Autor Tema: OPEL KADETT 1.2 ohv turbo  (Posjeta: 358790 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline vinc

Odg: OPEL KADETT 1.2 ohv turbo
« Odgovori #1185 : 22 Kolovoza, 2014, 02:36:30 »
Gotovo za danas
E da
Zaboravio sam reci
Moj Decko ima najjakije mičiće
Aha ahaaa
Ko sad ima mlinček da vas vidim

Ahaaa ahaaa

Laku noc.
Panta Rei

Offline bozidar

« Odgovori #1186 : 22 Kolovoza, 2014, 09:07:31 »
@ frik-ri : naravno da smo se čuli telefonski da odmah odklonimo nejasnoče , i bit če da je ipak do sada jedna mašina izdržala nekih 25 000 km sa turbinom ( i još je u OK stanju ! ) a ne kako zli glasovi šire informacije , poluinformacije i dezinformacije . Neznam iz kog razloga ali tako je .

OK , kako prsti na rukama nisu jednaki tako i ljudi nisu jednaki pa tako i vlasnik teme i ja . Ja sam za dizanje snage da se u motornom prostoru poveča kubikaža , i naravno karburatori . Sa druge strane tu je turbina za dizanje snage .
Ja sam opet da se ne dira ono što su inžinjeri izračunali , ispitali , napravili u tvornici i ugadili u vozila . Sa druge strane tu je unikat " iz glave " gdje se ispitiva izdržljivost male OHV mašine za upotrebu u svakodnevnom prometu .
Kod jednog i drugog slučaja potrebni su atesti i ovaj projekt sa teme ide u tom projektu i nadam se iskreno da če se to i realizirati .
Narano , za sve to potrebni je poboljšani ovjes i dimenzije guma da se Kadett može sa tolikom snagom upravljati .
Ponavljam , nisam tip u stilu " budi svoj " , tu sam više " nisam svoj "  :rofl: , Opel ima previše odličnih mašina i osobno bi " ugurao " nešto iz te palete serijskih mašina pod haubu ( C20XE Turbo , C20LET , pa čak i 6 cilindara ) ali tko me zna taj i zna da nisam tip za jurnjave , tu sam opet drugačiji od kolege i prijatelja Kristijana .
Eto , bio prekojučer kod kolege i prijatelju u Samoboru , vlasnik je Pontiac Trans Am - a , 6.6 kubika , karburator . To kada se čuje i provoza , niti jedna turbina ne zamjenjuje veliku kubikažu , ali to ionako nije ovdje tema .
Nadam se da su time nejasnoče riješene , između ostalog da ne pominjem obiteljske probleme koji koče projekte ( bio slučaj i kod mene ) , pitanja za požurivanje projekta ima se i kod mene i idu mi na živce , neznam što još reći ?!
Sa vlasnikom teme imam i nešto zajedničko , raditi u garaži , znanje imamo iz svojih pogrešaka ali i dobrih rezultata , a ovdje se ima možda ipak malo previše " internet automehaničara " , a iz te priče definitivno nisam kao ni kolega i prijatelj Vinc .
Dosta za danas ujutro , ne pada mi na pamet da kolegi friku uzmem titulu za najduži post !   :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Pozdrav svima

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #1187 : 22 Kolovoza, 2014, 09:12:24 »
Nebi htio ici u off ali ovo sto vinc radi je posao.
Bez povecanja mase u prednjem kraju dici snagu.
Bez kemijanja sa tri hiljade kubika i ostalih stvari.
Ja sam vise za ovaj sistem.
Cak štoviše razmisljam o a112 903ccm turbo.
Ako bude srece jednog dana.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline vinc

« Odgovori #1188 : 22 Kolovoza, 2014, 09:16:12 »

I boost selenoid je na mjestu

Panta Rei

Offline vinc

« Odgovori #1189 : 22 Kolovoza, 2014, 09:37:27 »

Rupica

Buža

Ovo se dogodi kad su one prisutne na rezervaru

Po unutarnjem falcu uz pertl

Sinoc utvrđen, noćas uklonjen kvar
tj. rupa...
tj. buža...

