kolko guta wartburg 2t?
10-tak litara
Za one koji neznaju,da bi se došlo do paljenja i legendarnih trojih platina i naravno tri kondenzatora,potrebno je skinuti prednju masku sa farovima. E tu smo ja i buraz obarali brzinske rekorde u skidanju maske jer je waso počeo kakati i svako malo je zahtjevao čačkanje po paljenju.Uprkos zamjeni svih komponenti paljenja i štelanje stroboskopom on je imao svoju filozofiju,nekad je bilo dovoljno "trknuti" platine i on je išao dobro nekoliko tjedana,a nekad smo doslovno skidali masku svaki dan i "smišljali toplu vodu" da ga udobrovoljimo:ghh:.
I dokaz za ono šta je friki-ri spomenuo,jednom smo vračajući se iz Koprivnice zadnje metre do kuće prevalili na jednom cilindru,a zadnje kilometre na dva (od mogučih tri). Idući vikend uz pomoč majstora starog kova, od dvije mašine sklopili jednu (uz minimalnu upotrebu novih dijelova) i vozi dalje!
Sad buraz ima još starijeg wasu,samo za gušt,i taj ne radi probleme, još nismo otvarali paljenje.
U međuvremenu smo imali dva Buggy-ja od Wartburga,koje je najjednostavnije i najbrže napraviti zbog njegove klasične šasije. Koju je wartburg najduže zadržao od svih evropskih auta...
e da, od takvih šasija sam napravio par traktorskih prikolica!