara ko da su se svi posvadili !  :lol:
Ništa , javi se pa se čujemo i vidimo ! Pozdrav

Offline ascona75

• Antique Member
« Odgovori #392 : 03 Listopada, 2013, 22:44:07 »
ima jedno zlatno pravilo kad se glava kod tih motora skine obavezno je treba ravnati,nemoj se ljutite vas dvojica pogotovu Boža ali prvi put čujem da se stari dihtung glave vraća nazad,ja se sa time lično nebi igrao :wink2:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #393 : 03 Listopada, 2013, 22:49:28 »
 pa da  posvadjali se nakon toliko godina  zajednickog rada :D :lol: neko reci na sta trebam obratiti paznju pri skidanju  ako budem skidao  ?Sta mislis  kolko bi jos se digo pritisak   u tom  motoru sto se nisu posvadjali   :pleasantry: ? da li da taj otvaram  ili da ubacim tako  pa da posle trazim nesto ili naprimer  sta ja znam  .. zato pitam  posto sam lakireru rekao da ne zuri nigde  ima zimu pred sobom , tako da  imam sta sklapati i raditi dok motor nedodje na red ... :pioneer:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #394 : 03 Listopada, 2013, 22:52:57 »
ima jedno zlatno pravilo kad se glava kod tih motora skine obavezno je treba ravnati,nemoj se ljutite vas dvojica pogotovu Boža ali prvi put čujem da se stari dihtung glave vraća nazad,ja se sa time lično nebi igrao :wink2:
To  naravno ide  glava kod cika majstora da se pregleda i poravna   , pa zato sam i  pitao    moze , nemoze   da znam  sta mi je ciniti ... zima ide da znam  cime cu se zanimati u garage :)

Offline Ante V8

« Odgovori #395 : 04 Listopada, 2013, 08:13:33 »
Božo fušer. :fool: :rofl: :rofl: :rofl:
Ja ne bi vraćao stari jedino  da moram u kratkom roku dva puta rastavljat motor,kao što mi se i bilo desilo sa starim motorom.U 7 dana 2 puta skidao glavu.Inače oni slijepe od vremena i nikad više nije to.
Dihtung glave je još jeftinija stavka ,nego nešto drugo na tom motoru.Uzmi novi i miran si.

Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #396 : 04 Listopada, 2013, 08:54:56 »
Znaci biti ce e-bay.de  u opticaju  ovih dana... :rofl:

Offline bozidar

« Odgovori #397 : 04 Listopada, 2013, 10:02:44 »
E da ,jos nesto ! Bas u vezi ravnanja tih glava kada se skidaju , i to ne ravnam uvijek , prvo provjerim da li je ravna 100 % , i obicno je zato jer je glava od - gusa ! Druga stvar je kod alunminijskih glava , kod njih obavezno ravnanje kod skidanja ali gus jedino mozda ako masina zakuha , ali u normalnoj upotrebi ostane ta glava ravna . Stavio sam par puta glavu bez ravnanja i bilo je sve OK . A za stari dihtung je isto istina , stavio ga i drzalo je !  :yes2:
A sad moze opet paljba da sam - fusher !  :smile:
Pozdrav

Offline ascona75

• Antique Member
« Odgovori #398 : 04 Listopada, 2013, 10:21:40 »
ja sam pre nekih već skoro 20god.radio motor i majstor kaže nema potrebe ravnati glavu naravno poslušam čoveka a uz to mi je i teča,nov dihtung je naravno stavljen i posle nekih 15.000km izmešao je na 2-3 cilindru kompresije,ponovo je skinuta glava ali ovaj put je zvan majstor specijalista za opele,čovek gleda dihtung vidi da je kvalitetan,pita dali smo ravnali glavu naravno teča isti odgovor reče pa to nije glava aluminijumska da se svaki put ravna od gusa je našta se ovaj samo nasmejao i reče mi sine ako si baš toliko lud za opelima i imaš nameru da ih voziš kad god skineš glavu odnesi je da je poravnaju,da napomenem teča mi je maehaničar ali čovek samo Fiate radi,glava poravnata nov dihtung stavljen i taj motor je prešao kod mene skoro 200.000km prodao sam tu Mantu i znam da je lik još 100.000km natukao sa snjime jer mi je drugar i stalno se vidjamo,ovo pravilo nemora uvek da važi ali ja sam se opekao i nikad više,pozdrav za ljute opelaše a pogotovo za Božu legendu  :hi:

Offline bozidar

« Odgovori #399 : 05 Listopada, 2013, 11:48:14 »
Pa ako se vec ide na brusenje glave , evo originalnog tradicionalnog " oldschool " brusenja glave !  :good:
Samo neznam , koliko se kod toga pive popije toliko kosta i brusenje kod majstorske radionice !  :drinks:

@ admin li moderator : gdje je ikona za Youtube ? Jesam li ja to slijepac ili toga stvarno nema ?!  :dntknw:
Sorry , ovo izgleda da automatski funkcionira !  :thmbup:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #400 : 05 Listopada, 2013, 17:42:00 »
 :yahoo: :yahoo: to je taj  nacin obrade :D :pleasantry:,  mislim da teba monogo piva, i rostilja  i  narafno jakih da se ova jedna  glavudza odradi na oldschool nacin, mada   i ovo je dobro  :D  Ipak cu ja odneti da to masinski odrade  :cajkas: :cajkas:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #401 : 16 Listopada, 2013, 19:49:29 »
Evo  da se pohvaim, stigla sminka za chipelice za aschy :P

Blago u kovcegu  :pleasantry:

Ovako bi to trebalo da izgleda moramjos feluge iznutra u crno  i ide montaze guma da cipelice cekaju  :)

Ascona je  kod majstora , dok zavrsi neke  poslove  krece s aschy ,pa zato polako sve krom delove vracam u  novu fazu , aide i zima  treba  malo ubijati vreme u garage :D

« Zadnja izmjena: 16 Listopada, 2013, 19:55:48 PrX »

Offline vinc

« Odgovori #402 : 16 Listopada, 2013, 20:00:05 »
odlicno ovo zgleda ;)     ispoliraj i stop lampe i vjetrobransko staklo kad vec poliras.  vidjet ces koja je razlika :girl_dance:
Panta Rei

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #403 : 16 Listopada, 2013, 20:28:25 »
Hvala  :hi: ajd stopke  i znam ali staklo :shok: ? kako si to mislio ??!! ili me  zezas... :girl_dance: :girl_dance:

Offline vinc

« Odgovori #404 : 16 Listopada, 2013, 21:34:00 »
staklo staklo :girl_dance: :girl_dance:

;)
Panta Rei