Panta Rei

Offline KAISER SOZE

• Antique Member
« Odgovori #1190 : 22 Kolovoza, 2014, 12:00:11 »
Greška Božo...vozi i Sinišin karavan... :drinks:

Offline vinc

« Odgovori #1191 : 22 Kolovoza, 2014, 12:03:03 »
Božo je žalostan jer sam brži od njega   
I zato jer hvatam mlađe cure nego on sa starim opelom svojim
DA DAAAA
Panta Rei

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1192 : 22 Kolovoza, 2014, 12:04:06 »
Eto  :P taaako ti i treba!  :P
Kad nećeš uzeti lijepo Bogom dani njemački originalni rezrevar kojeg su proračunali iženjeri, nego ti očeš, tamo nešto,  :shootme: kemijati po svome.
A znaaaaa se da se ''rezrevari nesm'ju varit'  :punish2: '' pa koliko su ti puta rekli kad si bio u školi ''Ne vari oko rezrevara jebotebogludi - odleti'ščeš u zrak i ti i švasparat i lektrode i taj rezrevar jebo te on, baci ga i kupi drugi sve'šnas pobit' budalo jedna.''
A reeezreeeevaaaraaa originaaaalnih brajo moj - koliko ti srce išti. Mislim - fakat te ne razumijem.  :shootme:
Ali da na ovome bogom danom forumu nije stoooo... Eeeejjj  :eek: :eek: STOOOOO puta rečeno  :read: :read:
''Neeeesmje se varit' ništa po kol'ma poslije iženjera kad ga naprave u tvornici - gdje se takne lektrodom tu se pojavljuju mikropukotine. Tu se matrijal slabi, i sve ode u pič mač''.
Pa ti i dalje - piči po svome.  Ebaji ga - lakše ti stav't metar ugujcu neg' milmetar uglavu, baš si tvrdoglav.  :shootme:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline vinc

« Odgovori #1193 : 22 Kolovoza, 2014, 12:21:38 »
 :cofee: :cofee: :cofee:

:disobedient: :disobedient: :disobedient:
Panta Rei

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1194 : 22 Kolovoza, 2014, 12:46:02 »
Božo... ''Tvrdoglavi stvore''  :)) :)) :))
Da li shvaćaš da ovakvim konceptom dobiješ auto koji kad upališ ''radi pod čokom'' iako ''čoka nema''. Znači jutarnji mrazevi, ljetne žege... Auto pali ''kao pravi normalni auto'' i kao ''pravi novi auto''.
Izađeš po ulici - lagano dok se ne zagrije tandrče JOŠ uvijek pod čokom... Nakon parstometara i nekoliko minuta ''čok'' se isključuje, iako ''čoka nema''. Na prvom semaforu - jer vidiš opet onu trebu na motoru s kojom si se ganjao noć prije spališ gume i ostaviš trag od Dubrave do Maksimira. Nađeš se sa ekipom, popiješ kavicu i ideš... Recimo...  :dntknw: Šta ja znam...  :scratch_one-s_head: Na race u Osijek, recimo  :thmbup: . Na autoputu laganica kruzaš 120-130km/h uz potrošnju od 5-6 litara zato jer imaš INJEKTORE i ''svoju struju'' koja sada ''radi'' u nekom ''cruise laganini moodu''.
Poželiš se potrkati sa nekim tko misli da ima većeg jer plaća cestarinu na kubikažu poput tegljača - lijepo ''promrdaš po gasu'', jednu-dve niže, ''struja'' dobije ''vritnjak'' kao u JNA kad se onaj debo zemljački od starješine izdrkava pa uleti u sobi u zaurla UUZBUUNAAAAAAAA i ''struja'' sada radi u nekom drugom moodu,a to je ''puuun gas, puuuno zraaka, puuuno benzina''  :moto: :moto: :moto: :moto: I to BEEEEZ kliktanja motora i tako možeš držati gas i do Lipovca ako treba. Aaaako imaš dovoljno goriva u rezervaru  :)) jer ovakva ''uuuzbuunaaaaaaa struja'' šprica gorivo u cilindre kao da joj je sponzor Gardena.  :download:
Kad ti dosadi utrkivati se sa tim mlatimudonjom u Tuaregu ili u onoj kanturini od BMW X6, opet lijepo laganini cruisanje sa 120-130 km/h uz potrošnju od - 5-6 litara. kao ''normalni auto''.  :cool:
U Osijeku opet radiš krugove paleći gume.. u Osijeku opet ''loviš neke klase''... I opet ideš doma - kruzajući 120-130km/h uz potrošnju, ne znam ako sam spomenuo 5-6 litara. Ili 10-12-boog zna koliko  :dntknw: ako se opet naganjaš sa mamlazima sa novim autima koi misle da su kraljevi autoputa i blicaju ti sa dva kilometra udaljenosti.  :mad: Dođeš doma... Opereš auto, staviš peharček na policu i - spavanje. Iduće jutro... Opet pališ auto, ideš na posao... Pališ gume, čekaš onu trebu na motoru jer je taaako dobra i ima neki zagonetni smješak...  :nyam:
Nije problem (ili ''nije problem'') staviti komad nakovnja u prednji koš. Probaj u Asconu ili Rekorda staviti neki ''živahniji motor'' od 120-150-180KS. Ako ideš ''na kubikažu'' dobiješ pola tone gusa na prednjoj osovini i sa tim autom nema jurcanja po kratkim zavojitim cestama pa čak ni da si Jody Scheckter u Tyrrellu P34. Takav motor u Kadetta ''ni ne stane''.
Da - postoje ''razni ljudi'' i ''nijedan nije isti'' - s tim se potpuno slažem.  :thank_you2: :thank_you2:  :hi: :hi: Samo ako ovi ''jedni'' stalno ''tupe'' tamo ''nešto svoje'' onima ''drugima''... E tu onda nema sloge ni razumijevanja.
Ovo je - moderno doba i ovo je neka vrsta tuninga koja je ''starim dobrim majstorima sa dva šarafcigera'', da se ne uvirijedi nitko, jaaako teško shvatljiva. Pod ''stare dobre majstor'' ne mislim na nikoga ponaosob, nego na bilo koju ''staru tvdoglavu školu'' tipa ''Ne smiješ bušiti felge - puknuti će pa ćeš poginuti''... ''ne smiješ variti to - to ti je ovjes, to su kočnice - puknuti će ti to pa ćeš poginuti.'' a ekipa svako malo na driftu imaju neke takve kemije i - nikome ništa. OK - drift traje ''par minuta'' dok se ''normalni auto'' vozi ''stalno'', ali svejedno.
Novo doba... Nove tehnike... Novi materijali i tehnologije.  :read: :read:
Pa tako i ovaj Kadett sa ''malecnim motorom'' i ''bezveznim glupostima'' koji se eto ''slaže već godinama'' i ''još ništa''.  :drinks: :drinks: :drinks:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline nidzo

