Autor Tema: FIAT Ritmo 65 L  (Posjeta: 16453 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boresky

• Antique Member
  • Vozilo:: | SAAB 900 1981 |
FIAT Ritmo 65 L
« : 25 Siječnja, 2012, 12:55:58 »
Pozdrav svima!

Živim u Križevcima i prvi put sam na Oldschool.hr
Predstavljam svoj Ritmo koji je proizveden 1982. godine.Auto sam kupio prošlog kasnog proljeća od jednog forumaša,Antonia.
Povijest auta je pomalo i zanimljiva.Prvi vlasnik je bio propali kralj igračaka,bivši ministar Goranko Fižulić.Vjerojatno je to bio njegov prvi auto jer je ,po računanju,on tada imao 20,21 godinu.
On ga je nakon dvije godine prodao jednom čiki iz ZG-a koji ga je vozio punih 26. godina i samo njemu zahvaljujući,auto je u kompletnom i dosta dobrom stanju!
Nakon toga je auto kupio jedan dečko koji je tada radio u Hyundaiju a pošto je taj djedica uzeo novog koreanca a Ritma ostavio pod neki račun,Fiat je završio kod tog dečka u ZG  a potom u jednom selu kod Vrbovca jer se tamo preselio.Antonio je bio samo preprodao auto meni i sad je moj.
Limarija je bila 4/5,vanjski pragovi su bili malo dobri-malo truli.Onak,isprekidano.Unutarnji su u super stanju tako da sam samo vanjske uređivao.Rubovi vrata su bili dosta loši na dvojim vratima i to je sanirano.Podovi svi dobri osim suvozačevog,cijela kada je izmjenjena,krakovi šasije ko cura,zadnje mulde su bile popravljane i dobre su.Unutrašnjost je sva oribana,sjedala,novi krovni tapecirung i bočne stranice a instrument tabla je u fazi mrvljenja i moram na proljeće to nekako urediti.Kočnice uređene,auspuh skoro pa nov,mehanika i motor super.Na autu sve radi i probao sam jednu vožnju na "crno",ide bolje od mojeg Tipa,he!Zaista super prilika za 1 500 kn + 46 kn javni bilježnik+5 kn porez+ 6 kn naknada u banci.Materijal i vrijeme ne računam,to je čista ljubav:ghh:http://imageshack.us/g/513/dsc05232u.jpg/
« Zadnja izmjena: 09 Veljače, 2012, 14:59:34 boresky »
-Pretpostavka je majka pogreške-

Offline romyo

FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #1 : 25 Siječnja, 2012, 13:17:42 »
Bravo Boresky...

Autić je predivan, pravi prelijepi i čudni Ritmo prve generacije koji je već sad vrlo rijedak.
Za njega ti održavanje i sve to neće biti neki teret, a stvarno je lijep i njegovo vrijeme tek dolazi.

Čuvaj ga i pazi.... :gosp:

Joj, Ritmić... Kako su se nekad trebe palile na te aute kod nas po Fiume.

Offline boresky

• Antique Member
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #2 : 25 Siječnja, 2012, 13:54:00 »
Pazim ga,zasad stoji a na proljeće ,ovisno o financijama,ide na tehnički za koji je spreman.Na njuškalo.hr je više iz zanimanja,da vidim odaziv ali od 3000 pogleda na oglas,nijedan poziv ili sms ili e-mail.Meni ne smeta,patim na stare kante koje će nadživjeti gotovo svaki ovaj novi,super auto,he he!:burn:
romyo moj-i dan danas se pale ali su te starije od samog auta:ghh:

Jacky

• Gost
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #3 : 25 Siječnja, 2012, 14:07:56 »
uredan ritmo:palac: samo ga čuvaj jer će za koju godinu vrijedit dvostruko;)

Offline romyo

FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #4 : 25 Siječnja, 2012, 14:40:58 »
Citat: boresky;285531
romyo moj-i dan danas se pale ali su te starije od samog auta:ghh:

Stara koka - masna juha..... :D :D :D

a112

• Gost
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #5 : 25 Siječnja, 2012, 14:48:37 »
Pozdrav! Zavidim na Ritmu :D

Offline boresky

• Antique Member
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #6 : 25 Siječnja, 2012, 17:58:49 »
Momci,nema zavidnosti.Svi mi imamo aute koji su nešto drugačije.Ja sam sretan kad vidim staru kantu koja se vozi ili kad tu na forumu vidim ljude koji ih vraćaju iz p.m. u predivne aute koji voze i koji će trajati.
Nedaj Bože da mi se javi kupac i da ga moram prodati,takav auto nikad više nebih mogao imati.Jedino da se obogatim al to neće tak brzo.Bar ne u ovom životu.

