Autor Tema: Aschy B ( Usvojene za stalno ) ;)  (Posjeta: 105418 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PrX

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://www.ak-retro.com
Odg: Aschy B ( Usvojene za stalno ) ;)
« Odgovori #555 : 06 Studenoga, 2014, 10:07:16 »
Jedno pitanjce narode, ima li tko  od silnih opelasa   razliku delova sto fale na ovom getragu  :blush2:??? Naime   menjac je sa rex-a  e sad dal TD ili D nebino ali se prodaje ovakav  sto se vidi na slici ,  ako ima tko  ili neko zna odokativno  kolko bi me jos izasal poluga od saltunga i poluga od kvacila sto odvaja korpu... Da se mogu prekontati oko cene ..sve inf. su dobro dosle  :hi:

Offline Ante V8

« Odgovori #556 : 06 Studenoga, 2014, 10:51:13 »
Viljušku kuplunga sa potisnim ležajem prebaciš sa tvog mjenjača ,a šaltung ne vjerujem da bi te izašao više od 200kn .
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline bozidar

« Odgovori #557 : 06 Studenoga, 2014, 11:17:07 »
Poluge kvačila imam ja , poklanjam jednu !
A problem kod diesel Getrag 240 getribe je problem kod zvona gdje sjeda anlaser , drugačije je od benzinca !
Znači , taj dio treba nekako prepraviti ili uzeti uz to diesel anlaser ? Treba još o tome malo više podataka .
Kod Getrag 240 menjača za Rekorder je opet druga stvar što je poluga za brzine ( šaltunga ) duži nego što tebi treba , tebi treba Manta B Getrag 240 poluga šaltunga da to sve paše 100% . Poluga šaltunga od Rekordera je par centimetara duža , neznam sad na pamet ali to se opet može rezati i zavariti koliko treba , naravno sa time ide i rezanje  + varenje i one male polugice koja se nadovezuje ispod poluge šaltunga .

Offline kile

« Odgovori #558 : 06 Studenoga, 2014, 11:23:10 »
Pripasavanje poluge šaltunga ne bi trebao biti problem, jer sam istu stvar ja radio na svojem prvom kadettu.

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #559 : 06 Studenoga, 2014, 11:41:52 »
 :glavauzid: :glavauzid: u pravu si  bozo za  alnaser sad sam skontao i sam , pa i sam sam tako nesto mislio da se moze prepraviti saltung  ali  opet je to kemija , ali to je manje bitno nego to zvono i mesto za alnaser, sto znaci mrka kapa  dobijam ga povoljno  za 70 evrica mada onda bolje mi je naci  negde sve komplet nego ovako izmisljati toplu vodu.. Hvala narode puno.. pozdravchic :hi:

Offline vinc

« Odgovori #560 : 06 Studenoga, 2014, 12:23:07 »
ma sve to paše
ako taj mjenjac paše na 1,2 ohv  onda stvarno nevidim di je problem..
 ;D ;D ;D
Panta Rei

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #561 : 06 Studenoga, 2014, 12:52:57 »
 :shok: :yu: kuharica sad nista ne konta  :blush2: :blush2:, ama  bash nista :read:...  reci ti meni ovo  isplati li se uzeti ovo ili ne.. naravno ne planiram odma ugradjivati nego  nekad tamo posle ako se nadje kakv fin 2.0 ili 2.4... :klinac: :drinks:

Offline bozidar

« Odgovori #562 : 06 Studenoga, 2014, 13:44:08 »
Anlaser za benzinca se ionako pričvrsti sa 2 vijka na mjesto bloka gdje je to predviđeno a kod dizelaša je anlaser pričvrščen još jednim vijkom više jer je dosta jači od anlasera za benzinca . To mjesto je i kod diesel bloka malo drugačije , baš zbog tog trećeg vijka .

U praksi sve to ide ( mislim na diesel mjenjač ) na blok 2.0 za benzin , samo če malo zijevati dio mjenjača gdje se nalazi taj treći vijak , malo če ružno izgledati ! Možda da se stavi izrezani komad lima da se zatvori ta rupa ?!