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: kadett c
« Odgovori #1195 : 22 Kolovoza, 2014, 14:13:36 »
 :anal:
Kad porastem imacu i ja turbo

Offline vinc

« Odgovori #1196 : 22 Kolovoza, 2014, 14:36:32 »
E moj Nidjo
Težak ti je život nas umjetnika

Panta Rei

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #1197 : 22 Kolovoza, 2014, 15:50:56 »
Vinc... Neee biti UUUUUUUUUUUUUUUUU banani...  :no:  :nea:
Trebaš biti IIISSSPOOOOD banane, u hladu... Sa hladnim pivcem.  :drinks:
Ajde kad se stvari smire - da opalimo kakvo druženje.  :yahoo:

:)) :)) :))

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1198 : 22 Kolovoza, 2014, 16:25:20 »
Kak god,iz dreka nikad nemre ispasti dobar kolač,kolko god mirodija u njega metali.

Offline bozidar

« Odgovori #1199 : 22 Kolovoza, 2014, 17:21:16 »
   pola tone gusa na prednjoj osovini  Takav motor u Kadetta ''ni ne stane''.

Tako je , jer govorim o autima a ne o biciklima !  Isto to mislim za Autobianchi A112 , Mini i srodnim vozilicama . Za kubikažu treba biti - auto ! Mada mi je u zadnje vrijeme zapeo za oko Kadett C Coupe V8 5.7 u natjecanju njemačkog prvenstva brdskih utrka , oko 700 ks ima mašina a priprema se za iduću sezonu set za dignut mašinu na oko 800 ks . Imaju se snimke kako to zvuči i ide . Ali to je opet nešto drugo , taj Kadett ne vidi obične ceste , registriran , samo utrke a to je razlika nebo - zemlja . Ima se dosta projekata Kadett C sa 3.0 ili 3.0 24V mašinama i vele da je dosta vozljivo ?!
Pozdrav svima