Offline YUGOABARTH

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava Yugo, Renault 4 TL
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #7 : 25 Siječnja, 2012, 19:11:22 »
Viva..!! Lepi Ritmo :gosp:

Offline krntija

FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #8 : 26 Siječnja, 2012, 02:38:26 »
:sok:  Duuuuuuugo nis videl 1. Ritmaca! Negdje 78-79" sam prve na cesti s divljenjem zagledal, bili su mi jako cudni tj. moderni u odnosu na tadasnje Fiate!
2. generacija Ritma je puno izgubila od tog revolucionarnog dizajna i nije tako zanimljiva!:)
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline cvik

• Senior member
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #9 : 26 Siječnja, 2012, 06:49:41 »
Dobar primjerak, šteta što ga prodaješ, davno sam imao 125 TC.

Offline Turbak

• Veteran member
  • Vozilo:: Z-850 85., VW T4 00., BMW 1500 63.
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #10 : 26 Siječnja, 2012, 07:33:08 »
oo pa ima nas još iz istog kraja!! :D ;)  

fora mi je oduvjek taj ritmo ali jedino TC varijanta ....
Tražim felge od mercedesa 123 5 krakova 5x112 16"  098-181-3436

Offline tom-127

FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #11 : 26 Siječnja, 2012, 09:03:46 »
čestitam na autu i kad je tako dobar čuvaj ga još više tim više kaj su rijetke prve serije... naravno da se nitko ne javlja za te novce, ti auti su imalo milijon mana, a ni limarija im nije bajna....
imao sam regatušu 100 sie....

Offline boresky

• Antique Member
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #12 : 26 Siječnja, 2012, 09:09:05 »
Prodajem ga al ga,ustvari,ne prodajem.Zato je gore cijena koja svakog odmah odbije i sve ok:ghh:
Vidim da se križevčani i ovdje zavlače,ko žohari smo:rofl:!!!
Misliš da meni Abarthi nisu zanimljiviji?He,jesu al znamo koliko su takvi primjerci "masni" i koliko treba para da se urede.Kaj misliš,koliko bi Domagoj iz ZG tražio za svog 130 TC-a da ga ide prodavati?Ja bih bio najsretniji da je s trojim vratima,ove šeme s 4 su za velike aute.Inače vozim i FIAT Tipo a i taj je trovrata verzija tak da mi je ovo ko autobus.

Offline boresky

• Antique Member
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #13 : 26 Siječnja, 2012, 09:13:04 »
Citat: tom-127;285800
čestitam na autu i kad je tako dobar čuvaj ga još više tim više kaj su rijetke prve serije... naravno da se nitko ne javlja za te novce, ti auti su imalo milijon mana, a ni limarija im nije bajna....
imao sam regatušu 100 sie....
Neznam koji klinac je bio talijanima da su za proizvodnju tog auta kupili nekvalitetni ruski lim i čitave serija auta su propale i zahrđavile zbog toga,grrrrrrrr!Regata,pa ta je išla ko sto vragova!!!!

Offline sven

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: youngschool punoljetnici
FIAT Ritmo 65 L
« Odgovori #14 : 27 Siječnja, 2012, 18:39:50 »
Drago mi je da je Ritmo u dobrim rukama i da će tako i ostati. Inače, meni jedan od najdražih auta, baš zbog dizajna, a k tome je i Fiat.:njam: A imao sam i isti Tipo kao tvoj...:D

Ovaj tvoj primjerak ima i zanimljivu povijest, imao je i sreću preživjeti sve te godine. Probaj mu nabaviti one genijalne originalne čelične felge, ili bar neke prikladnije aluminijske, ove mu baš ne pašu.
Kak to da su mu stražnji kotači tak u plusu, ko na Fićeku?