Autor Tema: OPEL KADETT 1.2 ohv turbo  (Posjeta: 358636 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Odg: OPEL KADETT 1.2 ohv turbo
« Odgovori #1290 : 30 Kolovoza, 2014, 15:40:46 »
Ma ne kažem da je nešto krivo, nego...  :confused: Očekivao sam manje okretaje za neki cruising mode.  :dntknw: :dntknw:
Inače... Sinoć sam htio komentirati, ali nisam htio ništa napamet pisati te sam stoga danas kontaktirao kolegu Petaka.
Katrica, kojoj je ''špica'' na realnih 130 km/h (po tehničkim podacima 120km/h) se u četvrtoj brzini vrti na 3000 U/min dok se kotrlja stotkom.
S druge strane naš Clio 1,2 8V vulgaris se vrti na 2500 U/min kad se kotrlja stotkom.
Kažem samo da sam očekivao niže okretaje.  :dntknw: Mada... Baš me živo interesira kako će se auto ponašati u vožnji.  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kađo-c

« Odgovori #1291 : 30 Kolovoza, 2014, 17:49:20 »
Biti če dobro ako bude turbina lovila iz nule,sa 1.9GT/E kadet je imao 105ks i zamašnjak puno teži od 1.2,teoretski 1.9GT/E je mogao na leru krenuti u prvoj,ja na svom imam 4.11:1 i getrag pa je taman tu negdje,čak nebi požalio da sam ostavio 4-brz getribu zbog starta.
Ako bude trebalo gasirati da motor iskoristi snagu turbine,bolje se vratiti na 4.11:1(originalni diferencijal.)
« Zadnja izmjena: 30 Kolovoza, 2014, 17:50:59 kađo-c »
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline vinc

« Odgovori #1292 : 30 Kolovoza, 2014, 21:05:36 »
Ma nema to veze.snimit cu vam filmic o tome..
Jesi se vozio samnom i vidio kad krenes 1.--2.--3.
Da zakucava u blokadu cim krene tlacit motor..
Zbog toga je sad veca turbina i duzi prjenos
Po mom misljenju aman taman
Panta Rei

Offline igor136

« Odgovori #1293 : 30 Kolovoza, 2014, 21:56:59 »
Mislim da je ovo odlično. Moj 2.2t u 5oj na 100 je na 3000 okretaja a u 6oj na 2600. To je neki standard kod benzinaca bez obzira na snagu i godine. Frend je na 4.2 stavlja mjenjač o  dizela i postiga na autoputu vrlo niske okretaje ali za to moraš imat kubikažu. Ono o čemu Božo priča. Znači okretni moment iz podruma.
Kod mene u prvoj turbina počne vatat oko 3000 a na 4000 sastavi i naglo ga zakuca u 7000. Odličan osjećaj i mene oduševljava ta nelinearnost kojoj nitko ne teži. Zato se vozim civilno u turbo rupi i šparam gorivo. Ako mi je do toga. S druge strane ako sam recimo u 4toj onda sam na 3000 već u boostu ako dam ful gas.
Po onome što ja znam atmo motor iste kubikaže ( isti samo bez turba) ima duži hod ventila čak i centimetar nego kod turbaka. Ekipa te bregaste stavlja na turbake i idu kao ludi ali su im međuubrzanja nikakva. Možda budeš ima sličan problem
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline kađo-c

« Odgovori #1294 : 30 Kolovoza, 2014, 22:05:47 »
Daj bog da bude kak si zamislio,trebalo ga bude zaliti pivom da se ne pregrije. :yes:
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1295 : 30 Kolovoza, 2014, 22:59:35 »
Pa i nije baš ''samo kubikaža'' potrebna za okretni moment. Za okretni moment je potrebna ''veća poluga'' na vratilu, odnosno na ''radilici''. Drugim riječima - potrebno je više ''izlomiti'' radilicu, a to za sobom povlači DUŽI hod klipa.
Shodno tome - duži hod klipa za rezultat ima ''veću kubikažu'' ali još jednom - ''veća kubikaža'' nije NUŽNO i PRIMARNO ''uzrok'' velikom momentu nego veća ''poluga'' (izlomljenije ''koljeno'') na radilici.
A što se tiče kombinatorike - kužim zašto si išao na DUŽI prijenos. Ja sam, 'ebiga  :dntknw: mislio da će okretaji biti još niži. JAAA sam mislio. MIII-SSS-LIIII-OOOOooOOOOooO...  :)) Ne znači nužno da je to tako.  :)) :)) :)) :)) Ni da je - dobro.  :dntknw:  :))
Ajde ti to lijepo razradi... Pa ga poštelej još onako ''na fino'' pa da vidimo filmiće.  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline igor136

« Odgovori #1296 : 30 Kolovoza, 2014, 23:32:55 »
Moš ti lomit radilicu kolko oćeš i izmišljat toplu vodu
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #1297 : 31 Kolovoza, 2014, 09:33:42 »
mmMmMMmmMmm...Ne kužim gdje je tu ''topla voda''...?   :eek:

Offline vinc

« Odgovori #1298 : 31 Kolovoza, 2014, 10:07:40 »
Ona pipa sa crvenom tockom i onaj karnister na suncu
Panta Rei

Offline vinc

« Odgovori #1299 : 02 Rujna, 2014, 16:59:24 »

Malo upristojio žice i stavio sve na svoje "mjesto"

Poklopac ventila drugi

Panta Rei

Offline kađo-c

« Odgovori #1300 : 02 Rujna, 2014, 22:11:02 »
Zakaj drugi poklopac?Bacao ulje zbog pregrade?
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline vinc

« Odgovori #1301 : 02 Rujna, 2014, 23:10:55 »

Motorni prostor gotov
Fali samo sakupljač uljnih para

Spreman za tehnički
Panta Rei

Offline pelepelezg

• Antique Member
    • http://www.youtube.com/user/pelepelezg
  • Vozilo:: kadett d c20let corsa a 2x c20xe
« Odgovori #1302 : 03 Rujna, 2014, 00:25:58 »
strojcina i pol.... jesi bio kaj na valjcima? kolko bi to konjov trebalo imati?

Offline vinc

« Odgovori #1303 : 03 Rujna, 2014, 08:22:46 »
strojcina i pol.... jesi bio kaj na valjcima? kolko bi to konjov trebalo imati?
Na cesti smo ga mapirali do 5000 rpm  tlakom od 0.7bar 
ide ok ali necu ga jos forsat..  vozit cu se mjesec dana pa onda valjanje na max tlak i max snagu...
Panta Rei

Offline Spoky

• Antique Member
« Odgovori #1304 : 03 Rujna, 2014, 08:43:08 »
Kakav ti je to špojler dole???