Božo... ''Tvrdoglavi stvore''

Da li shvaćaš da ovakvim konceptom dobiješ auto koji kad upališ ''radi pod čokom'' iako ''čoka nema''. Znači jutarnji mrazevi, ljetne žege... Auto pali ''kao pravi normalni auto'' i kao ''pravi novi auto''.
Izađeš po ulici - lagano dok se ne zagrije tandrče JOŠ uvijek pod čokom... Nakon parstometara i nekoliko minuta ''čok'' se isključuje, iako ''čoka nema''. Na prvom semaforu - jer vidiš opet onu trebu na motoru s kojom si se ganjao noć prije spališ gume i ostaviš trag od Dubrave do Maksimira. Nađeš se sa ekipom, popiješ kavicu i ideš... Recimo...

Šta ja znam...

Na race u Osijek, recimo

. Na autoputu laganica kruzaš 120-130km/h uz potrošnju od 5-6 litara zato jer imaš INJEKTORE i ''svoju struju'' koja sada ''radi'' u nekom ''cruise laganini moodu''.
Poželiš se potrkati sa nekim tko misli da ima većeg jer plaća cestarinu na kubikažu poput tegljača - lijepo ''promrdaš po gasu'', jednu-dve niže, ''struja'' dobije ''vritnjak'' kao u JNA kad se onaj debo zemljački od starješine izdrkava pa uleti u sobi u zaurla UUZBUUNAAAAAAAA i ''struja'' sada radi u nekom drugom moodu,a to je ''puuun gas, puuuno zraaka, puuuno benzina''

I to BEEEEZ kliktanja motora i tako možeš držati gas i do Lipovca ako treba. Aaaako imaš dovoljno goriva u rezervaru

jer ovakva ''uuuzbuunaaaaaaa struja'' šprica gorivo u cilindre kao da joj je sponzor Gardena.
Kad ti dosadi utrkivati se sa tim mlatimudonjom u Tuaregu ili u onoj kanturini od BMW X6, opet lijepo laganini cruisanje sa 120-130 km/h uz potrošnju od - 5-6 litara. kao ''normalni auto''.

U Osijeku opet radiš krugove paleći gume.. u Osijeku opet ''loviš neke klase''... I opet ideš doma - kruzajući 120-130km/h uz potrošnju, ne znam ako sam spomenuo 5-6 litara. Ili 10-12-boog zna koliko

ako se opet naganjaš sa mamlazima sa novim autima koi misle da su kraljevi autoputa i blicaju ti sa dva kilometra udaljenosti.

Dođeš doma... Opereš auto, staviš peharček na policu i - spavanje. Iduće jutro... Opet pališ auto, ideš na posao... Pališ gume, čekaš onu trebu na motoru jer je taaako dobra i ima neki zagonetni smješak...

Nije problem (ili ''nije problem'') staviti komad nakovnja u prednji koš. Probaj u Asconu ili Rekorda staviti neki ''živahniji motor'' od 120-150-180KS. Ako ideš ''na kubikažu'' dobiješ pola tone gusa na prednjoj osovini i sa tim autom nema jurcanja po kratkim zavojitim cestama pa čak ni da si Jody Scheckter u Tyrrellu P34. Takav motor u Kadetta ''ni ne stane''.
Da - postoje ''razni ljudi'' i ''nijedan nije isti'' - s tim se potpuno slažem.

Samo ako ovi ''jedni'' stalno ''tupe'' tamo ''nešto svoje'' onima ''drugima''... E tu onda nema sloge ni razumijevanja.
Ovo je - moderno doba i ovo je neka vrsta tuninga koja je ''starim dobrim majstorima sa dva šarafcigera'', da se ne uvirijedi nitko, jaaako teško shvatljiva. Pod ''stare dobre majstor'' ne mislim na nikoga ponaosob, nego na bilo koju ''staru tvdoglavu školu'' tipa ''Ne smiješ bušiti felge - puknuti će pa ćeš poginuti''... ''ne smiješ variti to - to ti je ovjes, to su kočnice - puknuti će ti to pa ćeš poginuti.'' a ekipa svako malo na driftu imaju neke takve kemije i - nikome ništa. OK - drift traje ''par minuta'' dok se ''normalni auto'' vozi ''stalno'', ali svejedno.
Novo doba... Nove tehnike... Novi materijali i tehnologije.

Pa tako i ovaj Kadett sa ''malecnim motorom'' i ''bezveznim glupostima'' koji se eto ''slaže već godinama'' i ''još ništa''.