E jebaj ga onda , ima 2 verzije tih 1.9 E diff. - a , jedna je za rally druga je cestova verzija . Moze se to znati po broju na kucistu diferencijala dolje ispod koji je omjer jer su to 2 kompletno drugacija diff. -a . Stvar je u sirini zucanika i cijelog diferencijala na kraju , razlicite su sirine a time i samo leziste u kucistu za njih ! Hocu reci da je 3,44 diff. za 3 mm siri od 3,67 diff.- a . Prakticki se moze podloziti 3 mm ploca ispod kucista satelita na 3,67 diff. da pase u 3,44 leziste diff.- a u kucistu . To se i radi ako se ima sperdiff. od 3,44 i stavlja se na 3,67 diff. , rijesi se sa tom adapterplocom .
Stvar je sad kaj ja neznam te brojeve na kucistu diferencijala da se moze saznati koji je omjer unutra , ostaje jedino ispustiti ulje u diff. - u , skinuti poklopac i brojiti broj zuba na velikom zupcaniku , na malom je ionak 9 a na velikom 31 ili 33 , pitanje je sad ?! Onda se moze tek dalje sa skuljanjem dijelova , mislim na pinjon i kilometarsat .
Ja imam doma rezervni crveni i plavi pinjon .
Evo kako izgleda ta adapterploca kada se stavlja spera od 3,44 diff. -a na kraci , 3,67 diff.

To na kraju izgleda ovako na Kadett - C diff.- u :

Ako se hoce staviti sperdiff. od 3,67 prijenosa u 3,44 , onda bi se trebalo potokariti kuciste 3,44 prijenosa i staviti natrag u leziste diff. - a , ali to je teoretski i prakticki nemoguce , ludorija , za tih se 3 - 3,5 mm tokarenja previse oslabi to kuciste diff. -a i sve ce se razletjeti !

Malo sam previse usao u dubinu razlike ta 2 omjera diferencijala , uglavnom , to su 2 potpuno drugacija kucista sa razlicitim brojevima zbog razlicitih dimenzija diferencijala .
Ponavljam , ostaje samo za skinuti poklopac i brojati zupcanika , to se trebalo jos dok je bilo nemontirano na Kadett ali nema veze , to je sve gotovo za pola vure sa montazom poklopca natrag , mada kod Ascone / Manta se treba onda i skinuti balansstanga ( panhard ) , mislim da je i kod Kadett- a isto ?