Autor Tema: Burza šlepanja ili povratna fura  (Posjeta: 185030 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Odg: Burza šlepanja ili povratna fura
« Odgovori #165 : 10 Listopada, 2014, 17:22:56 »
Ja sam se samo osvrnuo na ''šlepu na B kategoriju''. Mislio sam da se odnosi na najam prikolice koja se vozi pod ''B''.
A ''reagirao sam'' iz dva razloga:
1.) danas svi ''rade sve'' i danas masu ljudi ''iznajmljuje sve živo''. Već sam u nekoliko navrata, iz prve ruke, pošto samm eto u tom svijetu ''tramakanja krami'' doživio da netko iznamljuje ''maglu'' odnosno samo pod krinkom zarade daje u najam prikolicu koja se NE MOŽE vući sa ''B'' kategorijom.
Zakoni su zakoni - policija je policija. Kao što je Deri Valdez jednom napisao:''Kad te klepe panduri sa prstima u pekmezu - dva oka će ti biti malo za plakanje''.
Zato pazite što unajmljujete, i što vozite.
2.) Prijevoz auta na prikolici je sve sve ali - šala nije. Ako priksa nema dvije osovine - takva kompozicija je kaos za voziti. Pogotovo kad sa nekim ''bijesnim autom'' tegliš neki ''pošten komad auta'' i onda pošto sve ide ''kao po loju'' lijepo opičiš po gasu jer ''samo pičkice voze 60-70km/h. Neki dan me je na istarskom ipsilonu pretekao Audi sa prikolicom sa doooobrih 120-130-140km/h.  :shootme:
Neki dan je ispod Senja lik završio sa prikolicom i sa autom rasut i po cesti i oko ceste i ispod ceste. Sudeći po karambolu - kriv, ne kriv - ziher nije vozio sporo.
Ako je jednoosovinka - ta priksa, karikiram - nije ni za Peglicu voziti. Ako je pak dvoosovinka - to da jebe rak raka ne može biti ''poštena prikolica za B kategoriju'' jer je ona sama teška ko sam đavo.
Spike sa ''ma ukupna masa tri i pol tone bla bla ovo ono'' vam ne drži vodu''. Pogotovo ove ''nove fore'' kako se tvrdoglavci znaju pravdati sa ''B+E'' kategorijom - ''jaaaa od kad znam za sebe vozim ovako šta sad oni imaju izmišljati neke nove zakone''.
...
Što se tiče kamiona za šlepanje - da, zbilja postoje oni koji se voze na B kategoriju, naravno ako im ukupna masa ne prelazi 3500kg.
Nisu česti jer uglavnom ne mogu ''povući'' neki veći i teži i glomazniji auto pa ''ozbiljni'' šleperisti ipak voze ''ozbiljne'' pile sa ''ozbiljnom'' opremom tipa vitla, navozi na hidrauliku i slično. Brži su (u smislu - brzine manipulacije pri ukrcaju i iskrcaju) jednostavnini i - pouzdaniji. Također - nema klipsanja na palentu, nego se rad svede na pipkanje dugmića. naravno - kad se desi neki karambol od kojeg je auto savijen ko vadičep - nema tu baš filozofije sa dugmićima nego samo ''pljuni u ruke'' i pošteno se oznoji''.
Čak i kod najma postoji mogućnost da naletiš na policajca koji ti neće tolerirati što voziš tuđe vozilo jer, ruku na srce, uglavnom se taj najam svede ili ''na crno'' ili na neku ''sivu zonu''.
Samo sam to htio reći - šlepanje i ušteda ti se nekad zna jako jako obiti o glavu.
I ne zaboravite da ako nedaj Bože napravite neko žešće sranje u prometu i prouzročite veću materijalnu štetu ili nedaj Bože stradavanje - današnji zakoni i sudska praksa su takvi da vam zbilja neće biti dva ka dovoljna za plakanje. Naravno - osim ako niste neki tatin sin oji može u centru grada pokositi 500m ulice i usmriti nedužne i izvući se sa spikom ''prvi mu je put - dobar je dečko - obitelj mu je društveno pozitivna i korisna''.
 :hi:
« Zadnja izmjena: 10 Listopada, 2014, 17:27:00 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #166 : 10 Listopada, 2014, 18:12:59 »
A jebaj ga,kao sve,svaki zanat treba ispeči i znati raditi.Isto tako i natovariti auto na šlepu i osigurati ga,bez obzira na kojoj si kategoriji i znati to voziti,jer voziti auto na prikolici i na kamionu,B ili C kategorije,nije isto ko i voziti furgon natovaren krumpirom.

Offline Gogo9

• Senior member
  • Vozilo:: trenutno bez oldschool vozila
« Odgovori #167 : 10 Listopada, 2014, 20:38:49 »
Ako sam dobro informiran sa B kategorijom možeš vuči prikolicu ukupne mase do 750 kg.Dakle niti jedan auto ne možeš natovariti na prikolicu  i vuči sa B kategorijom.Treba imati B+E ili neku višu kategoriju
Gogo

Offline lek

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: 127 fiat
« Odgovori #168 : 10 Listopada, 2014, 23:28:06 »
to što piše u nosivost u prometnoj neznači da stvarno moš natovarit tolko na njega jer  nije uračunat vozač,gorivo,alat,lanci i ko zna kaj još voziš u autu cca -300kg od deklarirane,autima po euro standardima mjere težinu + dodaju 3 osobe po 90 kg i 90% popunjenost rezervara goriva,esade od kad se to primjenjuje=?,al večina obićnih poljicajaca ak te zaustave provjere i usporede podatke u prometnima tak da ak auto nije teži od dekl.nosivosti nemaš beda.,ak ćeš kupovat gledaj da nadogradnja nije ručni rad,pomogućnosti kuku,prikolica zlata vrijedi(uvijek moš skočit u nemačka po kola komada 2)b kat jeftinije osiguranje i cestarina + ono najbitnije netreba ti taho peri deri osim u nemačka za nju moraš vodit dnevnik vožnje.

Offline deri valdez

• Antique Member
« Odgovori #169 : 14 Listopada, 2014, 21:29:50 »
sutra ujutro idem prazan iz zagreba u vodice dakle ako neko treba prijevoz auta put dalmacije na mob 0918884724.hvala

Offline kile

« Odgovori #170 : 15 Listopada, 2014, 10:54:05 »
Trebat ću možda krajem ovog tjedna ili tijekom idućeg, prijevoz auta od Rijeke do Zagreba. Točnije Dugog Sela.
Može info o cijeni i terminu na privatnu poruku ili na 091/512-0417 Kristian

Offline Lav

• Antique Member
    • Vespa klub Hrvatska
  • Vozilo:: Fiat 127 1976, Zastava 850 1981
« Odgovori #171 : 25 Listopada, 2014, 20:57:49 »
ekipa ide li tko iz Zg to St...getriba od fijole je u pitanju
I DON\'T NEED SEX THE GOVERNMENT FUCKS ME EVERY DAY!!

Offline izigoing

« Odgovori #172 : 27 Listopada, 2014, 08:07:43 »
zg- st.. jednu bubu pribacit.. ako bude koja vanredna shema javite :)
095/51-51-666

Offline Gogo9

• Senior member
« Odgovori #173 : 06 Studenoga, 2014, 19:08:37 »
Ja sam jučer dovezao BMW e28 iz Našica na šlep službi u Jasstrebarsko.Unajmio Fiat Ducato za 600 kn + gorivo.Išao starom cestom  i do Jastrebarskog i do Zagreba sve zajedno 544 km i natočio 43 litre nafte.
Gogo

Offline romyo

« Odgovori #174 : 06 Studenoga, 2014, 19:55:25 »
Gogo, vezano za ovu silnu raspravu gore...

Koji Ducato ? Mislim B ili C kat. ?

Offline STOLE ABARTH

• Antique Member
    • www.stolesraceshop.com
  • Vozilo:: Fiat 128 rally 1300
« Odgovori #175 : 06 Studenoga, 2014, 20:19:29 »
U subotu ujutro idem prazan sa prikolicom iz Rijeke do Karlovca.Ako nekom treba prijevoz neka se javi 098 933 76 64

Offline Gogo9

• Senior member
« Odgovori #176 : 06 Studenoga, 2014, 20:36:39 »
Gogo, vezano za ovu silnu raspravu gore...

Koji Ducato ? Mislim B ili C kat. ?
B kategorija,po papirima ima nosivost 1500 kg,ja sam vozio auto 1245 kg i sasvim solidno se ponaša.
Gogo

Offline ribic

• Oldschool rookie
« Odgovori #177 : 11 Studenoga, 2014, 11:25:58 »
Trebao bi prijevoz auta slunj -zaprešić ako ima ko povrat... na mob 0959116365
« Zadnja izmjena: 11 Studenoga, 2014, 12:14:19 ribic »

Offline izigoing

« Odgovori #178 : 16 Studenoga, 2014, 14:43:13 »
ja sam riješia prijevoz, momak za cca 200€ ili manje vozi svaki tjedan na šlepi aute (par komada) zagreb, split, pula, osijek, tako da se svak da uklopit...

Offline sc 850

• Veteran member
« Odgovori #179 : 19 Studenoga, 2014, 21:28:52 »
 Deri Valdez,hvala za angažman.Super odrađeno. 
fiat 850 sport