Koliko se sječam da je i razlika u petoj brzini između diesel i benzin Getrag mjenjača . Neznam jel sad kod diesel mjenjača ta peta brzina kraća ili duža ?
Za 70€ bi se to čak i isplatilo , poluga druklagera nije problem ali gornji dio šaltunga bi već mogao biti . Jedan davno sam dao Gracinu za tada još njegov Rekord C ili Mantu A .
Možda bi mogao biti i kardan za tu preradu , ili bolje rečeno onaj koji ulazi u getribu , to isto više nije dio koji možeš odmah otič kupit u Kaufland , Lidl ili Billu !
Jedino ako se ima taj dio kardana , svejedno jel sa Hardy gumom od Rekorda E2 ili križem kardana !

Offline Ante V8

« Odgovori #563 : 06 Studenoga, 2014, 14:23:50 »
Po knjigama ista je getrag getriba za sve motore što se prijenosa tiče.
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #564 : 06 Studenoga, 2014, 14:37:18 »
Da antek je u pravu  gledao sam to iste su  brzine , mada  bozo u pravu si  sve to stoji ali ko ce da proda saltung sa getribe, stim da retko te grtribe odlaze , kao sto neko spomenu  oce otici zubcanik na 2 brzini ( ali i to  neverujem moras imati neko cudoviste od motora )... onda nesto kontam  bolje mi skupiti jos love pa naci negde   celog rekorda  izvaditi motor i menjac  za bubam 200 -300 evra,, ostatak u zeljezo i  imam sve kompret... Jer par puta sam uzimo neke stvari ne kompletne i uvek izadju skuplje.. bas zbog tih nekih stvari sto retko ko ima ili  mu se nerazvaljuje....  :byeg:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #565 : 06 Studenoga, 2014, 14:46:42 »
Pa baš sam ti to htio reći...
Mjenjač se prodaje za, karikiram,  100-200 Eur jer - ''to je Getrag''. U užem krugu ljudi koji znaju što i kako, takva cijena i prolazi. Takva cijena i - stoji. Kad se slaže auto - jednostavno treba.
S druge strane - cijeli auto nađeš za istu paru iz jednog razloga - ide na kilu.   :meeting: Pa makar imao i zlatan mjenjač unutra.
Strpljivo vrebaš takav auto i kupiš cijelog s tim da budi pametan pa nemoj, s oproštenjem na izrazu, ''lajati okolo'' kako tražiš baš takav auto jer mu mjenjač dođe 200 EUR i danas se teško nađe takav mjenjač.  ;D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #566 : 06 Studenoga, 2014, 15:25:17 »
e upravo to frik,  :pleasantry: pikiram ovdekod mene ima jedan takav rex stoji vec 8 godinana panjevima, lik otiso za rusiju raditi  i  sta vise tamo sad i zivi ,   unutra 2.2i i stim famoznim menjacem tako da  :blush2: :blush2:, a cuj  po meni je tajmenjacmalo previse   bubam 200 evropskih ko da je  od neznam cega napravljen, radije cu svoja 2 ( 4 brzine ) :nyam: potrgati  nego kupiti taj  famozni od 5. jer  autA i veca od ascone - kadetta sunosili  bubam 2.0 motor i 4 brzine menjac  a rekord i opet vozali ga 20-30 godina  i sve  5..  :biggrin2: :hi: :byeg:

Offline Ante V8

« Odgovori #567 : 06 Studenoga, 2014, 17:10:15 »
gledaj onda uzeti cijelo auto i stavi taj 2.2 motor.preporodit ćeš se.Dobiješ solidan motor,pa ventilirajuće kočnice,taj 5 brzina mjenjač i miran si.Čak ti taj manje troši od tvog.
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #568 : 07 Studenoga, 2014, 08:47:04 »
Znam sve moj antisa.. da bude gore taj rex je preso svega 100.000... i tako stoji vec  na tim panjevima.. ce da gledamo nesto.. ;)

Offline Ante V8

« Odgovori #569 : 07 Studenoga, 2014, 09:16:18 »
taman što se razradio.,treba to iskoristit nego da ode u vražiju mater.
Definicija Demokracije: